|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Gronholm konczy kariere |
Autor |
Wiadomość |
harpagan
Mitsumaniak Jaśnie Wielmożny Pan

Auto: Colt CC5A 4x4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 14-09-2007, 13:11 Gronholm konczy kariere
|
|
|
onet.pl napisał/a: | Aktualny lider klasyfikacji rajdowych mistrzostw świata Fin Marcus Groenholm zapowiedział zakończenie kariery po tym sezonie.
- To była potwornie trudna decyzja. Rajdy były moim życiem przez tyle lat i kiedy w styczniu w Monte Carlo wystartuje nowy sezon to będzie dziwne uczucie nie być tam - powiedział Groenholm.
Fin podkreślił, że chce zakończyć karierę w momencie, gdy jest jeszcze w stanie wygrywać rajdy.
- Podjąłem decyzję. Teraz chcę skoncentrować się na pozostałych do końca sezonu pięciu rundach - powiedział. |
Jak dla mnie duze zaskoczenie |
_________________ Frankenstein CC5A 4x4
 |
Ostatnio zmieniony przez polsaler 03-02-2008, 14:29, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
NRQ [Usunięty]
|
Wysłany: 14-09-2007, 13:17
|
|
|
Wiadomo że odejście u szczytu osiągnięć pozostaje w pamięci ludzi. Dużo mniej pamiętam się mistrzów którzy stracili formę, przestali przegrywać a potem zniknęli. Zdaje się że to właśnie chce osiągnąć. Być zapamiętanym jako niepokonany.
Ale takie kończenie kariery często okazuje się chwilowym pomysłem i zawodnicy często wracają bo nic innego robić nie umieją i nie chcę. |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 14-09-2007, 14:20
|
|
|
harpagan gdybys sledzil losy RSMŚ to nie bylo by to takie zaskoczenie
Grönholm juz od jakiegos czasu zapowiadal ze najprawdopodobniej po tym sezonie pozegna sie z wurcami
NRQ racja, a tym fajniej ze w obecnym sezonie Loeb nie zdominowal czolowki i Marcus ma spore szanse na zdobycie mistrzostwa swiata |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 16-11-2007, 12:42
|
|
|
NIestety końcówkę kariery ma bardzo pechową.
Najpierw się wysypał w Japonii a teraz na rajdzie w Irlandii
Cytat: | Lider klasyfikacji generalnej mistrzostw świata Marcus Groenholm (Ford Focus WRC) miał groźnie wyglądający wypadek na trasie czwartego odcinka specjalnego Rajdu Irlandii, 15. eliminacji samochodowych mistrzostw świata. Fiński kierowca został przewieziony na obserwację do szpitala.
Groenholm stracił kontrolę nad swoim samochodem i uderzył lewą stroną w mur, w wyniku czego urwał obydwa lewe koła. Początkowo wydawało się, że załoga nie odniosła obrażeń, ale okazało się, że fiński kierowca zaczął tracić pamięć, więc organizatorzy zdecydowali się przetransportować go karetką do szpitala w Sligo.
Przed tym zdarzeniem Groenholm zajmował w Rajdzie Irlandii trzecie miejsce, za Hiszpanem Danim Sordo i Francuzem Sebastienem Loebem (obydwaj Citroen C4 WRC)
Wciąż ważą się losy mistrzostwa świata, a na dwie eliminacje przed końcem - przed Rajdem Irlandii i Rajdem Wielkiej Brytanii, który odbędzie się za dwa tygodnie - Groenholm prowadzi w klasyfikacji generalnej z dorobkiem 104 punktów. Wyprzedza o cztery broniącego tytułu Loeba. |
Kibicuje Finowi ... ale mam nadzieję, że Loeb nie powtórzy wyczynu z Japonii i nie pójdzie w ślady Marcusa na kolejnym OESie |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
|
|