|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Czy warto w to wejsć? |
Autor |
Wiadomość |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 10:15
|
|
|
oczywiscie zagadzam sie z toba tylko nie wiem dlaczego tworza sie mity ze auto biale musi byc tansze? na jakiej podstawie? tego nie rozumiem, dlaczego kupujacy przy tym sie upiera, a sprzedajacy ulega tej "modzie" i godzi sie z losem tanszego bialego auta.
wystarczy nawet zapytac pierwszego lepszego lakiernika ze najtrudniej "de facto" dobrac kolor bialy. |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 13:05
|
|
|
GPcari -widać dobry handlowiec, lubię odpowiednie podejście do biznesu i klienta, to jest najważniejsze w pracy jak i w życiu
Abstrachując jednak od technik sprzedaży, negocjacji, B2B i tak dalej, chciałbym w takim układzie zapytać na co mam zwrócić uwagę szczególną w tym modelu Cari?
Jeżdzę Lacem, także pewnie są jakieś patenty o których nie wiem, także poradzcie coś , bo gupio będzie wsadzić kolegę na mine |
|
|
|
 |
Moomin
Mitsumaniak

Auto: Ford Focus 1.6 115KM, 2008
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 19 razy Dołączył: 20 Maj 2007 Posty: 1205 Skąd: Biała Podlaska
|
Wysłany: 11-09-2007, 16:21
|
|
|
GPcari napisał/a: |
A autko bym brał - tylko sprawdzić i do banku po kasę.... |
A ja bym się bardzo mocno zastanawiał i pewnie bym odpuścił. Cena jest podejrzanie niska. Pewnie są ku temu powody i na pewno nie jest to biały kolor. Jeśli auto już po wypadku zmieniło właściciela i ten puszcza je za taką cenę to coś jest podejrzane. Kupił albo dla siebie albo na handel. W obu przypadkach cena jest zadziwiająco niska. Ten rocznik to przynajmniej koło 18 tys. chodzi. |
Ostatnio zmieniony przez Moomin 11-09-2007, 17:31, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 16:25
|
|
|
Więc może to być mina albo okazja, czy może ktoś z was luknąć na żywo na to auto? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-09-2007, 17:00
|
|
|
arturro napisał/a: | oczywiscie zagadzam sie z toba tylko nie wiem dlaczego tworza sie mity ze auto biale musi byc tansze? |
jak kiedys sprawdzalem w necie ceny nowych aut (na pewno patrzylem na toyote, hodne, fiata i pewnie jeszcze jakies - nie pamietam czy nie sprawdzalem Lancera), to ZAWSZE bialy byl dostepny od reki a na kolor trzeba bylo poczekac (lub nie w zaleznosci od zasobow na placu) i ZAWSZE byl drozszy o min. 1500 zl
wystarczy sobie spojrzec w cennik |
|
|
|
 |
Kaleid
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Lip 2006 Posty: 350 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 11-09-2007, 17:46
|
|
|
Każdy samochód można sprawdzić .W Gdańsku jest serwis Mitsubishi , nie zawsze niska cena oznacza "minę".Umówić się w serwisie , trochę zapłacić , i ma się w miarę jasną sytuacje, chyba że sprzedający nie zgodzi się , no ale wtedy sprawa jest jasna. |
_________________ Volvo w garażu, Mitsubishi w sercu. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 21:18
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | ZAWSZE bialy byl dostepny od reki a na kolor trzeba bylo poczekac (...) i ZAWSZE byl drozszy o min. 1500 zl, wystarczy sobie spojrzec w cennik |
no wlasnie wystarczy spojrzec,
pierwszy przyklad z brzegu ford focus: kolory deep navy, frozen white, colorado red bez doplaty, a wszelkie metaliki doplata 1850zl.
kolejny vw polo: kolory bialy candy, niebieski summer bez doplaty, pozostale specjalne lub metaliki doplata od 660zl do 1710zl.
i kolejny merc C, kolory: czarny, biel kalcytu i ognisty opal bez doplaty, reszta metaliki cena od 4498zl
itd. itd. |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 11-09-2007, 21:41
|
|
|
Panowie tak jak napisał GPcari ceny auta na rynku wtórnym właśnie lecą w dół ze wzgledu na kolor...wiec po co ta dyskusja nad nowymi autami???...rynek jest jaki jest i niektorych widzimisie tego nie zmieni... osobiscie nie kupil bym auta białego i jesli ktokolwiek by mi zaproponowal zbyt duza cene za takie auto i nie obnizył jej to to tak jak ARTURRO napisał pognał bym sie sam do domu... podejrzewam że gość sugerował sie przebiegiem no i może tym że byla walnieta wiec cos nie tak z ramą...może lekko przekoszone...bez ogledzin ani rusz...pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 21:47
|
|
|
Więc nie pozostaje nic innego jak warsztat, zobaczymy co kryje w sobie biała strzała:) |
|
|
|
 |
GPcari [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 23:24
|
|
|
Moomin napisał/a: | za taką cenę to coś jest podejrzane |
Jak pisałem - sprawdzić! Zawsze trzeba sprawdzic - choćby czy te ewentualne wady które ma są istotne dla nas.
Jeżeli ma sie watpliwości, jezeli np w serwisie coś istotnego wyjdzie - wiadomo - należy odpuścić. Są jednak okazje i warto je sprawdzać.
Swojej Carismy szukałem dłuższy czas...
Wszyscy mówili mi, żeby nie liczyć na okazje, że nikt przy zdrowych zmysłach nie sprzedaje tanio auta a jeżeli tak jest to mocno podejrzane. Ja nie dawałem się zwariować - nie jestem chorobliwie podejrzliwy - nie jestem z PiSu (ups jezeli kogoś uraziłem)...
Wertoawłem Gratkę, Allegro, forum...
Znalazłem auta które były okazjami (100%) ale nie mieściły się w moim budżecie albo takie gdzie ... np nie dałem zaliczki bo było dogadane (i poszło - pozdrawiam Pana z ul.Literackiej!) ... Uczyłem się na błędach...
Przypadki są różne tak jak wiele jest aut. Wśród nich są okazje. Różne. Różne powody atrakcyjnej ceny.
Nie twierdze, że to jest okazja ale daleki jestem od zniechęcania "bo jest za tanie".
Z autami służbowymi może być różnie, jeżeli przebieg 230 tyś nie przeraża Cię bo wiesz, że auto jest OK, serwisowane, kolor biały nie stanowi problemu (bo niby czemu), jest dobrze utrzymane (akceptowalnie dla Ciebie) to grzej (grzejcie) obejrzeć ...
My tu toczymy dysputy a jego może już nie być! Tez to przerabiałem...
[ Dodano: 11-09-2007, 23:34 ]
W Wawie i okolicach w Miśkowym, autoryzowanym serwisie przegląd (chyba tzw "kupna-sprzedazy" czy jakoś tak) kosztuje ok 150-200 PLN. Trwa max do ok 2 do 3 godzin (w zależności od tłoku na stanowiskach). Sprawdzają to czego sam możesz nie dostrzec a co dla Ciebie istotne. Polecam. I wszystko jasne.
...Albo "blacharzo-mechanik" z sąsiedztwa... Jak dobry to wystarczyć moze... |
|
|
|
 |
|
|