Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
24-02-2007, 11:31
nowy L200 - roleta
Autor Wiadomość
Mishiek
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2006, 20:40   nowy L200 - roleta

Witam wszystkich miśkomaniaków :lol:
właśnie się cieszę moim nowym L200, aczkolwiek juz dużo mniej się cieszę ofertą akcesoriow do tego modelu. Ceny są po prostu horrendalne! :roll: Za zamykaną na zamek roletę paki zażyczyli sobie 11 tysięcy!!! :? Czy ktoś z was może wie, kto jeszcze oferuje taki asortyment? Bo ani dakro ani carryboy nie mają w ofercie plandek ani rolet :(

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2006, 20:46   

Ktoś kiedyś przerabiał temat i wyszło w sumie, że najtaniej będzie oddać do zakładu gdzie dorobia takie coś na miejscu. Poszukaj takich zakładów w swoim mieście.

Giant
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2006, 01:57   Re: nowy L200 - roleta

Witaj
Sprawdz na angielskim ebay.Ja tam widzialem taka plandeke na nowego l200 za cene okolo 190 funtow+ koszty przesylki do Polski.Wejdz na ebay i wpisz w wyszukiwanie
"mitsubishi l200 double cab tonneau cover new".Podalbym Ci linka do tej stronki ale jestem
nowy na tym forum i nie wiem czy mozna to tutaj robic, nie chcialbym na samym poczatku zarobic jakiegos bana.
Te plandeki podobno robi firma ktora dostarcza to rowniez dla mitsubishi.Ich sklep internetowy nazywa sie " camelot-automotive.co.uk" maja onia tam rozne gadzety do l200 i nie tylko.Tylko ze w ofercie tego sklepu maja wyzsza cene niz na ebay.

Pozdrawiam
Sebastian

bartek_nkm
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2006, 10:53   

Giant napisał/a:
Podalbym Ci linka do tej stronki ale jestem
nowy na tym forum i nie wiem czy mozna to tutaj robic
Giant, można wklejać linki jeśli są pomocne ;-)

Giant
[Usunięty]

Wysłany: 16-12-2006, 11:16   

bartek_nkm napisał/a:
można wklejać linki jeśli są pomocne

Dzieki Bartek.Mam nadzieje ze szybko zapoznam sie z zasadami panujacymi tutaj.

[ Dodano: 16-12-2006, 11:25 ]
Mishiek napisał/a:
Czy ktoś z was może wie, kto jeszcze oferuje taki asortyment?

To jest link do ebay:
http://cgi.ebay.co.uk/MIT...VQQcmdZViewItem

Ten jest adres ich firmy:
www.camelot-automotive.co.uk

nowak
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2006, 13:38   

Ja przerabialem temat plandeki w Warszawie i jest z tym bardzo kiepsko.
Poza tymi firmami, które byly podane wyżej jest jeszcze jedna
www.steeler.pl

Tam też sa plandeki ale po ok 5k PLN

Ja stwierdzilem, że to się wogole nie opłaca i kupiłem nadbudowe i jestem bardzo zadowolony.

Giant zamawiales taka rolete do swojego ? Jakie koszta wysyłki ? Cło itp ?
Ciekawy jestem jakiej to jakości jest ? Nie chciałbym żeby L200 wyglądał jak Żuk z plandeką :D

Giant
[Usunięty]

Wysłany: 19-12-2006, 19:18   

nowak, Witaj

Ja caly czas choruje na l200 :-) bede kupowal na wiosne wymarzona 200seteczke.
W Londynie jezdzi ich bardzo duzo, te modele z plandekami nie wygladaja zle,sadze ze jakosc tez maja dobra.Osobiscie jestem zwolennikiem hardtopu i w moim przypadku plandeka odpada.Hardtop mozesz zamknac i zostawic tam narzedzia lub inne przedmioty.Tutaj musialbym codziennie wynosic z graty z samochodu jezeli mialbym plandeke.
Jedni wola plandeke lub rolete a inni hard top, o gustach sie nie dyskutuje.
Jezeli w Polsce plandeka kosztuje 5tys to rzeczywiscie jest to przegiecie cenowe i gratuluje Ci wyboru nadbudowy.
Mozesz mi powiedziec ile zaplaciles za swojego hardtopa?
O koszta przesylki do Polski musialbys sie dowiedziec dzwoniac bezposrednio do firmy lub skontaktowac sie z osoba ktora sprzedaje to na aukcji na ebay. Mysle ze najtaniej przesylka wyszlaby jezeli mialbys jakiegos znajomego w Anglii i moglby Ci to podac Polska firma ktora przewozi paczki, a takich jest tutaj mnostwo.Oni kasuja od 0.8 do 1 funta za kilogram.Czesto korzystalem z ich uslug i wszystko bylo ok.Paczke zabieraja w niedziele a w Polsce masz ja w srode lub czwartek.
Jak masz jeszcze jakies pytania to pisz.
L200 jak Zuk z plandeka?? To bylby czad :roll: albo jak stary Tarpan w kolorze pomaranczowym z zielona brezentowa plandeka :lol: wypas na maxa
Pozdrawiam

nowak
[Usunięty]

Wysłany: 20-12-2006, 12:06   

Masz racje, że o gustach się nie decyduje ale bardziej chodziło mi o jakość, a nie o wyglad plandeki .

Ceny nadbudów wachają się od 7,5k do 18k PLN
Powiem tylko, że od tego można wytargować całkiem niezłą zniżke.

Mishiek
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 09:31   

dziękuję wszystkim za pomoc :)
Czy ktoś z was wie, jak to jest z cłem w takich wypadkach, gdy ściągam towar z Anglii?

Giant
[Usunięty]

Wysłany: 22-12-2006, 17:50   

Mishiek,
Z tego co wiem to Polska jest juz w Unii Europejskiej i cla nie ma na towar z Anglii.Moge sie jednak mylic,ja jezdze raz w miesiacu do Polski i woze rozne graty i nie mialem przypadku zeby sie doczepili o clo.Chyba ze zamierzasz tym handlowac i chcesz sciagnac calego tira :D to napewno Ci jakis podatek nasi celnicy zapodaja.
Podam Ci jeszcze jeden link do firmy ktora robi hard topy i ma dobra opinie.

http://www.truckman.co.uk/
Pozdrawiam
Sebastian

DariuszKa
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 00:21   

ja też nie chciałem szpecić L200 ani hardtopem ani plandeka i pojechałem do firmy z żaluzjami zamontowali mi rolete z alu antywłamaniowego i jest świetnie mam pełen komfort jak coś przewożę roleta jest zwijana do kasety zajmuje 15 cm paki a i małozyłem centralny zamek do tyłu żeby był sens zamknietej paki

Mishiek
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 08:05   

ja też chętnie widziałbym centralny zamek w klapie teraz jak juz mam pokrywę paki. Napisz coś więcej o swoim rozwiązaniu.

DariuszKa
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 13:09   

mam w Poznaniu takiego inzyniera ktory mi w zamku wstawil silownik i jakas cwana blaszke ktora rygluje klamke i nie da sie otwierac szczegółów technicznych nie chcial mi zdradzic ale kombinowal caly dzien i zrobil dziala wysmienicie wiec da sie to zrobic

robitom1
[Usunięty]

Wysłany: 24-09-2007, 21:46   

Do DariuszKa
Mógłbyś wrzucić jekieś zdjęcia swojej rolety i napisać ile Cię to kosztowało?

MariuszG
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 11:43   

Ja też przymierzałem się do żaluzji z ALU ale 12kPLN mnie odstraszyło :? Kupiłem hardtopa za 6kPLN. Wolałbym żaluzję, bo: pick up pozostaje pick upem, widoczność do tyłu lepsza, można zamontować dobry zamek, nie widać do środka (w hardtopie widać), bezpieczniejsza.

Odpowiedz do tematu