|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
gniazdo bezpiecznika i wykladzina |
Autor |
Wiadomość |
skaos [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 13:04 gniazdo bezpiecznika i wykladzina
|
|
|
witam
mam pytanko jak ugryzc te czesc mojego super zestawu kabli do wzmacniacza
nie wiem przeciac mam ten kabel i wpiac jeden koniec do klemy a drugi do wzmaka czy moze to sie jakos rozkreca? (wiecie nie chce niczego spartolic:)
a drugie pytanie to jak ruszyc wykladzine zeby kable puscic pod nia? aha i jeszcze kable mam puscic przez drzwi czy jest jakis otwor? w sumie daleko nie bede ciagnal bo chyba wzmaka pod fotelem poloze (w bagazniku mam duza butle i nie mam w sumie gdzie go przykrecic)
a i trzecie pytanie: jakie glosniki wchodza z przodu w te plastiki co niby graja do dolu
bylbym wdzieczny za odpowiedz i ewentualnie jakies foto pogladowe w miare mozliwosci
carisma 1,6 16v benz + gaz 98r
pozdrawiam:) |
|
|
|
 |
HouseM
Mitsumaniak Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Cze 2007 Posty: 884 Skąd: Kraktown
|
Wysłany: 31-08-2007, 22:52
|
|
|
Orzecinasz w połowie i lutujesz do kabla zasilającego a drugi koniec do klemy aku. |
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=8mqb-atsy_w
^ mój kliperek ^ Historia: L300 1G - L300 2G - Lancer - Eclipse - MSS
 |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 31-08-2007, 23:07
|
|
|
ad.2 najszybciej od strony progów...zdejmujesz nakładki progowe i wsio.
ad.3 10 cm...(szybciej byś się dowiedział samemu odkręcając 1 słownie:jedną śrubkę) |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
skaos [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2007, 23:58
|
|
|
dzieki za info w sumie montaz wyglada na pierwszy rzut oka nietrudno - zobacze jak bedzie w praktyce:D
po blizszemu przyjrzeniu sie kabinie i komorze silnika nie moge znalezc miejsca gdzie moglbym puscic kable od akumulatora probowalem przez taka gume od strony pasazera (jest ona przecieta i sa wpuszczone kable od syreny alarmu itd) ale jest przeszkoda w postaci schowka i gadzetow pod nim ukrytych, wpuszczany kabel gdzies znikal nie wiem moze pod wykladzine tj. taka mate pod wykladzina, ktorej bez zniszczenia czegos raczej nie rusze
przeszukalem tez forum i z tego co wyczytalem to wlasnie przez ta gume dobrze jest puscic kabel, chyba ze moze ktos ma inny pomysl...
inna sprawa to jak zdjac schowek nie lamiac niczego? a moze najlepiej sciagnac cala deske rozdzielcza? - ale tez nie wiem jak sie za to zlapac (sorry ze truje troche ale nie chce niczego polamac/popsuc
jakby ktos moze dysponowal jakims foto pogladowym to bylbym wdzieczny serio
Chooper napisał/a: |
ad.3 10 cm...(szybciej byś się dowiedział samemu odkręcając 1 słownie:jedną śrubkę) |
faktycznie to pytanie bylo glupie wystarczy jedna srubka tylko ktos wczesniej wsadzil tam jakies smieszne, male elipsy a nie glosniki 10cm i srednio to gra bo polowa ich jest za plastikiem
pozdrawiam |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 18-09-2007, 05:44
|
|
|
skaos napisał/a: | inna sprawa to jak zdjac schowek nie lamiac niczego? a moze najlepiej sciagnac cala deske rozdzielcza? - ale tez nie wiem jak sie za to zlapac (sorry ze truje troche ale nie chce niczego polamac/popsuc
jakby ktos moze dysponowal jakims foto pogladowym to bylbym wdzieczny serio |
jak otworzysz, to zobaczysz, że blokują go po obu stronach wypustki. wystarczy, że lekko go podegnies (cały schowek) i pojedyńczo przepuściszkażdą z wypustek przez te listki o które owe wypustki sięę blokują. jak już przepuścisz, to schowek upadnie do podłogi i zobaczysz zwiasy, które można odkręcic |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
zyraff85 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
skaos [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2007, 12:05
|
|
|
Chooper napisał/a: | skaos napisał/a: | inna sprawa to jak zdjac schowek nie lamiac niczego? a moze najlepiej sciagnac cala deske rozdzielcza? - ale tez nie wiem jak sie za to zlapac (sorry ze truje troche ale nie chce niczego polamac/popsuc
jakby ktos moze dysponowal jakims foto pogladowym to bylbym wdzieczny serio |
jak otworzysz, to zobaczysz, że blokują go po obu stronach wypustki. wystarczy, że lekko go podegnies (cały schowek) i pojedyńczo przepuściszkażdą z wypustek przez te listki o które owe wypustki sięę blokują. jak już przepuścisz, to schowek upadnie do podłogi i zobaczysz zwiasy, które można odkręcic |
no dzieki, czyli mam rozumiec ze najlepsze miejsce na kable to za schowkiem?
ten wzmak ma byc podlaczony do radyjka sony CDX-L480X, z przodu jakis badziew jeszcze nie wiem co tam bedzie siedziec bo z tylu mam pionery na oko 16cm, ktore wyjme, z tylu mam tez dziury w polce w ktore planuje wlozyc elipsy JBL GTO 937, kabel mam juz niestety kupiony 8mm
a ten bezpiecznik co mam nie bedzie pasowac? |
|
|
|
 |
|
|