Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[4G 05-xx] Zakup 4G
Autor Wiadomość
James
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 11:49   [4G 05-xx] Zakup 4G

Witam i pozdrawiam.
Zamierzam kupić 4G (kiedyś miałem 1G). Oglądałem kilka egzemplarzów - linki poniżej:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C3093909
http://moto.allegro.pl/it...n_idealny_.html
Wiem, że to nowy model Eclipse, ale może macie jakieś szczególne uwagi dotyczące tego modelu, a przede wszystkim na co zwrócić szczególną uwagę przy wyborze?
Dodatkowo przez cholerne warszawskie korki istotnym elementem jest spalanie 4G. Silnik 2.4 jest napewno bardziej ekonomiczny niż 3.8, ale 3.8 brzmi przepięknie:) O dziwo sprzedający Eclipse z silnikiem 3.8 zapewniał, że przy nie najlżejszej nodze spalanie w zakresie 13/14l na 100km. No i to zagwostaka. Czy to marketingowy chwyt, czy real?
Chcę jeszcze obejrzeć tego:
http://www.tanievany.pl/i...e=0,2,1,0&id=58
Może ktoś z Was oglądał w/w 4G i może wskazać ich bolączki?
Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam,
James

GOLDI
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 12:57   

4g jest dosc ciezkim wozem... moim zdaniem automat i 2,4 nie jezdzi za szybko... to tak jak gs 1g lub 2g... mimo wszystko wzialbym 3,8l spalanie jego tez nie bedzie kosmiczne... powinno byc takie jak opisal wlasciciel ... sa to nowe wozy i nowe silniki, wiec to raczej wynik realny...

bolaczka 4g z tego co mi wiadomo sa plastiki w srodku... nie sa spasowane super perfektyjnie

ale ogolnie poki co wieksze usterki tego silnika nie wyszly w swiatku klubu eclipse... sprawdz zawieszenie... ponoc jest duzo lepsze niz w 3g, ale mimo wszystko przejechalbym sie przed zakupem na diagnostyke... na co zwracac uwage? ogolnie na wszystkie takie podstaowe rzeczy jak przy zakupie uzywanego samochodu :)

James
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 13:20   

Dzięki GOLDI za info.

Odpowiedz do tematu