Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[ALL] cos skrzypiącego z tyłu?
Autor Wiadomość
karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-08-2007, 17:35   

ja już wymiękam z tylną półką, Wprawdzie nic mi nie piszczy, tylko troche sie tłucze (ale to juz lepsze niz dziwne piski). Dodatkowo co chwile mi wpada całkiem do bagażnika bo zaczepy są juz calkiem urwane i nie chce mi sie z tym nic robic. Jak przyciemnie szybki z tyłu to wywalam siedzenia i półke - będzie cichutko :)

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Wysłany: 30-08-2007, 18:00   

karolgt napisał/a:
to wywalam siedzenia i półke - będzie cichutko

A zebys sie nie zdziwil :P

karolgt 
moderator

Wysłany: 30-08-2007, 18:03   

harpagan napisał/a:
karolgt napisał/a:
to wywalam siedzenia i półke - będzie cichutko

A zebys sie nie zdziwil :P

domyslam sie ze mówisz o pięknym pomruku z tłumika ? jeśli tak to niech sobie mruczy :D

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Wysłany: 30-08-2007, 18:07   

Cytat:
domyslam sie ze mówisz o pięknym pomruku z tłumika ? jeśli tak to niech sobie mruczy :D

Smiech smiechem ale po wywaleniu wszystkiego z tylu w samochodzie naprawde robi sie sporo glosniej

karolgt 
moderator

Wysłany: 30-08-2007, 18:33   

harpagan napisał/a:
Cytat:

Smiech smiechem ale po wywaleniu wszystkiego z tylu w samochodzie naprawde robi sie sporo glosniej

no tak, siedzenia tez maja jakąś role w wyciszeniu. Ale dzięki za zwrócenie uwagi. mam juz materiał na przykrycie gołej blachy (został mi jak wycinałem wykładzine do bagażnika), wiec może dorzuce jeszcze jakies wyciszenie.

harpagan 
Mitsumaniak
Jaśnie Wielmożny Pan

Wysłany: 30-08-2007, 18:36   

Cytat:
no tak, siedzenia tez maja jakąś role w wyciszeniu. Ale dzięki za zwrócenie uwagi. mam juz materiał na przykrycie gołej blachy (został mi jak wycinałem wykładzine do bagażnika), wiec może dorzuce jeszcze jakies wyciszenie.

Napewno troche pomoze, ale mam wrazenie ze glosniej robi sie nie tylko przez to ze zostaje gola blacha, ale przez to ze w takiej pustej budzie wytwarza sie jakby to powiedziec echo. Generalnie mnie te "halasy" sprowadzaly na zla droge i czesto prowokowaly do nadmiernego wciskania gazu. To chyba taka autosugestia ze jak fajny dzwiek to szybciej sie jedzie :)

karolgt 
moderator

Wysłany: 30-08-2007, 18:40   

harpagan moze zakonczmy tą dyskusje, bo planowałem poczekać na przyciemnienie szyb (żeby brak siedzen nie rzucał sie az tak oczy w przypadku np. kontroli policji,no i brak półki to jednak wszyscy widzą co jest w bagażniku), ale przez Twoje zachęcanie mnie w końcu pojde zaraz te siedzenie wyrzucić :P

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 30-08-2007, 21:44   

a u mnie piszcza tulejki w prawym tylnim wahaczu :P

davido19pce
[Usunięty]

Wysłany: 10-09-2007, 18:33   

z tego co wiem to mam ten sam problem jak kazdy ale doszedlem do wniosku ze ten piskliwy halas dochodzi z uszczelek ktore sa umieszczone na rogach klapy jak pada deszcz to nie piszczy a jak swieci slone z kilka dni to wlasnie te uszczelki piszcza bo jak je popsikam wd40 to nie piszcza ale do czasu.

czasami tez slysze dziwne stukanie z tylu i nie wiem skad ten dzwiek wychodzi i napewno to nie zawieszenie

Odpowiedz do tematu