Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
wspomaganie pajero II
Autor Wiadomość
mich-z93
[Usunięty]

Wysłany: 17-08-2007, 16:17   wspomaganie pajero II

Mam pajero 2 gen. 93 rok 2.5 ostatnio w środę (15.08) jeżdziłem w terenie. Konkretnie las, trochę korzeni, przechyły i wygrzyze- nieduże, ale zawsze........ wyjeżdzając na asfalt przestało mi działać wspomaganie w prawą stronę,niezaleznie ile kreciłem i jak w prawą stronę nie działało. co moze byc powodem tego? pozdrawiam

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 18-08-2007, 07:38   

Prawdopodobnie padło wspomaganie, (pompa wspomagania). Tam są takie zaworki, i one lubią się popsuć. Nie opłaca się regenerować.

mich-z93
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2007, 17:54   

zbyszekm2 napisał/a:
Prawdopodobnie padło wspomaganie, (pompa wspomagania). Tam są takie zaworki, i one lubią się popsuć. Nie opłaca się regenerować.

no ale w jedną strone działa a w dróga nie ?

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Wysłany: 19-08-2007, 23:22   

i zaworki w pompie też są dwa, jeden do pracy w jedną stronę drugi w drugą.

mich-z93
[Usunięty]

Wysłany: 26-08-2007, 19:39   

a więc ciągnąc dalej ten temat...... wspomaganie juz wcale nie działa w jakich cenach są te zaworki ? czy to nie ma związku z przechyłami?

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 26-08-2007, 21:40   

"z przechylami" raczej nie, jesli masz sucho pod maska to przewody sa cale i tak jak wczesniej koledzy pisali to raczej wina pompy. Chyba, ze Ci jakims cudem plyn ze wspomagania wyssalo.

wildstar
[Usunięty]

Wysłany: 27-08-2007, 20:14   wspomaganie

hej mam podobny przypadek ,po ostrej kilkuminutowej jeżdzie po łąkach staje przed domem nie mogłem ruszyć kierownikiem ,po dodaniu gazu w pozycjach n i d wspomaganie chodzi na jednym palcu ,chyba czas za pompa sie rozejrzeć ale regenerowana chyba się nie opłaci nowa szukac nie ? ale na allero nie ma .pajero 2000r 3,2 did.może ktos z was wie gdzie?
pozdrawiam

mich-z93
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2007, 19:41   

koledzy myście co sie moglo stać bo kupiłem pompę wspomagania z silnika 2,5 tdi i mechanik przełożył i nic nie łapie podejrzewam układ kierowniczy, kolumne kierownicy .... proszę o pomoc...

[ Dodano: 19-09-2007, 19:48 ]
hej
juz zrobiłem pajorke(tata zrobił)... nie wiem jak to wyglądało ale zostałą wymieniona kolumna kierownicza podobno jakąś sróbkę tam zmieliło-musiała sie poluzowac albo wykręcić trchę
pisze tylko tak dla informacji zeby ktoś mający podobny przypadek poszukał w układznie kierowniczym a nie w pompie. :idea: pozdrawiam

Odpowiedz do tematu