Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[E52A 1.8] Ilość płynów w silniku i nie tylko
Autor Wiadomość
Marek Florek 
Nowy Forumowicz
FMarek

Auto: MITSUBIHI GALANT
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 25-09-2007, 08:52   [E52A 1.8] Ilość płynów w silniku i nie tylko

Witam wszystkich MitsuManiaków. Mam pytanie poniewaz muszę wymienić olej i płyny w samochodzie wobec tego jeśli ktoś dysponuje takimi wiadomościami to prosze podac ile ich potrzeba:
-olej silnikowy
-płyn do chłodnicy-prosze o porade jaki
a także czy jest potrzeba wymiany innych płynów. Mój Misiek ma przejechane 210 00km.
Za pomoc dziękuję.
Pozdrawiam

remkowsky
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2007, 11:43   

olej: 3.8 L
płyn chlodniczy: 6 L

no i przy takim przebiegu mozna rowniez pokusic sie o wymiane plynu sprzegla i hamulcowego. niestety jak to sie robi nie wiem, musisz troche pogrzebac na forum :wink:

[ Dodano: 25-09-2007, 11:47 ]
dodam ze w teorii plyn hamulcowy powinno sie wymieniac co 30kkm...

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 26-09-2007, 12:32   

U mnie wymieniano płyn do sprzęgła w następujący sposób: na pistolet ze sprężonym powietrzem nałożyli gumę uciętą po odboju o śr. korka zbiorniczka ażeby zatkać szczelnie i na załamanym wężu z powietrzem powoli wtłaczali powietrze i jednocześnie przy wysprzęgliku poluzowali korek/kalamitka z którego uchodził stary płyn dolewając nowego aby zbiorniczek nie był pusty i wten sposób został zmieniony.
Renata
EA5W

Marek Florek 
Nowy Forumowicz
FMarek

Auto: MITSUBIHI GALANT
Wysłany: 26-09-2007, 22:28   

Wita. Dziękuję za cenne informacje. Jeśli chodzi o płyn do sprzęgła to systematycznie go wymieniam tzn. uzupełniam ponieważ gdzieś mi ucieka -albo przy pedale sprzęgła albo przy skrzyni. Jeśli ktoś regenerował te zespoły to proszę o poradę jak to zobić.
Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu