|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
katalizatorek! |
Autor |
Wiadomość |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 23:20 katalizatorek!
|
|
|
Witam, jestem po sierpniowym przeglądzie, wymieniłem gumki drążka , olej, filtry, czyszczenie hamulców itd do wymiany końcówka i katalizator
Co radzicie, na co wymienić i jakie koszta, pozdr. |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 14:55
|
|
|
No właśnie ja sie też zastanawiałemostatnio nad katalizatorem i rodzą mi sie 2 pytania:
1. czy można w tym modelu wpakować strumiennice
2. Jak obejść po ewentualnym zamontowaniu strumiennicy drugą sondę lambda Jak oszukać kompa |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-08-2007, 22:48
|
|
|
jak widać nie ma chętnych do pomocy w tym temacie, też myślałem o strumienicy ciekawe jak to można zrobić? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 31-08-2007, 09:54
|
|
|
co do lambdy - gdzies widzialem jakis emulator sondy (ale tylko tej drugiej - za katem) zrobiony wlasnorecznie przez jakiegos Eclipsiarza
a katalizator - zapytaj kolo Klifu - tam zaklad tlumikarski sie oglasza, ze maja katy od 300 zl
a strumiennice, to patrz motto Hubeeerta (wsadz sprzedawcy w d...pe i przegazuj) |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 10:10
|
|
|
Czyli nowy katek:) przy okazji dowiedziałem się, że zużyty kat. powoduje zwiększenie zużycia paliwa i zmniejszenie mocy, czy to prawda? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24295 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 15:37
|
|
|
Tak Bastek jak kat juz zużyty to wzrasta zużycie paliwa i spada moc- to chyba najczęstsze objawy. Co do tego miejsca koło klifu to jak przyjdzie czas to zajrzę ale coś tanio 300złna nowy kat...no ale może wszystko z nim jest ok. |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 23:34
|
|
|
Nowy w ASO 1000zł:( Zamiennik 500-700zł:( musi być Euro3 i mieć wkład ceramiczny, ale podobno można opylić stary i zmniejszyć koszta:) |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 12:27
|
|
|
Ciekawe kto od Ciebie kupi wyjaranego kata............
Krzyżak masz może jakiś numer telefonu lub adres to tych ludzi koło klifu Chociaż nazwa firmy żeby ich jakoś namierzyć.............. |
|
|
|
 |
wolf [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 21:18
|
|
|
cze, pytanko co to znaczy czyszczenie hamulców
ps.Strumienica zamiast katalizatora- pewnie że możesz, ale musisz wiedzieć że analizy spalin nie przejdziesz, ale głowa do góry ja juz ponad dziesięć lat jeżdże bez katalizatora-+ głosny sportowy tłumik i jakoś sie udaje, a koszt katalizatora jest dużo wiekszy niż strumienicy-ale to inna bajka, jak chcesz to sprzedam ci mój pozdro hey |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 23:03
|
|
|
A jak ewentualne wymontowania kata może sie odbić na spalaniu Czy to tylko zależy jak sprytnie obejdzie się sondę lambda tą za katem |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 23:43
|
|
|
Ja tam wole nie kombinować, ma być kat to niech jest, o środowisko też trza dbać!
[ Dodano: 06-09-2007, 22:43 ]
wolf , czy masz jeszcze ten katalizator, moż się dogadamy, pozdr. |
|
|
|
 |
|
|