|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: witek.w-wa 07-12-2007, 01:48 |
Problemy z MIŚKIEM |
Autor |
Wiadomość |
roob5 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 14:56 Problemy z MIŚKIEM
|
|
|
MITSUMANIAKI!!! Jestem od kilku miesiecy posiadaczem MIŚKA 3000 gt sl 97r. wydaje mi sie ze sie za bardzo napaliłem na ten samochod, zamiast sie wstrzymac z kupnem i szukac czegos w lepszym stanie. Ma juz przejechane 240tysiecy i zaczynaja sie pojawiać problemy. lecz marzyłem o tym samochodzie od dawna i wierze ze da sie z nim coś zrobic. ostatnio nasuneła mi sie okazja kupna drugiego miśka3000gt lecz w wersji uboższej lecz rowniez sprowadzonej z usa rocznik 94, 120tys przebiegu. nie jestem jeszcze bardzo obeznany w temacie 3000gt/gto wiec zwracam sie z prożba do was o pomoc:
-wyskakuje wciaz ten sam błąd silnika na komputerze BŁĄD: P1400 MDP SENSOR CZY KTOS WIE O CO CHODZI?? NA SERWISIE W MITSUBISHI NIE ZA BARDZO WIEDZĄ WIEC ZWRACAM SIE DO MANIAKÓW O POMOC. POZDRO
- przy predkosci wiekszej niż 120km/h zaczynaja mi mrugac swiatełka podswietlenia kabiny(te nad lusterkiem i te przy nogach).
-cisnienie oleju na wskazniku przy obrotach 3,5 tys/min jest na prawie ze maxymalnym poziomie
-ładowanie akumulatora jest bardzo słabe,
-no i prosze o osoby posiadajace czesci o podanie kontaktów. obecnie potrzebuje poduszki mocujace silnik( o ile dobrze to nazwałem )
-licze rowniez na informacje kto najlepiej zajmie sie moim GT , silnikiem i elektryką, moze jekis warsztak tuningowy??? Ps. czy w sl mozna zamontowac turbospreżarki???
licze na was i pozdrawiam
  |
Ostatnio zmieniony przez roob5 04-09-2007, 16:13, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 17:45
|
|
|
Mistrzu,na pierwszy rzut oka widze ze bylo delikatnie tracone z przodu bo lampy sa innego koloru niz w orginale, po drugie pogadaj z arrowem bo ten chlopak wie wiecej niz wszyscy mechanicy zebrani w kupe z serwisow mitsubishi. A jak to nie pomoze to dzwon do mego ojca,ten to dopiero maniak 3kgt.Mieszka w podlaskim numer domowy to 086kierunek 2712976 imie Leszek. On cos pomysli tylko naswietl mu sprawe |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 18:35 Re: Problemy z MIŚKIEM
|
|
|
roob5 napisał/a: |
-wyskakuje wciaz ten sam błąd silnika na komputerze BŁĄD: P1400 MDP SENSOR CZY KTOS WIE O CO CHODZI?? NA SERWISIE W MITSUBISHI NIE ZA BARDZO WIEDZĄ WIEC ZWRACAM SIE DO MANIAKÓW O POMOC. POZDRO
-szyby raz działaja a raz nie. nie wiem co moze byc , najpierw szwankowała szyba od kierowcy a pozniej od pasazera. przy predkosci wiekszej niż 120km/h zaczynaja mi mrugac swiatełka podswietlenia kabiny(te nad lusterkiem i te przy nogach).
-cisnienie oleju na wskazniku przy obrotach 3,5 tys/min jest na prawie ze maxymalnym poziomie
-ładowanie akumulatora jest bardzo słabe,
-no i prosze o osoby posiadajace czesci o podanie kontaktów. obecnie potrzebuje poduszki mocujace silnik( o ile dobrze to nazwałem )
|
Cisnienie oleju jest oki.
Mowisz ze ladowanie aku jest slabe. Przyjzalbym sie alternatorowi i kondycji baterii. To moze rowniez wplynac na te migajace swiatelka.
Wpierw sie zajmij problemami z zasilaniem - one czasem moga wplywac na prace sensorow.
Jesli chodzi o kod to wlasnie szukalem cos na necie i wyskoczylo to:
http://www.automotiveforu...363-p1400_.html
Wychodzi na sensor cisnienia w kolektorze dolotowym powietrza (Intake Manifold Pressure Sensor)
PS. Gratuluje zakupu. Tez za takimi sie rozgladam |
|
|
|
 |
roob5 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 19:45
|
|
|
postaram sie skontaktowac z arrow, a co do akumulatora to juz dwa razy zmieniałem wiec wyglada na to ze alternator trzeba zregenerowac, o ile sie robi cos takiego?? o co do świateł to nie wykluczam tego ze nie było bite, lecz jak bardzo to sie chyba nie dowiem, no chyba ze ktos coś wie i mnie uswiadomi. auto pochodzi z Pomoza Gdanskiego ,ok 15 km od Gdyni, dokładnie z Kartuz. a jesli chodzi o lampy to chetnie sie zamienie za białe (moje są zielone) nawet dopłace. |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 19:56
|
|
|
Robi... jesli nie masz mozliwosci kupienia nowego to wiekszosc dobrych elektromechanikow co w tymsiedza beda w stanie to zrobic. U mnie bylo lepiej regenerowac bo koles zrobil mi mocniejszy (pod moj Audio System) i wyszlo mnie taniej niz za nowy z serwisu lub regenerowany ze sklepu. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24297 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 03-09-2007, 20:32
|
|
|
roob5 napisał/a: | auto pochodzi z Pomoza Gdanskiego ,ok 15 km od Gdyni, dokładnie z Kartuz. . |
wlasciciela i auto widzialem czesto w Sopocie Wyscigach - na hipodromie, pewnie na konikach jezdzil
[ Dodano: 03-09-2007, 19:33 ]
allias napisał/a: | http://www.automotiveforums.com/t384363-p1400_.html
Wychodzi na sensor cisnienia w kolektorze dolotowym powietrza (Intake Manifold Pressure Sensor) |
to zupelnie co innego - ten czujnik jest w Miskach niemajacych przeplywomierza |
|
|
|
 |
ADAMGT [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 21:44 akmulator
|
|
|
Ja bym jeszcze sprawdził,czy po wyłączeniu wszystkiich użądzeń auto nie pobiera zasilania z akmulatora .Jeśli masz alarm to na tą próbę go odłącz ,szczegulnie syrenę .Elektryk przy okazji sprawdzi czy niemasz zwarcia w samochodzie . |
|
|
|
 |
roob5 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2007, 16:20
|
|
|
allias napisał/a: | U mnie bylo lepiej regenerowac bo koles zrobil mi mocniejszy (pod moj Audio System) i wyszlo mnie taniej niz za nowy z serwisu lub regenerowany ze sklepu. |
wiec mysle ze jednak bedzie lepszym rozwiazaniem zregenerowac. apropo audio to mam wlasnie plany wrzucic cos do Misia bo "infinity" ktore niby miało byc to nie do konca było prawda, zreszta wiadomo, nie mozna zbyt wiele oczekiwac. jesli masz dostep do dobrego sprzetu lub ktos inny wie cos, to rowniez czekam na posty |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2007, 16:28
|
|
|
Ja mam u siebie Aftermarket infinity na decku Pioniera - nie zamienilbym za nic swiecie na nic innego. |
|
|
|
 |
roob5 [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2007, 16:43
|
|
|
ty moze byś nie zamienił, ale u mnie z przodu juz nie ma orginalnych glosnikow, z tyłu ledwo ida a radio jest oryginalne lecz płyta nie działa i wogole moze cos z gps poszukam, bo troche jezdze
a jeszcze jedno pytanie do wszystkich. wie ktos moze do czego sluzą przyciski ze zdjecia ponizej??
 |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2007, 22:31
|
|
|
Mialem na mysli Infinity ale nie fabryczne - tylko ze sklepow firmowych. |
|
|
|
 |
jmalik [Usunięty]
|
Wysłany: 05-09-2007, 00:12
|
|
|
jeżeli autko masz w uk, to mogę polecić firmę specjalizującą się w sportowej japoni z Marlow, za kompletny przegląd i serwis mojego vr4, plus hamownia i parę innych drobnych rzeczy zapaciłem 175 funtów, czyli nie tak strasznie jak na uk, za zdjęcie ogranicznika prędkości i przerobienie prędkościomierza z km na mile powiedzieli mi 140 funtów więc chba też nie tak strasznie (ale to po urlopie ), pozdro |
|
|
|
 |
vr4 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-09-2007, 02:26
|
|
|
Te klawisze sa od otwierania garazu , zapewne masz wersje usa bo w Stanach to praktycznie standart |
|
|
|
 |
roob5 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-09-2007, 12:58
|
|
|
jmalik napisał/a: | jeżeli autko masz w uk, to mogę polecić firmę specjalizującą się w sportowej japoni z Marlow |
rowniez jestem w uk i chyba sie zdam na ta firme, bo zdała bys sie ocena fachowca. mam tu dwa Miśki w londynie, i zastanawiam sie czy w UK jest nas wiecej??? moze jakis spotkanie 3kgt. trzeba to chyba jakos zorganizowac.
vr4 napisał/a: | Te klawisze sa od otwierania garazu , zapewne masz wersje usa bo w Stanach to praktycznie standart |
dzieki vr4, zagadka wyjasniona, wiec kolejny problem z głowy |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 05-09-2007, 21:44
|
|
|
Ja bede stacjonowal w Leeds juz nie dlugo. Wiem ze to nie GT ale moze przyjmiecie towarzystwo 3G. |
|
|
|
 |
|
|