Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
jak zamontowac glosniki w drzwiach
Autor Wiadomość
devil1985
[Usunięty]

Wysłany: 02-09-2007, 18:09   jak zamontowac glosniki w drzwiach

Witam po dluzszej przerwie.

Mam taki problem, w drzwiach po sciagnieciu boczkow sa otwory na glosniki ale co zrobic z boczkami zeby je tam zamontowac? Boczki posiadaja w tych miejscach "schowki", chyba kazdy wie o co mi chodzi.

Glosniki przednie sa pod nogami ale sa juz stare i malej srednicy wiec raczej tam nic ciekawego nie wloze a chcialbym zeby z przodu cos gralo.

Jakies pomysly? Z gory dzieki za porady.

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2007, 21:42   

Schowki odkręcić i dorobić możesz panel głosnika wraz z nieco zmniejszoną kieszenią-połączone razem... Chyba jedyne rozsądne wyjście...
Coś takiego:
http://www.bergerac.republika.pl/21.jpg
Albo obciąć część kieszeni i dorobić sam panelik na głośnik (np. z mdf) i jakoś estetycznie je ze sobą zgrać...

devil1985
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2007, 11:36   

Chyba to bedzie najlepszy pomysl. Tylko troche zabawy bedzie no ale sie zobaczy. Dzieki

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-10-2008, 13:48   

Witam, wiem że minął rok od ostatniego postu w tym temacie jednak podepnę się tutaj bo pytanie dotyczy właśnie głośników w boczku. Otóż mam całkiem fajne kenwoody wkręcone do dystansu z MDF znajdującego się za plastikiem boczku...stąd moje pytanie:) jak najlepiej połączyć głośnik z plastikowym boczkiem żeby mi to nie charczało i było dobrze zaizolowane. Kenwoody wcześniej grały na tylnej półce i nie było żadnych problemów z niskimi tonami, natomiast teraz lekko charczą przy większym basie:] Chodzi mi o jakąś "uszczelkę" pomiędzy głośnik a plastik boczku. Dzięki za jakąkolwiek pomoc;)
Ostatnio zmieniony przez idas 14-10-2008, 22:07, w całości zmieniany 1 raz  

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 14-10-2008, 21:24   

idas napisał/a:
Witam, wiem że minął rok od ostatniego postu w tym temacie jednak podepnę się tutaj bo pytanie dotyczy właśnie głośników w boczku. Otóż mam całkiem fajne kenwoody wkręcone do dystansu z MDF znajdującego się za plastikiem boczku...stąd moje pytanie:) jak najlepiej połączyć głośnik z plastikowym boczkiem żeby mi to nie harczało i było dobrze zaizolowane. Kenwoody wcześniej grały na tylnej półce i nie było żadnych problemów z niskimi tonami, natomiast teraz lekko harczą przy większym basie:] Chodzi mi o jakąś "uszczelkę" pomiędzy głośnik a plastik boczku. Dzięki za jakąkolwiek pomoc;)

Jeśłi charczą to mogą być źle podpięte do wzmaka, czy tam samego radia ... Najprawdopodobniej nie dostaja tyle prądu ile im potrzeba...

Serek 
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Wysłany: 15-10-2008, 09:40   

Sprawdź jak wspomniał wyżej Gattsu połączenie przewodów przy głośnikach i radioodtwarzaczu. Natomiast jeżeli chcesz odizolować głośnik od tapicerki to najtańszym i najczystszym sposobem jest zastosowanie uszczelek na gąbce wokół głośnika a powierzchnią tapicerki. To oczywiście nie zredukuje "skrzypienia" czy "trzeszczenia" tapicerki w trakcie basowych wojaży. Kłania się stosowanie materiałów wygłuszających.

idas 
Mitsumaniak

Auto: Toyota Celica VII
Wysłany: 15-10-2008, 21:19   

ok dzięki:) na początek poprawię instalację elektryczną (choć ta jest całkiem niezła muszę przyznać:) ale w zbyt wielu miejscach ma łączenia, postaram się zrobić taką bardziej "bezpośrednią") no i oczywiście poprawię wygłuszenie jak będzie dłuższa chwila czasu "na zbyciu". Pozdrawiam i dzięki

Odpowiedz do tematu