|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: karolgt 25-10-2007, 22:13 |
Colt 1.5 12v dziwny błąd ECU "55" (wersia USA) |
Autor |
Wiadomość |
arturbeny [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 17:04 Colt 1.5 12v dziwny błąd ECU "55" (wersia USA)
|
|
|
po podłączeniu diodki do złącza serwisowego pojawiły się kolejno 5 długich i pięć krótkich impulsów i tak w kółko, nigdzie nie znalazłem co to za błąd?
Opis pracy silnika:
-zaraz po odpaleniu wchodzi na wys. obroty bez większego problemu. Po kilku sekundach pracy silnik zwalnia robi "buuuuuu" i już nie wkręca się na obroty.
-wolne obroty równe.
-nie ma problemu z odpalaniem.
-Dziwne jest także to że przy złączu diagnostycznym jest tylko jeden kabel, podłączyłem diodę między niego a masę i wyskoczył błąd 55.
-na gazie nie ma problemów.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 17:40
|
|
|
błąd czujnika MPS lub ISC czyli jest to błąd czujnika, który ustala polożenie silniczka regulujacego obroty. |
|
|
|
 |
arturbeny [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2007, 17:49
|
|
|
a gdzie można uzyskać pełną listę błędów?
[ Dodano: 30-09-2007, 18:44 ]
mój błąd chwila szukania i kody błędów są.
[ Dodano: 01-10-2007, 07:05 ]
po podłączeniu wtyczki,która jakimś cudem była wyjęta,objawy nie ustały.Silnik nadal robi "buuuuuu" |
|
|
|
 |
Kuczan [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2007, 19:35
|
|
|
Proponuje ci przeprowadzić reset ECU tak jak jest FAQu opisane. |
|