Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
30-05-2007, 00:02
[E5x 92-96] Rozmiar głośników
Autor Wiadomość
nakatomi
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2007, 15:14   [E5x 92-96] Rozmiar głośników

Witam wszystkich mam pytanie dotyczące Galanta z 95r Hatchback. Pytanie moje dotyczy rozmiaru głośników chciałbym je wymienić ale nie chce bez potrzeby rozbierać samochodu, więc jakbyście mogli podpowiedzieć jakie są rozmiary głośników w tym modelu. Z przodu są jakieś elipsy w pod deską rozdzielczą na wysokości kolan kierowcy i pasażera. Natomiast z tyłu są jakieś zwykłe tylko nie wiem jaki rozmiar. Na co można by było podmienić te głośniki, aby uzyskać w miarę dobry efekt. Radio mam Sony CDX-S2020 4x50W. Za wszelką pomoc z góry dziękuje.

dreek
[Usunięty]

Wysłany: 12-04-2007, 22:28   

jestem zaskoczony że masz z tyłu auta głośniki.z przodu masz o średnicy 10cm i tak naprawde cobyś niezałożył to i tak będa raczej kiepsko grały z powodu braku szczelnej obudowy do tych głośników.Wiele osób proponuje panele w drzwiach ale koszt dorobienia to od 300 zł w góre.pochwal sie jak podejmniesz jakąs decyzje co do zmiany głośników i o efektach tych zmian.pozdr
D

pawlos 
Mitsumaniak
Boski wiatr

Auto: EAxW
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-04-2007, 22:58   

ja z tyłu wymieniłem na pioneerki owalne 4 drozne jutro zobacze jaki rozmiar i model

co do przednich to jeszcze nie rozbierałem ale tam są jakies malutkie i zeby uzyskac efekt chyba bedzie trzeba wydac troszke wiecej i na magnesach neodymowych wstawic zeby jakosc była no i bas :)

Frost 
Mitsumaniak
Moderator E88A

Auto: Galant E88A
Wysłany: 14-04-2007, 21:55   

Ja u siebie wymieniałem. Z tyłu miałem orginalne przy zakupie, ale w standardzie u mnie były większe owalne otwory zakryte blaszką z mniejszym otworem na okrągły standardowy głośnik-wymnieniłem na owalne 4-ro drożne, do przodu też wstawiłem nowe o średnicy 100mm.Mierzyłem głośnik standardowy sufmiarką - średnica głśnika 10,4cm a obudowy 13,4cm. Jeźeli chodzi o wrażenia słuchowe, to duużo lepsze ale nie ma czego się zaraz super spodziewać po 4-ch głośnikach 8)

KaczA
[Usunięty]

Wysłany: 15-04-2007, 19:36   

Witam ja jestem świeżo po założeniu subwoofera w bagażniku!! kupiłem dużą skrzynie z 30 cm głośnikiem wzmacniaczem i kablami!!kable przeciąhbnołem w jakieś 30 minut bo pięknie sie rozbiera nie jak np w hiundaju sonacie lub w lagunie!! radyjko jvc pieknie zapodaje basiorem!!!:) :twisted:

Dominik
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2007, 23:53   

a jak wyciagnac tylne glosniki w hatbacku??cos liche w tych galantach audio montowali nie sadzice???

KaczA
[Usunięty]

Wysłany: 18-04-2007, 21:55   

Macie głośniki z tyłu??nie!! przecież :twisted: nie montowali no chyba ze po 95 roku ja nawet widziałem gala z 95 roku co miał seryjne mijece w dzwiach na głosniki tam gdzie jest ta mała kieszonka!! :twisted:

madar88
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2007, 18:02   

W moim Galu z 95r Hatchback są z tyłu głośniki, tylko aby się do nich dostać to pół auta rozebrać chyba trzeba, mam ten sam problem co Dominik, ale puki co grają to raczej nie będę ich wymieniał.

t0masz
[Usunięty]

Wysłany: 14-09-2007, 09:45   

I mnie czeka ta robota ale wszytko po kolei. Dam znać jakie są efekty. Narazie mam na zbyciu dwa komplety 10 cm z pod deski i jedne 16 które były z tyłu. Wstępny pomysł to trójdrozne z przodu syczki, sredniotonowe w deskę, i 20 w drzwi. Gedyny kłopot to jak to tam wepchnąć :) ).

yossarian75
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 23:09   Audio Galant - istotne rozczarowanie...

Te głośniczki grające w kolana właśnie mogłyby być sekcją średniotonową uzupełnioną wysokotonowymi przy słupkach i basem w drzwiach albo cos koło tego.

Delikatnie mówiąc żenada.

Mam hatchbacka, w tylną półkę włożyłem dość duże, trójdrożne elipsy JBL (z sygnowanej wersji Lincolna Continentala) w starym dobrym wykonaniu (89).

Radio mam bez wyczarów siakiś Pioneer z MP3 4x50 - ustawiam fader na Rear = 7

i gra dość fajnie, tylko marzy mi się wygłuszyć jakoś te plastykowe powierzchnie gładkie w bagu.

Będe wdzięczny za jakieś sugestie.

Pozdrawiam

t0masz
[Usunięty]

Wysłany: 26-09-2007, 07:55   

Ja tez mam 5 drzwiówkę :) Może jakiś wspulny projekt. Zaczynam od przodu. Ma ktos może jakieś pomysły na głośniki w drzwiach :) .

pelson_hk 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 GLXi (93
Wysłany: 27-09-2007, 22:03   

jezeli chodzi o glosniki to sie dzisiaj zalamalem, kupilem dzis radyjko Kenwood'a, zalaczylem je i ..... z przodu tragedia od razu je wylaczylem, natomiast z tylu po przekroczeniu 18 skali w poziomie glosnosci to prrprrr tylko tyle jest :D :badgrin: !! jak dobrze pojdzie to jutro ide zakupic 2 glosniczki na tyl Sony okolo 100 za komplet a naprawde dobrze daja, pozniej tuba i luzik :)

zakupilem 2 glosniki po 70W, SONY, znaczna poprawa w jakosci dzwieku!! :D

aha i mam pytanie czy wy orginalnie macie miejsce w drzwiach na glosniki??

yossarian75
[Usunięty]

Wysłany: 30-09-2007, 20:03   w Galu V z przodu masz tylko

Na lewym kolanie kierowcy i prawym pasażera.

No nie postarali się panowie...

pies
[Usunięty]

Wysłany: 29-02-2008, 02:57   

Ja tez chce wymienic glosniki z tylnej polki. W sedanie sa tam owalne otwory a firmowe glosniki sa okragle. Czy wejda tam typowe glosniki 3-drozne w rozmiarze 6x9" jak np.
http://www.audiosklep.pl/...-693-p-400.html ?

pawlos 
Mitsumaniak
Boski wiatr

Auto: EAxW
Wysłany: 29-02-2008, 18:11   

Witam
te otwory są na głosniki 6x9 na 100% bez pbroblemu pasują

pozdrawiam

Odpowiedz do tematu