[Cari 1.8 GDI] Problem z kierunkowskazem |
Autor |
Wiadomość |
mirtros [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2007, 16:02 [Cari 1.8 GDI] Problem z kierunkowskazem
|
|
|
Witam.
Prosze o poradę w związku z usterką kierunkowskaza. Od pewnego czasu zauważyłem że prawy kierunek jest zaparowany i stoi w nim woda po deszczu (ale działał jeszcze ok)Potem zaczęły sie problemy z "miganiem" tzn. momentami miga normalnie ale przeważnie nie miga i wtedy czestotliwość migania boku i tyłu jest sporo szybsza. Proszę o rade czy może być to przez tą wodę i przede wszystkim jak wyjąć ten kierunek Próbowałem ale powoli dochodzę do wniosku że trzeba wyjąć najpierw lampę, ale to chyba trochę gł... by było. Z góry dzięki. Pozdrawiam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 04-09-2007, 16:07
|
|
|
Nie napisałeś czy masz Carismę przed czy po lifcie - jak przed liftem to po podniesieniu maski od góry w dziurę w przednim górnym pasie pchasz śrubokręt pionowo od góry do dołu pomiędzy kierunek a lampę i tam znajdziesz śrubkę którą odkręcisz a następnie kierunek cały pociągniesz do przodu i cąła lampa wyjdzie. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
mirtros [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2007, 16:30
|
|
|
Dzięki. No znalazłem tam tą śrubkę miedzy kierunkiem a lampą przypuszczając że to może być to, ale stwierdziłem że z powodu tak trudnego dostępu będzie ją cięzko wkręcić. No ale skoro to ta, trza sie za nią wziąć. Mam nadzieję że po usunięciu wilgoci będzie migał normalnie. |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 04-09-2007, 16:42
|
|
|
Skoro wodę masz w kierunku to znaczy że od tyłu puszcza przez obsadkę żarówki albo gdzieś jest nieszczelność między kloszem a odbłyśnikiem - jak już zdemontujesz to dokładnie posprawdzaj - wsadź go w wiadro z wodą i podmuchaj na szczelno jak balon od strony żarówy to obczaisz gdzie bąbelki idą i którędy puszczać może - wtedy jakiś klej i uszczelnić gada... |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
|