Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: witek.w-wa
07-12-2007, 01:48
TORBOSPREŻARKI...?
Autor Wiadomość
roob5
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2007, 22:32   TORBOSPREŻARKI...?

Czesc. w poprzednich tematach zadałem juz pytanie czy w 3kgt sl mozna zamontowac turbosprezarki? Nie oriętuje sie za bardzo czy to mozliwe, lecz chciałbym jesli sie da zamontowac. chyba ze lepiej wymienic na silnik z vr4? pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez roob5 20-09-2007, 19:01, w całości zmieniany 1 raz  

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2007, 23:36   

Nie jestem na 100% pewien ale wydaje mi sie ze silnik nie da rady skrzynia tez. Silnik z wersji vr4 hmmm ale dalej będzie FWD ?? Trochę mija sie to z celem choć chciałbym żeby to było możliwe bo sam bym takowe zamontował w swoim SL

roob5
[Usunięty]

Wysłany: 18-09-2007, 23:43   

ManyMan napisał/a:
silnik nie da rady skrzynia tez

no tak. ale mam w planie zrobic kapitalny remont silnika i tuning. zwiekszyc jego wytrzymałość i poprawic parametry. jestem gotowy zrobic wszystko, potrzebuje znalesc tylko kogos kto wie co i jak, konkretnych ludzi ktorzy zajmą sie moim autem.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-09-2007, 00:32   

roob5, the only way is SWAP. To znaczy w przypadku uturbiania.
Gdybyś chciał iść w N/A to jest to bez sensu.

A jak zrobisz SWAP to skrzynia powie papa.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

roob5
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 20:19   

dzieki Hubeeert za akurat to ty mi odpisałem. jest mi wiadome ze znasz sie na rzeczy, i jesli mozeszto podaj swój nr tel to omowimy temat. dzieki

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 19-09-2007, 20:38   

Pisałem to samo o_O

roob5 napisał/a:
mam w planie zrobic kapitalny remont silnika i tuning. zwiekszyc jego wytrzymałość i poprawic parametry

chcesz wsadzić kute tłoki kute korbowody itd ??

Co do tematu.

ogólnie gra nie warta świeczki lepiej sprzedać tego i kupic VR4

Zrobisz swap ze skrzynią i nadal będzie FWD ( 1750 kilo 320 koni - trakcja trakcja trakcja )

Poza tym VR4 ma Anti-Roll, Anti-Dive, Anti-Squat, High Speed Sensitive, Pitching and Bouncing ktorego w Twoim SL braknie :doubt:

Mimo wszystko jeśli sie na to decydujesz. Zycze powodzenia. :lol: :lol:

roob5
[Usunięty]

Wysłany: 20-09-2007, 19:09   

ManyMan napisał/a:
chcesz wsadzić kute tłoki kute korbowody itd ??

tak własnie myslalem. ale widac to i tak nic nie da, skoro nie ma sensu turbosprezarek montowac. mam juz dwa 3kgt, ale bardzo mi zalezy na turbinach, i chyba sprawie sobie nastepne. mam jedno na oku lecz to wersja angielska i zastanawiam sie czy warto bedzie zrobic przekładke kierownicy i czy wogole bedzie sie dało przezucik ja z sl do vr4. wydaje mi sie ze nie ma wiekszej roznicy lecz nie znam sie na tyle zeby byc pewien.. czekam na posty.

witek.w-wa 
Forumowicz

Auto: 3000GT VR4 Europa 2 gen.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-12-2007, 14:48   

Przerobka SL na VR4 totalnie nie oplacalna. Poczytaj fora amerykanskie !
Tak naprawde to prawie dwa rozne samochody w podobnej budzie

Odpowiedz do tematu