|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Glosniki przod w Glancie z 93 roku |
Autor |
Wiadomość |
vanilla [Usunięty]
|
Wysłany: 24-12-2006, 11:53 Glosniki przod w Glancie z 93 roku
|
|
|
Witam wszystkich!!
Planuje zmienic glosniki w moim autku i mam pewnien problem.
Z przodu w galancie mam najprawdopodobniej glosniki o srednicy 10cm wmontowane w konsole. Czy jest jakas opcja zamontowania na przod wiekszych. Czy instalowaliscie w panelach drzwiowych glosniki? Wiem ze byly galanty ktore mialy gotowe miejsca w panelach bocznych ale bylo to raczej rzadkie zjawisko.
Pozdrawiam
Marcin |
|
|
|
 |
dreek [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2007, 14:17
|
|
|
większe to tylko w panelach.Niestety koszt takich to około 200-250zł -sztuka.Średnio opłacalny interes:(
Pozdr
D |
|
|
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 05-01-2007, 19:24
|
|
|
Faktycznie, u nas jak na lekarstwo tapicerek z gotowymi wnękami na większe głośniki. Były kiedyś, dawno na allegro. Teraz nie występują.
Poza tym miejsce montażu tych 10-tek powoduje u mnie śmiech i przekrwione oczy, hehe.
Moim zdaniem konsola ( pod szybą a nie tam, gdzie teraz masz te głośniki ) to miejsce na komplecik średniotonówek w tym rozmiarze i nic więcej. Odłóż parę złotych, przygotuj drzwi jeżeli masz czas, zaprojektuj kształt panela ( pod głośnik ), pogadaj ze stolarzem i masz gotowe. |
|
 |
ptwardy [Usunięty]
|
Wysłany: 08-08-2007, 20:49
|
|
|
E tam. Dokup porządne tweetery ze zwrotnicami, podłącz do istniejących 10 lub dodatkowo kup porządne midbasy i załóż na miejsce istniejących i przód masz gites. |
|
|
|
 |
konradr [Usunięty]
|
Wysłany: 06-09-2007, 23:26
|
|
|
Trochę odświeżę wątek
Przy zakładaniu elektrycznych podnośników szyb zobaczyłem, że w blachach drzwi jest wygospodarowane miejsce na głośnik. Więc noszę się z zamiarem kupna odseparowanego zestawu 16,5 cm na przód. Pod uwagę biorę:
1) Helix dark blue 62.1- większość chwali. ja słyszałem mk2 i bez rewelacji
2) Magnat Classic 216
3) Powerbass ES-6C- widzę, że na essa idą jak woda
Głośniki będą chodzić pod pioneer deh-2900. Wzmacniacza nie przewiduję. Suba też nie, ze względu na finanse i kufer pomniejszony o butlę lpg.
Słucham głównie hip hop, reggae, r'n'b więc zależy mi głównie na ładnym graniu w niższych pasmach
Co sądzicie o wymienionych głośniczkach??Ewentualnie inne propozycje +/- 300 pln
Aha,no i jeszcze PB S-6C.Czy ES-6C są dużo lepsze?? |
Ostatnio zmieniony przez konradr 07-09-2007, 14:03, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 07-09-2007, 05:20
|
|
|
mam właśnie te powerbassy i rewelacja, ale pełnia szczęscia, to podłączone do piecyka, wtedy grają na pełnym zakresie swoich możliwości dlatego teraz zbieram na wzmacniacz |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 07-09-2007, 12:06
|
|
|
konradr:
Jeśli pod samo radio to z tych, które wymieniłeś to albo Helix, albo PB ( ale raczej PB...) |
|
|
|
 |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 08-09-2007, 16:48
|
|
|
pewnie z PB bys byl bardziej zadowolony ale pod radiem to jednak polecam raczej Helixy. bez pieca to PB zagraja nawet ciut gorzej niz Helixy. |
|
|
|
 |
konradr [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 22:55
|
|
|
Wielkie dzięki za rady. Dziś słuchałem zestawu magnat car fit 216 napędzanych pioneerem deh 1600 (seat ibiza 2005, drzwi bez dodatkowego wygłuszania) i całkiem mi się podobało. Przy większej głośności trochę raczej zniekształcało, ale ogólnie dość przyjemnie-to chyba nie świadczy dobrze wrażliwości mojego ucha bo ten zestaw to chyba jeden z tańszych zestawów budżetowych.
Więc skoro satysfakcjonuje mnie to reszta zagra jeszcze lepiej??
No i jeszcze odnośnie powerbassów- czy dla moich potrzeb lepszy będzie S-6C czy ES-6C
Na allegro ktoś sprzedaje właśnie prawie nowe PB-L 6C- czy warto o nie zawalczyć
Za wszystkie sugestie z góry dzieki |
|
|
|
 |
M4mooT [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 12:14
|
|
|
ES-6C lepiej brac |
|
|
|
 |
konradr [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 22:19
|
|
|
Więc będzie chyba pb es-6c. Chyba, że ktoś ma jeszcze jakieś inne sugestie.Powoli będę się zbierał do wygłuszania drzwi. I tu 2 pytania:
1) maty miękkie czy twarde
2) czy jest jakiś sprytny pomysł na bezbolesne przeprowadzenie przewodów od głośnika przez peszel między kabiną i drzwiami
3) zostawiać przewody z zestawu czy dokupić grubsze (jakie do tweetera, jakie do woofera)
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|