|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Carisma 1998 1.9 TD |
Autor |
Wiadomość |
scols11 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2007, 11:16 Carisma 1998 1.9 TD
|
|
|
Trafia mi sie okazja kupna Carismy 1998 1.9 TD silnik Renalut!! Wyposazenie to klima, 4*airbag, ABS ,alufelgi, elektryczne szyby i lusterka! Autko zadbane !! Bylo leciutko stukniete prawy przod!! Oferta kupna o znajomego tak ze wiem o tym autku wszystko!! Przebieg 210000!! Jak sie to aytko sprawuje ?? I czy jest drogie w eksploatacji?? Cena to 15000zl!! czy to dobra cena??? Dzieki!! Pozdro |
|
|
|
 |
kielurkk
Mitsumaniak

Auto: Carisma 1,9TD GLX 98r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 46 razy Dołączył: 17 Cze 2007 Posty: 1050 Skąd: Mielec
|
Wysłany: 02-09-2007, 13:54
|
|
|
scols11, Auto duże wygodne w miarę mało pali i mało usterkowe jeśli się dba o nie a co do ceny to auto zrobione po stłuczce czy do klepania? ja kupiłem rok temu za niecałe 16 tys, przejechałem ponad 20 000 km i oprócz lda (wina czystości i jakości polskiego paliwa chyba) nic nie padło więc jestem zadowolony. Jeśli możesz to negocjuj cenę |
_________________ Carisma 1,9TD GLX hatchback silvermetalik
TWO BEER OR NOT TWO BEER THAT IS THE QUESTION
SHEAKESBEER
Samochód japoński tak jak Chuck Norris zapala z pół obrotu
Piszę poprawnie po polsku.
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 02-09-2007, 16:38
|
|
|
Jak dla mnie to zdecydowanie za wysoka cena jak na wiek i przebieg i na dodatek najsłabszy dizel (90KM). Za mniej więcej taka cenę kupiłem swoją z przebiegiem 76tys i to 125KM GDI z automatem. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Tomecki [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2007, 22:24
|
|
|
Jak napisał saphire cena zdecydowanie za wysoka, ja bym powiedział nawet, że ekstremalna. Spahire - z tą mocą to nie przesadzaj, bo mimo iż 90 KM, ale to tylko pozory, że taka słaba.
210 tys to pikuś dla tego silnika. on się dopiero rozkręcił. ja swoją kupiłem w roku 2005 za 19 tys. wyposażenie to:
4 poduchy, pełna elektryka z lustrami włącznie, klimatyzacja i przebieg 146 tys.
Jeżdziłem nią lat 2. przez ten czas wysiadł tylko wysprzęglik o którym wspomniałem na forum i przekaźnik od ogrzewania. poza tym sprawowała się na medal. Przy minus 15 paliła od kopa. Spalanie:
na trasie 5 litrów, w mieście mieście do 6,5.Sprzedałem ją jak miałą 265 tys przejechane. Facet, który ją kupił do dziś jest zadowolony mimo iż strzelił nią już 300 tys.
Powiem jedno. ja się w tym aucie zakochałem do tego stopnia, że kupiłem Cari po lifcie.
Teraz mam Cari z 2001 roku z silnikiem D-ID i same plusy jej wpisuję.
Cenę koniecznie negocjuj. Dla mnie nie więcej jak 12 tys.
Powodzenia |
|
|
|
 |
loidd
Mitsumaniak KMM

Auto: carisma 1,9 TD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 71 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 06-09-2007, 21:11
|
|
|
Na zdrowy rozsadek - Mało realne jest odnalezienie Carismy 1.9 TD z 98 r z przebiegiem mniejszym niż 250 tys km - takie są niestety realia, nikt zza zachodnią granica (a również i w Polsce) nie kupuje diesla by robić nim 20 tys rocznie. Normą jest 30-60 tys rocznie. Oczywiście są wyjątki ale wówczas takie autka trzymają cenę. Zal mnie ogarnia przeglądając ogłoszenia aut z silnikiem diesla z bardzo "modnym" stanem licznika 198 tys km. Wielu ludzi nawet nie zdaje sobie sprawy ze jeździ autami z przebiegiem dwukrotnie, a nawet trzykrotnie większym niż wskazuje stan licznika........
210 tys dla silnika 1.9 TD to małe piwo ( pod warunkiem że normalnej eksploatacji )
Ps 12 tys za cari z 98r to chyba żart ze strony kolegi Tomeckiego. Dobrze utrzymana Carisma 1.9 TD z 98 r warta jest 15 tyś
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
lekr1979 [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2007, 14:25
|
|
|
Ja kupiłem w czerwcu Cari 1,9 TD GLS (klimatronik, 4 x Air Bag, pełna elektryka, szyberdach kompletnie bezwypadkową i z realnym przebiegiem 178 tyś. Autko jeździło po niemieckich autostradach i jest super. Cena to 19 tyś. Ale wszytskie opłaty związane z zarejestrowaniem itp. były w cenie. Jestem zadowolony z tego autka i w tej chwili wiem, że był to lepszy wybór niż Golf4 czy jakiś seat Cordoba z podobnego rocznika. Autko z przestro0nnym wnętrzem i mimo 90KM - dobrym kopem jak na autko rodzinne. POLECAM. 15 tyś to cena optymalna, która sugeruje, że auto może pochodzić od dbającego włąsciciela, który nie odkręcił jej ostatnio 200 tyś z zegara . Pozdrawiam |
|
|
|
 |
loidd
Mitsumaniak KMM

Auto: carisma 1,9 TD
Pomógł: 3 razy Dołączył: 07 Lip 2006 Posty: 71 Skąd: pomorskie
|
Wysłany: 08-09-2007, 20:05
|
|
|
lekr1979 napisał/a: | Ja kupiłem w czerwcu Cari 1,9 TD GLS (klimatronik, 4 x Air Bag, pełna elektryka, szyberdach kompletnie bezwypadkową i z realnym przebiegiem 178 tyś. Autko jeździło po niemieckich autostradach i jest super. Cena to 19 tyś. Ale wszytskie opłaty związane z zarejestrowaniem itp. były w cenie. Jestem zadowolony z tego autka i w tej chwili wiem, że był to lepszy wybór niż Golf4 czy jakiś seat Cordoba z podobnego rocznika. Autko z przestro0nnym wnętrzem i mimo 90KM - dobrym kopem jak na autko rodzinne. POLECAM. 15 tyś to cena optymalna, która sugeruje, że auto może pochodzić od dbającego włąsciciela, który nie odkręcił jej ostatnio 200 tyś z zegara . Pozdrawiam |
gratuluje |
|
|
|
 |
brodix [Usunięty]
|
Wysłany: 12-09-2007, 20:27
|
|
|
Koledzy a co powiecie na taki samochodzik:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3332278
Jak się sprawuje taki diesel???? Z silnikiem 1.9cm3 dużo pali??? Mam benzynę i jest ok, tyle ze ma apetyt na paliwo. Jak z niezawodnością??
Nikt nie oglądał tej czarnuli???
koledzy czyżby wam się spodobała i wszyscy liczą kasę na zakup?? |
|
|
|
 |
Rados [Usunięty]
|
Wysłany: 16-09-2007, 12:30
|
|
|
brodix napisał/a: | Koledzy a co powiecie na taki samochodzik:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3332278
Jak się sprawuje taki diesel???? Z silnikiem 1.9cm3 dużo pali??? Mam benzynę i jest ok, tyle ze ma apetyt na paliwo. Jak z niezawodnością??
Nikt nie oglądał tej czarnuli???
koledzy czyżby wam się spodobała i wszyscy liczą kasę na zakup?? |
Może zastanów się nad moją:
http://www.mitsubishi-gra...p=204172#204172
tam też piszę o spalaniu i niezawodności również |
|
|
|
 |
brodix [Usunięty]
|
Wysłany: 17-09-2007, 19:42