Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
co o tym sądzicie???
Autor Wiadomość
cząstek
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2007, 10:43   co o tym sądzicie???

jak myslicie to jest dobre czy wielka ściema (jak za ta kase) http://allegro.pl/item230...w_kabli_vk.html

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2007, 10:52   

Moim zdaniem ściema. Elektroland sprzedaje sprzęt tani, ale kiepskiej klasy. Sam kiedyś kupiłem u nich głośniki 16,5 cm - oprócz ceny, zalet brak.
Dokładnie wczoraj bylem w Saturnie i widziałem wzmacniacz Blaupunkta. Kosztował 259 PLN. Niewiarygodnym mi się zatem wydaje, by zestaw wzmacniacz + subwoofer kosztował tyle samo...

Rado
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2007, 17:48   

zaraz zaraz, przeciez tutaj nie oceniamy firmy tylko produkt jaki jest na aukcji w stosunku do ceny, firma rzeczywiscie sprzedaje glosniki po 15-20zl ktore sa marnej jakosci ale widocznie w swojej ofercie maja tez sprzet wyzszej klasy, ja w sumie nie znam sie tak bardzo ale firma blaupunkt raczej do najgorszych nie nalezy i wydaje mi sie ze taka jest u nich cena za ten sprzet, sam mam chec kupic ale niestety mam inne wydatki :/

HouseM 
Mitsumaniak
Noob stalker :-X

Auto: DSM 1G GS + MSS 1.3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-08-2007, 22:50   

firma VK to sprzęt z dosyć niskiej pułki jeżeli nie najniższej. Dziwi mnie to połączenie z subem BLAUPUNKTa . Może ta skrzynka to podróba ?

Generalnie Wzmacniaczy , głośników , zwrotnic VK nie polecam.

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 01-09-2007, 03:39   

ta skrzynka BLAUPUNKT GTB 1200 jeszcze jakies 2-3 tygodnie temu na allegro chodziła po około 220-250 zł. W Media Markt ~3tygodnie temu była za 250 zł. W tej chwili widze, że nawet za 180 zł można kupić. Jeśli liczyć 180 zł, to pozostaje niecałe 80 zł na wzmacniacz i kable, a obserwując ceny na allegro wzmacniaczy tej firmy to żadko widać, żeby ich cena przekraczała 100 zł, więc cena za ten zestaw jest wg. mnie dość "normalna", choć jednak troche atrakcyjna, w końcu dokładają jakieś tam kable, nie twierdze, że są one super jakości, ale jakby nie patrzeć, odpada nam kolejny wydatek.

pytanie czy sama skrzynka BLAUPUNKT GTB 1200 jest coś warta? jest sens sobie nią głowe zawracać ?

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2007, 08:15   

Przerabialem temat wzmocnienia basow jakis czas temu z Trociniarzem (II miejsce w kategorii sound off na malcie automuzyka 2007) i Nippo, wiec moze przekaze to czego mnie nauczyli. To co jest oferowane na tej aukcji jako wzmacniacz, to nic wiecej jak balast samochodowy z podlaczeniem pseudokablowym (bo na 6mm kabelkach zasilajacych to mozna sobie conajwyzej skarpetki suszyc). Skrzynia, to w zasadzie wypelniacz bagaznika, choc fakt, ze to najlepsze akurat co jest w tym calym zestawie. Jedno jest pewne, nie zagracaj sobie bagaznika czyms co bedzie wiecej zajmowalo miejsca niz gralo, bo efekt tej skrzyni uzyskasz za ta sama cene glosnikami montowanymi w drzwi :idea:
W zasadzie Blaupunkt robi tylko w miare dobre pod wzgledem jakosci do ceny wzmacniacze i to nie wszystkie. Z tej najtanszej polki dobrze ze skrzyniami wspolpracuja np. GTA 2100 oczywiscie w cenie do powiedzmy 250PLN. Takze staraj sie unikac takich zestawow, bo to z reguly co nie chce zejsc pojedynczo jest upychane w takie udajace cos zestawy i szkoda tylko kasy, roboty (zeby chocby polozyc 6mm kable) i miejsca w bagazniku.

cząstek
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2007, 11:18   

-macie racje ten wzmak to lipa
a o tym co myslicie
http://allegro.pl/item229...staw_sklep.html
pytanie czy sama skrzynka BLAUPUNKT GTB 1200 jest coś warta?
z gory dzieki

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 01-09-2007, 11:22   

cząstek już w sumie Simones odpowiedział, ze ta skrzynka nie jest wiele warta. Ja zrobie tak jak własnie zasugerowal, ze za to cene (no troche pewnie trzeba bedzie dolozyc) kupie dobre glosniki i wsadze w boki z tylu, jeśli ma dac taki sam efekt, a mniej ważyć i nie zasmeicac bagaznika.

Trociniarz
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2007, 14:35   

cząstek napisał/a:
pytanie czy sama skrzynka BLAUPUNKT GTB 1200 jest coś warta?

Nie. Proponuje Ci poszukać 25cm woofera z używki, coś by się znalazło.

pozdr,
Kuba

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2007, 21:48   

Najlepiej powiedz ile chcesz wydać na wzmacniacz oraz skrzynkę i z czym to by współgrało oraz jakiej muzyki słuchasz... Będzie troche jaśniej, bo tak to zakopiesz sie na Allegro... :roll:

cząstek
[Usunięty]

Wysłany: 03-09-2007, 22:50   

tak do 500 zł moze byc uzywka a co do muzyki techno i klubowa

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2007, 21:13   

ja szybkie bity to odradzam 30cm glosnik. za 500zl polecam suba IT MDS08 swietny wybor w tej cenie moim zdaniem i zagra co najmniej 10 razy lepiej niz wszystko do czego jeszcze podasz link z allegro :) do tego uzywana alpinka ale ze starszych serii za 200-300 zl i masz dobry szybki basik ktorego nie ma co uzupelniac bo zaczynasz zabawe nie od tej strony :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 04-09-2007, 21:59   

M4mooT napisał/a:
uzywana alpinka ale ze starszych serii za 200-300 zl i masz dobry szybki basik
Możesz podać jakiś model. Właśnie się rozglądam za używaną Alpiną.

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 04-09-2007, 22:04   

ogolnie seria 35xx albo V12 albo sony XM tez nie sa zle ale tez stare nie te x-plody :) co prawda te wzmacniacze sie nadaja na ladny przod bo maja niby malo mocy a na przod nie jest tak wazna jak w kwestii suba.

Gattsu
[Usunięty]

Wysłany: 05-09-2007, 18:48   

Do suba też może być Axton C402 (jest na All...)... Może być za całkiem fajne pieniążki...

Odpowiedz do tematu