[CA1A 1.3] Smierdzi paliwem!!!! |
Autor |
Wiadomość |
swireek [Usunięty]
|
Wysłany: 18-09-2007, 22:14 [CA1A 1.3] Smierdzi paliwem!!!!
|
|
|
Jak otworze okno albo szyber to smierdzi paliwem.co to moze byc?mozliwe, ze to z dziurki w wydechu?Wydaje mi sie, ze to nie przez to bo nie jest to smrud spalin.Zreszta jezdze na LPG.macie jakis pomysl? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 18-09-2007, 22:33
|
|
|
To może masz nieszczelny układ i gdzieś coś cieknie - w ubiegłym tygodniu kumplowi tak spitoliło 40l z baku w megance - przewody skorodowały i kapało a że pod blokiem trzyma auto to nie widać było plamy jedynie smród paliwa aż mu bak wyciekł to pojechał do mechanika na kanał i powymieniał przewody. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
METODA [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 12:00
|
|
|
Witam sprawdz sobie jeszcze sam bak i czy smierdziw bagazniku.. ja mialem przegnity bak od gory. na dole jak patrzyles z kanalu nic nie bylo widac a jak pomacales reka gore baku i powachales to walilo paliwem. Wymienilem bak i jak reka odjal |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 12:05
|
|
|
Ja bym stawiał na nieszczelny bak- zobacz na tych plaskich łączeniach z boku czy nie sączy sie paliwo- jak możesz postaw samochód raz jedną stroną na krawężniku raz drugą (tak aby stało pod skosem) i zobacz po jakimś czasie czy sie nie sączy ( nie używaj do tego zapalniczki ). Podobnie miałem w colcie.............. |
|
|
|
 |
METODA [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 13:14
|
|
|
Jest jeszcze mniej oplacalny sposob zalej go do pelna i postaw gdzies na suchym parkingu na bank bedziesz wiedzial gdzie cieknie chyba ze przegnila gora tak jak u mnie to trzeba namacac tak jak pisalem wczesniej |
|
|
|
 |
swireek [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 14:54
|
|
|
Wydaje mi sie, że to gdzieś przy wlewie paliwa.Pod samochodem sucho. Przewody tez suche. Najczęściej śmierdzi po tankowaniu.dzięki za podpowiedzi. Jak znajdę przyczynę to napiszę. |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 24-09-2007, 08:36
|
|
|
swireek, miałem podobny problem i zrobiłem tak jak proponujeMETODA, .
Zalałem do pełna, wjechałem na kanał i wówczas widziałem dokładnie skąd cieknie ... przerdzewiały był zbiornik od góry ... dlatego generalnie nic nie widać i jest sucho, a paliwem śmierdzi.
... jak wjedziesz na kanał to odpal silnik, bo na wyłączonym nie ma przepływu benzyny i też możesz nic nie zauważyć. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
|