Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mała naprawa blachy - troche teorii
Autor Wiadomość
karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-09-2007, 15:10   Mała naprawa blachy - troche teorii

Witam

Potrzebuje sobie troszeczke przyszpachlować i zakleić w moim colcie, a że wszystko będzie albo wewnątrz albo w bagażniku, to nie musze się przejmować idealnym wyglądem i przede wszystkim idealnym nałożeniem szpachli, lakierowaniem i dobieraniem koloru, co jest "wizualnie" najtrudniejsze :)

ale do rzeczy:

2 lata temu zrobiłem blache w połowie malucha, więc już wiem ogólnie co i jak :) Wszystk oczyściłem, a następnie dziury kleiłem włóknem szklanym i żywicą, a że to był maluch to wiadomo - wszystko robione w 5 minut, żywica nakładana patykiem :D i jak najtanszymi środkami, ale i tak trzymało ponad rok (potem nie wiem, bo sprzedalem :)

- W Colcie chce to zrobić pożądnie i stąd pytanie: czy są lepsze/gorsze włókna szklane i żywice do takiego zaklejania, czy po prostu iść do sklepu na zasadzie, że żywica to żywica ?

przeczytalem kilka wątków i ogólnie polecany jest Brunox oraz żeby używać szpachli z aluminium

- jaką szpachle kupić ?

- czy na gołą (wyczyszczoną) blache, przed nałożeniem włókna z żywicą nakładać jakiś środek i jeśli tak to jaki?

i jeszcze pytanie:

w paru miejscach (o wielkości 1x1 cm) wyczyszcze tylko troche papierem ściernym i chce to zamalować (zakonserwować)

- jakich środków do tego użyć? (plus na koniec jakis spray kolorowy oczywiście) (w tych miejscach szpachli nie będzie - bo nie musi być gładko)

z góry dzieki za pomoc :)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 23-09-2007, 16:18   

karolgt, w temacie o Galancie kamilka było sporo na ten temat napisane. Poszukaj - dział Nasze Miśki.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

karolgt 
moderator

Auto: Lexus GS430 V8
Wysłany: 25-09-2007, 04:21   

Dzieki, przeczytałem cały wątek i faktycznie dużo tam znalazłem.

Sprawe jednak odkładam. Byłem dzisiaj u blacharzy, powiedzieli że za około 1000zł mi to zrobią, przy okazji zrobią pożądek z dachem (ktoś kiedyś uderzył chyba w niego ręką i jest wgięcie na którym pojawia się rdza), plus pare innych rzeczy które samemu zajeły by mi z 1,5 tyg jak nie więcej. A i tak komory do malowania nie mam, wiec lepiej oddac specjalistą :) Ale to dopiero na wiosne :)

Odpowiedz do tematu