Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
pomysły na interes:P
Autor Wiadomość
Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2005, 00:08   

hm... nie wiem, jakie byłyby zyski i czy korzyści stałyby się szybko wymierne, ale tak sobie myślę, że nisze na rynku to np.
- sklep zoologiczny, nawet i bez zywego inwentarza: chodzi o artykuły higieniczne, żywnościowe i całą masę potrzebnych przy zwierzakach gadżetów;
- sklep z ubraniami dla osób puszystych;
- przeróżnie pojmowana odnowa biologiczna (ale to już wymaga pewnych nakładów);
i inne, które wypadły mi z głowy ;-)

Poza tym jest wiele ciekawych branż, ale chyba niektóre są nieekonomiczne w dobie dużego bezrobocia i kurczenia się granic zapotrzebowania na towary z wyższej półki.

Warto z pewnością pokusić się o zrobienie porządnego biznes-planu. Tak uważam, chociaż nie wszyscy pewnie się ze mną zgodzą, że to jedyny sposób na zminimalizowanie ewentualnego ryzyka.
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

Artii 
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Wysłany: 04-12-2005, 00:56   

A moze jakis salon ery, plusa lub orange?

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2005, 12:17   

Efa zgodze sie z toba biznes-plan to podstawa i niema bez niego nawet jak zaczynac

Firebee 
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
Wysłany: 04-12-2005, 21:02   

coz.. zawsze mozna zmienic no nie? chce zrobic wielobranzowke... choc pomysly o ktorych mowicie sa super.. (czesci tuningowe np).. oprocz prasy mysle o wrzuceniu najtanszych radii samochodowych mp3 (zawsze mi tego brakowalo.. sa w marketach ale ceny jeszcze nie te), najtanszych cyfrowek, pamieci usb, ladowarki, akumulatorki, cb radia moze, glosniki samochodowe.. czyli wszystko co tanie na allegro:)

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2005, 21:10   

Firebee napisał/a:
coz.. zawsze mozna zmienic no nie? chce zrobic wielobranzowke... choc pomysly o ktorych mowicie sa super.. (czesci tuningowe np).. oprocz prasy mysle o wrzuceniu najtanszych radii samochodowych mp3 (zawsze mi tego brakowalo.. sa w marketach ale ceny jeszcze nie te), najtanszych cyfrowek, pamieci usb, ladowarki, akumulatorki, cb radia moze, glosniki samochodowe.. czyli wszystko co tanie na allegro:)

Pomysł dobry. Pamiętaj tylko, że dużo rzeczy, które są tanie na allegro, to prywatny import np. ze stanów, albo szemrane pochodzenie. To co bym sugerował, to rozejrzyj się najpierw za dostawcami i zweryfikuj ceny. Bo może się okazać, że już nie będzie tak tanio.

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Wysłany: 05-12-2005, 07:21   

Co do art tunngowych to nawet u mnie w miescie jest problem mimo ze jest pare sklepow. Dostac diody do kierunkow - w totka latwiej wygrac nawet na zamowienie. Mamy maly sklepik 20 art raptem reszta na zamowienie i jak widac facio se radzi ma juz ten interes ok 4 lat widac oplaca sie mu a jak dozucic jeszcze troche innego asortymentu ma to szanse na powodzenie.
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

Dudo
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2005, 09:01   

Salon tatuażu?
Sklep metalowy?

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 05-12-2005, 13:01   

Fido__ napisał/a:
Firebee napisał/a:

Pomysł dobry. Pamiętaj tylko, że dużo rzeczy, które są tanie na allegro, to prywatny import np. ze stanów, albo szemrane pochodzenie. To co bym sugerował, to rozejrzyj się najpierw za dostawcami i zweryfikuj ceny. Bo może się okazać, że już nie będzie tak tanio.

Fido, ale nie ja chce ryzykowac i brac jak leci: koniecznie z gwarancja i najlepiej od jednej firmy...
Nie trudno takie wylapac (duzo komentarzy+lokal w jakims miescie+duzo roznych produktow sprzedawanych+gwarancja).
W Grudziądzu najlepsze markety nie sprzedaja tak tanio radii mp3 np czy odtwarzaczy dvd, jak moglbym zalatwic z allegro.. Tym bede przyciagal klientow, a prasa, papierochy, lotek, czy inne rzeczy to stale zrodlo dochodu...
Reklama w prasie i w radio na te rzeczy, reszte kupia "przy okazji"...
Mam nadzieje, ze sie uda.. Bo czaje sie na kolejne pomieszczenie - ale duzo drozsze i w samym centrum...
Pozdro
Firek

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 05-12-2005, 17:19   

a jakis taki bar szybkiej obslugi ? hamburgery, hot dogi czy tez dania jak u "mamusi" po specjalnej (czytaj : niskiej ) cenie ?

szybko smacznie i na temat

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 05-12-2005, 18:16   

Albo carputery - drogie i wysublimowane komputery specjalnie do aut, montowane na zamówienie. Sprzedaż może nie za duża (przynajmniej narazie), ale za to spory zysk na sztuce. I nie masz zapierdla jak ze spożywczakiem czy inną drobnicą. Do tego w sklepiku dodatkowy osprzęt do tego - GPS, oprogramowanie, mapy, dvd itd.
Jak klient zasobniejszy i chce wydać sporo na bajeranckie radio z MP3, to łatwo mu wyjaśnić, że tu ma MP3, DVD, GPS, gry, filmy i jeszcze wiele innych możliwości, a cena niewiele wyższa.

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 05-12-2005, 22:15   

Jeśli byłyby gazetki totek itp to taki automacik do ładowania kont w komórkach ponoć małolaty i nie tyko często za tym pytają. Jeśli tuning to faktycznie towar którego nie ma ot tak bo reszte sie z netu ciągnie ale ludzie lubią oglądać i pomacać. Nie da sie zobaczyć wszystkiego na stronie. Żarcie to ciągła opieka cokolwiek by to nie było chyba że głównie mikrowela ale sam wiesz jak to śmierdzi Pozdro dla Wszystkich i trafnych decyzji dla Ciebie
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

zulu
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2005, 22:49   

Rozejrzałem się po firmach w okolicy blokowiska gdzie mieszkam...
no i jeden z najlepszych biznesów jak do tej pory zrobił pomalutku, pocichutku pan SZEWC!

Derpin
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2006, 19:08   

i jak tam interes sie kręci ?

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 20-01-2006, 19:21   

chyba tak bo wiecznie firka na gg niema

Firebee 
admin mitsumaniak

Wysłany: 21-01-2006, 23:57   

hehe;) no niestety.. poki co wiecej mnie nie ma niz jestem. Co zrobilem od czasu zalozenia tematu:

Salon Prasowy - pomieszczenie ok.25m2 otwarte od 15.12 - przyciagam tanimi papierosami, prasa i inne batony, w przyszlym tyg. dochodza radia mp3, odtwarzacze divx, boomboxy itp ktore leza od paru tygodni w domu, ale niestety nasza tepsa kochana i firmy ochroniarskie pracuja tygodniami a nie dniami:( musze miec alarmy, potem wprowadzam towar. miniony tydzien byl dotychczas najlepszy, po miesiacu moge stwierdzic, ze obroty rosna i jesli beda takie jak w minionym tygodniu to zarobi to na siebie (o co bardzo prosza klienci - by salonik nie zostal znowu zlikwidowany - wczesniej byl tu kolporter).. minusy - lotto mnie olało ze wzgledu na zbyt niskie obroty bedacego tu wczesniej kolportera.. wiec nie bede mial totka. siedze co prawda tylko do 12 bo pozniej wcisnalem rodzicow...

czyli sie rozkreca ale nie licze na kokosy a raczej na zajecie i zarobek dla moich rodzicow (renta 3 grupy mamy i najnizsza krajowa taty), bo poza tym zajmuje sie projektami drog (ktore robie sobie popoludniami i w saloniku:)), no i przede wszystkim dostalem propozycje nie do odrzucenia - stworzenie najwiekszego, najbardziej zatowarowanego i najtanszego sklepu komputerowego w Grudziadzu. Przy zalozeniu, ze ja nie inwestuje ani grosza, a bede wlascicielem firmy-nalezalo sie zastanowic nad ta propozycja:), wiec jestesmy na etapie poszukiwania najlepszego lokalu (wiadomo-scisle centrum i kolo 100m2) i przed nami remont, gdzies tak poczatek marca otwarcie.. Jesli to wypali (a znajac mojego wspolnika jestem pewien ze wypali) dalej myslec juz nie bede, a szkoda zamykac salonik ze wzgledu na zainwestowane pieniazki, wiec zostawie rodzicom rano tylko dogladajac go...

Przygotuje Wam fotki saloniku jak tylko dostane regal na sprzet rtv.
Jesli ktos by chcial cos takiego otwierac niech zapomni o kolporterze.. Tak olewajacej klienta firmy nie widzialem dotychczas

z poczatku widzac poczynania kolportera uwazalem ruch za firme zacofana, jednakowoz poznajac dokladniej rynek i zdania o kazdej z firm sporo jednak skarg jest na kolportera, wiec ruch nie jest taki zly jak go maluja..

zarezerwowalem tez sobie lokal na salonik prasowy finansowany juz przez ruch ok. 200m dalej w kier. centrum miasta, ale nie wiem czy go wezme ze wzgledu na czas.

pozdro
Firek

Firek sie chwilowo jeszcze chowa na gg ze wzgledu, ze w poprzedniej pracy w ktorej pracowal maja gg i jego nr i nie chce mu sie sluchac co chwila jakichs pytan.. Wiec spokojnie mozecie pisac nawet jak mnie "nie ma":)

co do saloniku jeszcze - automacik do ladowania kont - bajera, bo nie trzeba pilnowac kart i latania kupowac co chwile, ale walcze i szukam jak to cholerstwo zalatwic...
mysle o dolozeniu tez punktu przyjmowania oplat za rachunki, ale tak samo musi ochrona juz mi wszystko zamontowac

Odpowiedz do tematu