Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L 200 Czy ktoś tym jeździ?
Autor Wiadomość
tomek_w
[Usunięty]

Wysłany: 04-04-2007, 08:51   

W takim razie , pozostańmy przy temacie forum :) ... a w temacie wędkarstwa do zobaczenia na innych portalach .. :)

[Mam w koncu swoje autko... :D

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-08-2007, 13:42   

Hubeeert napisał/a:
FUX napisał/a:
Navalla wg. Crenscha odpada, Hilux za słaby, pozostaje L200

Poczekaj niech się zrobi ślisko. I wtedy się okaże że tylko L200 ma napęd na 4 koła z którym można jeździć na co dzień ;-)

Było tu już kilku takich co mają L200. Gdybyś chciał zobaczyć jak i co zadzwoń do Katowic - MOTO Katowice. Ostatnio tam byłem z JCH i ucięliśmy sobie dłuższą pogawędkę z Właścicielem na temat L200 i "konkurencji".

Polecam

Dokładnie tak- w nissanie (NAV) nie wolno wbijac 4x4 na twardej nawierzchni- a w L200 można zapiąć napęd i naprzód, co jest rewelka w sytuacji snieg-asfalt-snieg-asfalt poza tym 4x2 i 4x4 przełaczasz w czasie jazdy do 100km/h, dpiero centralny dyfer i reduktor zapinasz po zatrzymaniu.
polecam Miśka- a i z tego co wiem wersja A94 i A95 (intense i instyle) mają progi i plastiki w standardzie.

zrobiłem L-ką 35.000km i nie narzekam

pozdro

[ Dodano: 27-08-2007, 13:59 ]
Pewnie wszyscy już to wiedzą, ale jesli nie chce sie mieć skarbówki na karku, to L200 (i inne pickupy tez) muszą mieć dodatkowe badanie techniczne (i wbite do dowodu że jest cieżarówką) wpis w rubryce typ pojazdu nie wystarcza.
Badanie takie trzeba zrobić w stacji diagnostycznej dla samochodów ciężarowych (zazwyczaj zwykle stacje nie mają takich uprawnień) (trwa jakieś 5 minut) i kosztuje około 50 PLN, po czym gna się z takim świstkiem (3 egz.) do urz. miasta (zostaje jeden), jeden do skarbówki i jeden do księgowości (wlasnej). w urz. miasta wbijaja pieczątke do dowodu i wtedy można dopiero odliczyc vat.
Z tego co wiem jakieś 4 miechy temu w Elblągu skarbówka zrobiła nalot na firmy w których były pickupy- tak że uwazajcie- była podobno masa kar.

Pozdrowienia i nie dajcie się złapać

wezyr.pl 
Forumowicz

Auto: l200 instyle 167
Wysłany: 14-09-2007, 21:52   

Kibloo napisał/a:
Pewnie wszyscy już to wiedzą, ale jesli nie chce sie mieć skarbówki na karku, to L200 (i inne pickupy tez) muszą mieć dodatkowe badanie techniczne (i wbite do dowodu że jest cieżarówką) wpis w rubryce typ pojazdu nie wystarcza.

Normalka;musisz udowodnić,że nie jesteś wielbłądem.Pewnie rzuciłbym w tym miejscu mięsem,ale boję się,że " U K Ł A D " z tego Forum wywaliłby mnie do nissana :P

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-09-2007, 00:14   

wezyr.pl napisał/a:
Kibloo napisał/a:

Normalka;musisz udowodnić,że nie jesteś wielbłądem.Pewnie rzuciłbym w tym miejscu mięsem,ale boję się,że " U K Ł A D " z tego Forum wywaliłby mnie do nissana :P

2 sprawy

1. Bylo - wszystkie sprzedane w Polsce pick-upy a wiec i Mitsu spelniaja te warunki i nie ma z tym problemu
2. Pewnie autocenzor by to wylapal. Zreszta - czy uwazasz, ze "rzucanie miesem" publicznie jest takie meskie lub podkresla argumenty?
Raczej swiadczy o ich slabosci skoro trzeba je podpierac w tak watpliwy sposob ;-)

BTW - mi sie pare razy zdarzylo ;-)
Stare dzieje.

:|

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

FABIO
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2007, 14:12   

WITAM. MAM TO AUTKO OD DWOCH MIESIECY PO ZA WYCIEKIEM OLEJU(WADA FABRYCZNA)NIE MA Z NIM ZADNYCH PROBLEMOW.PONIEWAZ ZAWSZE MAZYLEM O PICKAPIE A DODATKOWO TRAFILA SIE OKAZJA ODPISANIA WATU MOJE POSZUKIWANIA TEGO NAJLEPSZEGO TRWALY TRZY MIESIACE BRANE BYLY POD UWAGE ROWNIEZ TAKIE JAK DODGE ,CADILAC CZY GMC JEDNAK POMIMO SUPER WYGLADU KOSZTY EKSPLATACJI I AWARYJNOSC POZOSTAWILY DO WYBORU NAVARE HILUXA I L 200.NIE UKRYWAM ZE NA POCZATKU MIALA TO BYC NAVARA POTEM HILUX 3LITRY JEDNAK ZOSTAL MISIEK ZE WZGLEDU NA SUPER NAPED.NIE WYOBRAZAM SOBIE PICKAPA BEZ NAPEDU 4X4 NA ASFALCIE I PRZY PREDKOSCIACH POW.100 SZCZEGULNIE ZIMA.MOI KOLEDZY MAJACY TOYOTY I NAVARY JUZ DOSWIADCZYLI CO TO POSLIZG Z WIEKSZA PREDKOSCIA A MISKU DODATKOWO KONTROLA TRAKCJI SUPER BEZPIECZNIE.WARTO DOLOZYC TYLKO TEGO CHIPA

[ Dodano: 17-09-2007, 14:22 ]
MAMY WTEDY 167 KONI NIE TAK JAK PISZA 160,NO IZROBIC COS ZSIEDISKAMI SA TAK TWARDE ZE TRASA T UDREKA.JEZELI CHODZI O SRODEK POLECAM ZROBIC PARE PRZEROBEK NAVIGACJA W ORGINALE NIE DZIALA A W PODOBNEJ CENIE MOZEMY WLOZYC SUPER NAVI Z NIEZLYM KINEM DOMOWYM I INNYMI BAJERAMI JEZELI CHODI O FABRYCZE SKORY TO SA ONE EKOLOGICZNE CZYLI LEPIEJ ZALOZYC PRAWDZIWA POZDRO

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 17-09-2007, 14:23   

Tylko czemu wszystko wielkimi literami :?:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 17-09-2007, 14:27   

FABIO napisał/a:
WARTO DOLOZYC TYLKO TEGO CHIPA
Warto też wyłączyć CAPS LOCK zanim Moderator tu zajrzy. Warto też czasem postawić przecinek a już spację po zakończonym zdaniu to koniecznie.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

FABIO
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2007, 14:32   

OK nie wiedzialem ze to roznica :oops: .gene nie wiesz kiedy jest jakis zlot?moze samych aut4x4?

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 17-09-2007, 14:45   

Cytat:
OK nie wiedzialem ze to roznica

Zasadznicza jak widac. :|

FABIO napisał/a:
gene nie wiesz kiedy jest jakis zlot?moze samych aut4x4?

To nie jest miejsce na tego typu rozmowe, zakladaj nowy temat lub poszukaj istniejacych. :|

Prosze postaraj sie troche uwazniej wpisywac swoje posty. To nic nie kosztuje a znacznie ulatwia, zycie forumowiczom. Chyba, ze chciales jakos dosadnie wyrazic swoja opinie (wielkie litery).

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2007, 09:07   

FABIO napisał/a:

...POZOSTAWILY DO WYBORU NAVARE HILUXA I L 200.NIE UKRYWAM ZE NA POCZATKU MIALA TO BYC NAVARA POTEM HILUX 3LITRY JEDNAK ZOSTAL MISIEK ZE WZGLEDU NA SUPER NAPED.NIE WYOBRAZAM SOBIE PICKAPA BEZ NAPEDU 4X4 NA ASFALCIE I PRZY PREDKOSCIACH POW.100 SZCZEGULNIE ZIMA.MOI KOLEDZY MAJACY TOYOTY I NAVARY JUZ DOSWIADCZYLI CO TO POSLIZG Z WIEKSZA PREDKOSCIA...

A mozesz dwa slowa jak wyglada sytuacja z napędami w hilux'ie w porownaniu do l200?

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 18-09-2007, 09:21   

Tak jak w Sporcie, starym L200, 4Runnerze. System przeniesienia napedu (ADD). Nie ma centralnego mechanizmu roznicowego. Naped z tylu (LSD) z dolaczanym przodem tylko na nawierzchniach o gorszej przyczepnosci.

Gorzkim
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2007, 14:34   

dzieki,
w takim razie faktycznie duuuzy plus na konto l200
pozdrawiam!

Odpowiedz do tematu