|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
AUX w radiu PZ-2000 |
Autor |
Wiadomość |
Raffix [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 10:55
|
|
|
zgadza się, aby zaczepy puściły musisz je czymś wcisnąć. kłopot w tym, że nie znajdują się na wprost po włożeniu pilników (czy czegoś tam) a po bokach radia. powiedziałbym, że trzeba celować 2 cm wgłąb, 2 cm do wewnątrz. czyli najlepszy byłby płaski, wygięty kawałek drutu. odpowiednim chwytakiem radio można zdemontować raz dwa. jak się go nie ma trzeba trochę sie pomęczyć |
|
|
|
 |
Grasshopper [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 11:46
|
|
|
woodyalien napisał/a: | Z tymi pilnikami - czy włożenie ich do tych wąśkich otworów powoduje zwolnienie jakichś blokad i wtedy podważając przednią sciankę mam wyciągać radio, czy też ciągnąc na zasadzie dźwigni tymi pilnikami - próbowałem i coś mi nie idzie więc prosiłbym o szczegóły i z góry dzięki za pomoc. [/list] |
Pilniki odblokowują zaczepy, a ciągnąć najlepiej za przednią ściankę radia. Wymaga to trochę siły i koncentracji, ale mnie się w ten sposób udało. Powodzenia.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Gorzkim [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 13:27
|
|
|
A ja w pudelku po moim radiu znalazlem takie cos, wlasnie chyba do demontazu
 |
|
|
|
 |
woodyalien [Usunięty]
|
Wysłany: 30-07-2007, 14:55
|
|
|
Dzięki, teraz już wszystko kumam .
[ Dodano: 30-07-2007, 21:26 ]
Trochę się pomęczyłem, ale zrobione! Teraz mogę się cieszyć mp3-kami w aucie. Jeszzce raz dzięki za wskazówki.
No dobra, to teraz drążę dalej. Podzielcie się wrażeniami z dźwięku. Do tak wykonanego złącza, podłączałem laptopa i mini disca, żeby sprawdzić jak to działa, no i stwierdzam, że po daniu na maxa lapa lub mini disca i na maxa radia w samochodzie (45) głośnośc jest tak jak na poziomie około 20 stacji radiowych, czyli wzmocnienie raczej słabe. Zastanawiam się czy tak po prostu ma być, czy też może coś zrobiłęm nie tak, zamiast brakujących pinów do wtyczki z tyłu radia włożyłem piny, któe wyciągnąłęm z rozwalonej wtyczki prądowej od stares stacji dysków z komputera, połączeni araczej są ok. Napiszcie jak jest u was. |
|
|
|
 |
kszyho
Forumowicz kszyho

Auto: COLT 1.3 Z30 95KM
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 25 Wrz 2006 Posty: 44 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 04-09-2007, 10:57
|