Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
11-02-2007, 00:35
SpaceWagon - kupić nie kupić - zapytać warto
Autor Wiadomość
cieplul
[Usunięty]

Wysłany: 19-01-2007, 22:37   SpaceWagon - kupić nie kupić - zapytać warto

Witam

Chciałem dowiedzieć się czegoś o MSW. Mam możliwośc kupna takiego auta z 1996 roku w wersji MX, 2.0 silnik (133KM). Stan pewny, po rodzince z Germanii. 160kkm przebiegu, serwisowany w ASO, garażowany. Sie chciałem zapytać o ogólne rzeczy typu - czy warto inwestować, ile jeszcze szacunkowo pojezdzi, co oznacza wersja MX (jakie wyposazenie - jeszcze tego nie wiem). Co sie sypie w tych autach i jaki jest koszt najczestszych napraw. Jak użytkownicy oceniaja komfort jazdy, czy daje się to zagazować i z jakim efektem.
Wiem że wyszedł bałagan z tego postu ale nei mam od kogo wyciągnąć takich informacji - nikt nie posiada takowego auta :( aha cena to ok. 1500Eur - jest lekko stukniety z tylu.

Czekam na jakis odzew od userów takich autek. :lol:

pozdrowionka
cieplul

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 09:30   

Ja mam MSW ale z innym silnikiem (TD), więc na temat silnika się nie bede wypowiadał. Autko bardzo wygodne, mało awaryjne. Na swoim zauważyłem że tam gdzie kiedyś było poobijane to teraz rude wyłaziło (już mam to poprawione), Moje ma blisko 300 kkm najechane i ogólnie zawieszenie ma sie całkiem dobrze.

Jurek
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 10:27   

Ja mam swojego MSW mniej więcej od pół roku, więc za wiele jeszcze doświadczeń z nim nie mam, ale mam ten sam silnik - 2,0 16v. Zagazowany instalką 2 generacji, która jest w nim już prawie 3 lata i do tej pory bez problemów. Z bolączek, to zauważyłem niezbyt dobrą pracę skrzyni biegów - generalnie zgrzytają synchronizatory, no ale to "uroda" miśków. Co do silnika, to ładnie się wkręca na obroty, dobrze ciąga, jest ok. Ale trzeba przypilnować przy wymianie rozrządu, aby wimienić również ten hydrauliczny napinacz. W moim posypał się, przeskoczył rozrząd, no i 8 zaworów poszło w pi..... do tego popękane lekko prowadnice i głowica. Kupiłem go właśnie za "czapke drobnych"od kolegi, któremu to się stało. Silnik ma już przebiegu ponad 300 kkm i bierze trochę oleju, ale na razie nie opłaca mi się robić całego remontu. No i jeszcze kwestia blach - w moim zżarte są nadkola, to też ponoć przypadłośc starszych roczników (mój jest 92/93). Poza tym fajne autko - dobrze się prowadzi, szczególnie lepiej dociążone np. z kompletem ludzi na pokładzie. Dobrze wyposażone, pełna elektryka, szyber, klima, itp - wszystko sprawne. Polecam.

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 22-01-2007, 12:46   

Jurek ja w grudniu wymieniałem tylne nadkola i powiem Ci że od mazdy 323 do 1989 roku prawie pasują zestawy naprawcze do błotników, niewielkie tylko przeróbki trzeba przy samej listwie trzeba zweryfikować i jest jak nowe :mrgreen:

Jurek
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 07:33   

No proszę, bardzo cenna wiadomośc!
Powiedz mi jeszcze, gdzie takie zestawy się nabywa? Chodzi o mazdę 323 F, "zwykłą", czy nie ma to znaczenia?
No i jeśli to nie tajemnica, to powiedz ile ta operacja Cię kosztowała?:)
Dzięki !!

drout
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 08:33   

A co sądzicie o silniku 2,4?? Znajomy chce zakupić i przyszedł o poradę

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 08:33   

Bodajże zwykła mazda 323, a koszt tych zestawów to mój mechanik kupował ale chyba coś koło 35 zł sztuka, a produkuje to firma w Piasecznie. Jak będę u niego do sie dowiem dokładnie.

drout
[Usunięty]

Wysłany: 23-01-2007, 08:48   

A co sądzicie o silniczku 2,4?? Bo znajomy sie napalił i rocznik 99

Jacho
[Usunięty]

Wysłany: 08-09-2007, 10:54   

drout napisał/a:
A co sądzicie o silniczku 2,4?? Bo znajomy sie napalił i rocznik 99

To tak jak ja, tyle że na 2000 ;)

Podepnę się pod ten temat z pytaniem o MSW GDI 2,4:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3364202
a jeśli na Otomoto ogłoszenie wygaśnie, to tu jest skopiowane:

Rodzina jest 4 osobowa (2+2), a może się i powiększy :)
Na co zwrócić uwagę kupując takie auto (nie chcę instalacji gazowej)? To spalanie podane w ogłoszeniu (7-9 litrów na 100 km) to chyba tylko na autostradach, w mieście pewnie więcej pali :/
Czy to jest Japończyk czy jest gdzieś indziej robiony? (Holandia - tak jak Carisma?).

Przymierzam się do kupna czegoś takiego i chciałbym w żołnierskich słowach poznać Wasze opinie: warto/nie warto - co się psuje/o ile się psuje ;)

Pzdr
Jacho

arecki74
[Usunięty]

Wysłany: 11-09-2007, 16:48   

Hey
Nie wiem jak u Was ale u mnie przy 200tys.km zwiekszylo sie dosc sporo zuzycie oliwy nawet 1litr/100km...wymienione uszczelniacze zaworowe...byly w fatalnym stanie i juz lepiej :badgrin:

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-09-2007, 20:01   

To lepiej jeszcze lambdę sprawdź :mrgreen:

DarekCz
[Usunięty]

Wysłany: 14-09-2007, 10:32   

to ja nie mam takich problemów mój ma na zegarze 286 tys. i wymiane robie co 10 tys. i pomiędzy wymiana dolewam tylko 0,5 oleju.

arecki74
[Usunięty]

Wysłany: 14-09-2007, 10:35   

saphire napisał/a:
To lepiej jeszcze lambdę sprawdź :mrgreen:

A co moze miec lambda wspolnego ze zuzyciem oleju??
Ma to jakis wplyw??

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 14-09-2007, 16:25   

Jak spalał wściekłe ilości oleju to mógł oprócz zaprania kata także uwalić lambdę o czym możesz się przekonać jeśli ci auto będzie nadmiernie palić - tym razem - benzyny. Przebieg masz już i tak spory jak na lambdę.

waldi-1 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Wysłany: 30-09-2007, 19:37   

ciepul jak niekupisz tego wagona to moze mnie go nagrasz chętnie bym kupił takie cosik dla siebie , daj znac jak coś , a może ktos ma do sprzedania?

http://forum.mitsumaniaki...p=968287#968287

Odpowiedz do tematu