|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] piski paska? |
Autor |
Wiadomość |
porgus [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 03:46 [Cari 1.9TD] piski paska?
|
|
|
Witam. Podczas pracy silnika na wolnych obrotach cały czas piszczy pasek klinowy. Gdy obroty są wyższe ok.1000 to pisk znika. Podczas jazdy tak samo, zimny/ciepły silnik tak samo. Wymieniłem 2 x pasek i cały czas to samo. Co może być przyczyną tych pisków? Znalazłem na forum, że może to być przyczyna, cytuję : " ze to sa piski na mocowaniach alternatora ze sa tuleje plastikowe i ze sie przyciraja ze tzeba je nasmarowac". Jeśli tak to czy jest jakaś instrukcja wymiany, smarowania tych tulejek.
Czy te piski to może być problem z pompą wspomagania?
Jeśli ktoś miał taki przypadek lub zna się na tym to bardzo proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
OMEN006 [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 10:03 Re: piski paska?
|
|
|
[quote="porgus"]Witam. Podczas pracy silnika na wolnych obrotach cały czas piszczy pasek klinowy. Gdy obroty są wyższe ok.1000 to pisk znika. Podczas jazdy tak samo, zimny/ciepły silnik tak samo. Wymieniłem 2 x pasek i cały czas to samo. Co może być przyczyną tych pisków? Znalazłem na forum, że może to być przyczyna, cytuję : " ze to sa piski na mocowaniach alternatora ze sa tuleje plastikowe i ze sie przyciraja ze tzeba je nasmarowac". Jeśli tak to czy jest jakaś instrukcja wymiany, smarowania tych tulejek.
Czy te piski to może być problem z pompą wspomagania?
Jeśli ktoś miał taki przypadek lub zna się na tym to bardzo proszę o pomoc.[/quot
witaj to niesa piski od paska ja mam to samo to sa piski z mocowan alternatora do silnika tam sa takie plastikowe tuleje i jak sa nie przesmarowane daja taki dzwiek najlepiej zrobic to czyli przesmarowac przy wymianie rozrzadu . troszke wkurzajace to jest ja tez wymienialem paski lecz mechanik mi to wykryl i powiedzial ze to to pozdrawiam |
|
|
|
 |
porgus [Usunięty]
|
Wysłany: 31-08-2007, 11:16
|
|
|
dziekuje za szybką odpowiedź,
spróbuję to zrobić może i u mnie będzie tylko taka drobnostka |