[E52A 1.8] Ilość płynów w silniku i nie tylko |
Autor |
Wiadomość |
Marek Florek
Nowy Forumowicz FMarek
Auto: MITSUBIHI GALANT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 25-09-2007, 08:52 [E52A 1.8] Ilość płynów w silniku i nie tylko
|
|
|
Witam wszystkich MitsuManiaków. Mam pytanie poniewaz muszę wymienić olej i płyny w samochodzie wobec tego jeśli ktoś dysponuje takimi wiadomościami to prosze podac ile ich potrzeba:
-olej silnikowy
-płyn do chłodnicy-prosze o porade jaki
a także czy jest potrzeba wymiany innych płynów. Mój Misiek ma przejechane 210 00km.
Za pomoc dziękuję.
Pozdrawiam |
_________________ Marek |
|
|
|
 |
remkowsky [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2007, 11:43
|
|
|
olej: 3.8 L
płyn chlodniczy: 6 L
no i przy takim przebiegu mozna rowniez pokusic sie o wymiane plynu sprzegla i hamulcowego. niestety jak to sie robi nie wiem, musisz troche pogrzebac na forum
[ Dodano: 25-09-2007, 11:47 ]
dodam ze w teorii plyn hamulcowy powinno sie wymieniac co 30kkm... |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 26-09-2007, 12:32
|
|
|
U mnie wymieniano płyn do sprzęgła w następujący sposób: na pistolet ze sprężonym powietrzem nałożyli gumę uciętą po odboju o śr. korka zbiorniczka ażeby zatkać szczelnie i na załamanym wężu z powietrzem powoli wtłaczali powietrze i jednocześnie przy wysprzęgliku poluzowali korek/kalamitka z którego uchodził stary płyn dolewając nowego aby zbiorniczek nie był pusty i wten sposób został zmieniony. |
EA5W

|
|
|
|
 |
Marek Florek
Nowy Forumowicz FMarek
Auto: MITSUBIHI GALANT
|
Wysłany: 26-09-2007, 22:28
|
|
|
Wita. Dziękuję za cenne informacje. Jeśli chodzi o płyn do sprzęgła to systematycznie go wymieniam tzn. uzupełniam ponieważ gdzieś mi ucieka -albo przy pedale sprzęgła albo przy skrzyni. Jeśli ktoś regenerował te zespoły to proszę o poradę jak to zobić.
Pozdrawiam |
_________________ Marek |
|
|
|
 |
|