|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
wspomaganie pajero II |
Autor |
Wiadomość |
mich-z93 [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2007, 16:17 wspomaganie pajero II
|
|
|
Mam pajero 2 gen. 93 rok 2.5 ostatnio w środę (15.08) jeżdziłem w terenie. Konkretnie las, trochę korzeni, przechyły i wygrzyze- nieduże, ale zawsze........ wyjeżdzając na asfalt przestało mi działać wspomaganie w prawą stronę,niezaleznie ile kreciłem i jak w prawą stronę nie działało. co moze byc powodem tego? pozdrawiam |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 18-08-2007, 07:38
|
|
|
Prawdopodobnie padło wspomaganie, (pompa wspomagania). Tam są takie zaworki, i one lubią się popsuć. Nie opłaca się regenerować. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
mich-z93 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-08-2007, 17:54
|
|
|
zbyszekm2 napisał/a: | Prawdopodobnie padło wspomaganie, (pompa wspomagania). Tam są takie zaworki, i one lubią się popsuć. Nie opłaca się regenerować. |
no ale w jedną strone działa a w dróga nie ? |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 19-08-2007, 23:22
|
|
|
i zaworki w pompie też są dwa, jeden do pracy w jedną stronę drugi w drugą. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
mich-z93 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-08-2007, 19:39
|
|
|
a więc ciągnąc dalej ten temat...... wspomaganie juz wcale nie działa w jakich cenach są te zaworki ? czy to nie ma związku z przechyłami? |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-08-2007, 21:40
|
|
|
"z przechylami" raczej nie, jesli masz sucho pod maska to przewody sa cale i tak jak wczesniej koledzy pisali to raczej wina pompy. Chyba, ze Ci jakims cudem plyn ze wspomagania wyssalo. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
wildstar [Usunięty]
|
Wysłany: 27-08-2007, 20:14 wspomaganie
|
|
|
hej mam podobny przypadek ,po ostrej kilkuminutowej jeżdzie po łąkach staje przed domem nie mogłem ruszyć kierownikiem ,po dodaniu gazu w pozycjach n i d wspomaganie chodzi na jednym palcu ,chyba czas za pompa sie rozejrzeć ale regenerowana chyba się nie opłaci nowa szukac nie ? ale na allero nie ma .pajero 2000r 3,2 did.może ktos z was wie gdzie?
pozdrawiam |
|
|
|
 |
mich-z93 [Usunięty]
|
Wysłany: 01-09-2007, 19:41
|
|
|
koledzy myście co sie moglo stać bo kupiłem pompę wspomagania z silnika 2,5 tdi i mechanik przełożył i nic nie łapie podejrzewam układ kierowniczy, kolumne kierownicy .... proszę o pomoc...
[ Dodano: 19-09-2007, 19:48 ]
hej
juz zrobiłem pajorke(tata zrobił)... nie wiem jak to wyglądało ale zostałą wymieniona kolumna kierownicza podobno jakąś sróbkę tam zmieliło-musiała sie poluzowac albo wykręcić trchę
pisze tylko tak dla informacji zeby ktoś mający podobny przypadek poszukał w układznie kierowniczym a nie w pompie. pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|