Moje samochody |
Autor |
Wiadomość |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 07-03-2007, 15:27
|
|
|
Od ponad tygodnia nie jeżdżę na LPG - tylko na benzynie i dziś taki numer:
ładna długa prosta droga, prędkość około 150km/h i nagle zaświeciła się kontrolka CE Odczytane błędy to 24, 55 i 11. No ok, ale wszystko na raz ??? Co robić ??? Może to być przez mikser od gazu?
[ Do Hubeerta: OT, sam przesunę ] |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 14-04-2007, 13:25
|
|
|
 |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 16:13
|
|
|
Lancer jest już gotowy do zmiany właściciela, a tymczasem Carisma już na mnie czeka.
Kupiona w Poznianiu od handlarza za nieduże pieniądze. Troszeczkę poniszczona, ale wszystko da sie zrobić. Sprowadzona z niemiec, jestem jej czwartym właścicielem od 1998 roku. Pierwszy przegląd a ASO. Cena do przyjęcia, bo ostatnio troche im pomagałem przy nowych autach.
Na sam początek wymieniłem:
- pasek rozrządu MITSUBISHI
- napinacz paska GMB
- pompa wody GMB
- olej silnikowy Mobil Super S 10W40
- filtr oleju
- filtr powietrza
- filtr paliwa
- świece zapłonowe NGK
- tulejki wybieraka skrzyni biegów VOLVO
- regulator napięcia BOSCH
- przewody zapłonowe
Tak przygotowane auto nie powinno sprawiać problemów. Przy okazji zamontowałem autoalarm przygotowany specjalnie dla mnie do tego konkretnego samochodu dzięki uprzejmości programisty z firmy Digital-Systems, czujnik parkowania GOLDEN EYE, spoiler na tylną klapę, pomalowałem na kolor klamki i progi. Zderzaki były strasznie poniszczone przez ludzi, którzy nożami odrywali spoilery niemiłosiernie je przy tym kalecząc. Najnowsze zdjęcia będą dostępne w galerii, której link mam w podpisie
Planów na przyszłość nie mam zbyt wielu. Jakieś fajne koła i dobre radio. Na początek starczy. Co z tego wyjdzie zobaczycie na zlocie
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 29-07-2007, 17:16
|
|
|
bartek_nkm, gratuluje.
Po raz kolejny przypominam o max rozmiarze zdjec w podpisie. Niech zostanie tak jak edytowalem.
Moderator nie ma wiekszych praw niz pozostali uzytkownicy forum a juz dawno zostalo ustalone jaki ma byc max rozmiar takiego zdjecia |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 29-07-2007, 18:13
|
|
|
Bartek, gratuluje Carismy Dbaj o nia ! |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 29-07-2007, 18:20
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | Dbaj o nia ! | Czy miałem kiedyś auto o które nie dbałem? |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 06-08-2007, 21:45
|
|
|
Dziś Carisma otrzymała dodatkowe oświetlenie wnętrza, które dodało jej uroku.
Prace przy elektryce trwają nadal... |
|
|
|
 |
mitsuzeus [Usunięty]
|
Wysłany: 16-09-2007, 19:17 niezla historia
|
|
|
Jestes wielki ze tyle przeszłeś podziwiam i pozdrawiam/mialem colta 1.5 glxi full opcja czerwony el szyby szyber lusterka lotka nad bagaznikiem nigdy nie zawiodł super auto ale z żalem sprzedałem i kupiłem carisme |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 16-09-2007, 20:19
|
|
|
Ja podziwiam Ciebie, jeśli dałeś radę to przeczytać
Poważnie zastanawiam się nad ponownym zakupem Colta C52. Jak tylko sprzedam Lancera zacznę czegoś szukać. Myślę już na poważnie o pozostawieniu go na stałe, ale już nie będę wyczyniał z nim tego, co z poprzednim. W ten weekend przekonałem się jak dobrze jest mieć drugie auto - w Carismie padła cewka i gdyby nie Lancer byłbym skazany na autobusy, czego bym nie zniósł.... |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 23-09-2007, 20:41
|
|
|
Wczorajsza wizyta w Warszawie zaowocowała między innymi kilkoma świetnymi fotkami.
Po więcej zapraszam do mojej galerii |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 23-09-2007, 22:02
|
|
|
Siadła by mi taka dokładka pod tylny zderzak jaką masz u siebie
[ Komentarz dodany przez: bartek_nkm: 23-09-2007, 22:22 ]
Hehe, niestety nie jest na sprzedaż Nie jesteś pierwszą osobą, która mnie o nią pyta. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2007, 22:32
|
|
|
Nadszedł czas sprzedać Carismę.
Robię to z przykrością, bo jest to najfajniejsze auto jakie miałem!
Link tutaj i tutaj |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 18-11-2007, 15:16
|
|
|
Stało się. Dziś Lancer zmienił właściciela... Mam nadzieję, że będą o siebie dbali
Na sam koniec Lancer dostał ode mnie nowy olej wraz z filtrem , nowe tarcze i klocki hamulcowe, płyn do chłodnicy i spryskiwaczy. Niestety nie starczyło mi czasu by go umyć i zrobić ostatnie zdjęcie...
Nowemu właścicielowi życzę bezproblemowego użytkowania!!! |
|
|
|
 |
bartek_nkm [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2007, 22:47
|
|
|
Całkiem przypadkiem od dziś jest ze mną Sigma 3,0 V6 12V 1994 Jedzie się tym jak czołgiem, ale z czasem się przyzwyczaję Ma kilka wad, ale przede wszystkim sprzęgło... Zaraz po podpisaniu umowy odprowadziłem ją do warsztatu gdzie fachowcy zajmą się wymianą, a przy okazji zmienia też olej i zrobią przegląd. Na spocie pewnie już będzie. Fotki wrzucę jutro.
Dodano 6.12.2007
 |
|
|
|
 |
Noritsu [Usunięty]
|
Wysłany: 27-06-2008, 07:59
|
|
|