|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
uszkodzony układ hamulcowy + check engine |
Autor |
Wiadomość |
Joker82 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 00:06 uszkodzony układ hamulcowy + check engine
|
|
|
Witam wszystkich. Mam pytanie. Posiadam miśka 97r. 1.9 td (silnik Renault, F8QT chyba), ostatnio uszkodzeniu uległo koło pasowe (dwumasowe) napędzające pasek klinowy. Zostałem zmuszony do przejechania około 19km bez tego paska. Standardowo zaświeciło się ładowanie oraz check engine. W drodze powrotnej bez paska zesztywniały mi hamulce, jako że to jest osobny układ podciśnieniowy zakładam że nastąpił tutaj "zbieg wykroczeń" i ........ no właśnie. Czy ktoś się spotkał z takim problemem?
1. Jestem zmuszony do wymiany jeszcze Vacu Pompy?
2. czy w przypadku, gdy brak podciśnienia w układzie a do paru bajerów są podpięte wtyczki elektryczne, będzie się świecił Check Engine?
3. czy od braku podciśnienia może silnik inaczej "klepać" (może ma jakieś ustrojstwo sterowane podciśnieniem co ma wpływ na pracę silnika)
4. Czy Vacu pompe da sie naprawić tak nie mając warsztatu, czy tylko wymiana na działającą.
Trochę skomplikowałem to pytanie, ale obeznane w temacie osoby napewno wiedzą o co chodzi. Prosze o odpowiedź. Z góry dzięki. |
|
|
|
 |
|
|