Grandis Diesel |
Autor |
Wiadomość |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 3599 Skąd: Białystok
|
Wysłany: 14-12-2005, 10:46 Grandis Diesel
|
|
|
No właśnie dziś przyjechał do mnie pierwszy Grandis Diesel. Kolor czarny i muszę Wam powiedzieć, że bardzo mnie się podobywuje. Po pierwsze ładna linia (taka lekka jak na Vana) po drugie jakość wykończenia wnętrza - 5+, po trzecie silnik - wcale nie jest głośny, a przecież na pompowtryskiwaczu. Deska rozdzielcza - bajeczka. Tak na prawdę mam tylko jedno zastrzeżenie - nieco za szeroki słupek czołowy i trochę utrudnia widzenie (są małe szybki obok ale jakoś nie mogę się do nich przekoanć) reszta - klassa.
Takie małe spostrzeżenie - jeżeli nowe Miśki będą tak dobrze wykonywane - to możemy wrócić na wysokie pozycjonowanie rynkowe.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2005, 12:41
|
|
|
ha, jacku przepros diesla |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 14-12-2005, 13:11
|
|
|
arturro napisał/a: | ha, jacku przepros diesla |
Ani mi się śni! Kaszel ma oczywiście zastosowanie w ciągnikach, terenówkach i .....Vanach. Ale do osobówki NEVER!
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24277 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 14-12-2005, 14:15
|
|
|
Widziałem Grandisa na ulicy - przyznam, że na żywo prezentuje się o wiele 'nieb' lepiej niż na zdjęciach. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2005, 16:08
|
|
|
Jackie napisał/a: | arturro napisał/a: | ha, jacku przepros diesla |
Ani mi się śni! Kaszel ma oczywiście zastosowanie w ciągnikach, terenówkach i .....Vanach. Ale do osobówki NEVER!
|
a jednak w vanach poczekam az mitsu wprowadzi porzadnego diesla do osobowki i sie przypomne |
|
|
|
 |
deenbe [Usunięty]
|
Wysłany: 14-12-2005, 16:15
|
|
|
jak wprowadzi 2.0 TDI do lancerka to kupuje |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 14-12-2005, 19:48
|
|
|
W nowym lancerze co to ma niebawem wejsc (tzn facelifting) bo nowy za rok jak sie nie myle, to moze juz ten dieselek bedzie? czy nie? |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2005, 09:07 Re: Grandis Diesel
|
|
|
Jackie napisał/a: | (...) jakość wykończenia wnętrza - 5+, po trzecie silnik - wcale nie jest głośny, a przecież na pompowtryskiwaczu. Deska rozdzielcza - bajeczka. (...)
Pozdrawiam |
Mnie się też podobywuje taki, miałem okazję widzieć na żywo na drogach i kiedyś w salonie jak jeszcze nie było diesla. Tylko ciekawe jak to jeździ? Może jakieś wrażenia, o ile to egzemplarz do jazdy. |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 16-12-2005, 09:29
|
|
|
No narazie mogłem pośmigać tylko wersją z silnikiem 2,4 Mivec. Wrażenia są jak z osobówki - samochód nie podpiera się lusterkami przy zakrętach, ma znakomite hamulce ale jest jedno małe ale: samochód bardzo izoluje od drogi - w zasadzie nic w tym złego, że jest dobrze wyciszony i zawias nie reaguje na wyboje ale ja wolę jednak choć trochę czuć, że jadę bo w Gandisie można zasnąć. Kaszel pewnie będzie głośniejszy i przez to bardziej czytelny. Poza tym od dawna Miśki nie miały tak fajnego samochodu.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2005, 09:41
|
|
|
Taki 2,4 automacik byłby dla mnie w sam raz, choć pod wzgl. oszczędnościowym TDI ups DID, a ja lubię wyciszone samochody i duże bagażniczki i stylistycznie jest super... mniam. Tylko choinka, kto mi dołoży pod choinkę jakieś bagatelka kilkadziesiąt tysiączków? |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 16-12-2005, 09:45
|
|
|
JAk dla mnie Grandis też fajnie wygląda ale tak naprawdę to nazywanie go wanem to przesada tak samo jak z SS, przy wanach to on może postać tylko, i ma jeszcze jednę wadę CENA. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
eMBe [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2005, 09:50
|
|
|
No z SS to nie ma co porównywać Grandisa. Ten drugi jest znacznie dłuższy i pojemniejszy i chyba nawet przy kompecie pasażerów w 3 rzędach ma większy bagażnik od SS. Także jest raczej pełnoprawnym vanem. |
|
|
|
 |
Jackie

|
Wysłany: 16-12-2005, 09:51
|
|
|
No cóż,ja bym się ceny nie czepiał - cena jest dobra, co do wielkości - jest to pełnoprawny minivan. Ja sądzę, że będzie się sprzedawał (już się sprzedaje;) ) Samochód podoba mi się do tego stopnia, że jak dobrze pójdzie to będę miał w firmie to auto już w połowie roku.
Pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 16-12-2005, 10:04
|
|
|
eMBe napisał/a: | No z SS to nie ma co porównywać Grandisa. Ten drugi jest znacznie dłuższy i pojemniejszy i chyba nawet przy kompecie pasażerów w 3 rzędach ma większy bagażnik od SS. Także jest raczej pełnoprawnym vanem. |
Od SS tak... ale od minivanów typu Previa, Voyager, baaaa, nawet od europejskich Espace i Eurovana (które są jakoby mniejsze od tych co wymieniłem wcześniej) to on jest jednak zauważalnie mniejszy. Natomiast od kompaktowych vanów typu Scenic (nawet Grand), Touran czy Zafira będzie więszy...
SS był mniejszy od kompaktowych vanów a większy od mikrowanów, z tym, że ostatnie wypuski tej ostatniej grupy (Meriva) są już do SS całkiem porównywalne...
To tylko kwestia terminologii i definicji, ale akurat tutaj praktycznie nie da sie wprowadzić jakiejkolwiek segmentyzacji, bo... rynek ucieka encyklopedystom
Pzdrw. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 16-12-2005, 10:38
|
|
|
Jackie a jak to jest z tymi siedzeniami w Grandisie ???
bo tam sobie popatrzylem na allegro i widze ze ma on 3 rzedy siedzen, przod to standart, natomiast z tylu 2 + 2 i wtedy chyba malutka przestrzen bagazowa .
idzie zrobic tak by byl on tylko i wylacznie 5 (tak jak w osobowkach 2+3)osobowy ?? i zeby z tylu byla kanapa ?? lub 3 oddzielne siedzenia ale w jednym rzedzie ?? |
|
|
|
 |
|