[Cari 1.8 GDI] Problem z odpaleniem , szarpanie |
Autor |
Wiadomość |
racuch [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2007, 13:41 [Cari 1.8 GDI] Problem z odpaleniem , szarpanie
|
|
|
witam wszystkich z góry przepraszam jak temat już był ale ja nic nie znalazłem .
A MIANOWICIE W MOJEJ CARI TYLKO CZASAMI BEZ RÓŻNICY CZY SILNIK JEST JEST CIEPLY CZY ZIMNY SZWANKUJE ODPALANIE KRĘCĘ I KRĘCĘ A MOŻE ZA 6 RAZEM ODPALI ZARAZ PO ODPALENIU STRASZNIE SKACZĄ OBROTY PRZEZ JAKIEŚ 20 SEK A GDY ROSZĘ AUTEM ZACZYNA SZARPAĆ. PO CHWILI WSZYSTKO WRACA DO NORMY.
PRZEPUSTNICA WYCZYSZCZONA. CZY KTOŚ MA JAKIEŚ POJECIE CO TAM SIE DZIEJE BOJE SIE ZE KIEDYŚ NIE ODPALĘ I LIPA BĘDZIE. Z GÓRY DZIĘKI.
no właśnie nie wiem kiedy były zmieniane kable i świece bo mam to auto od niedawna wiec od tego zacznę a potem dam znać co i jak . |
Ostatnio zmieniony przez racuch 27-07-2007, 20:04, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 27-07-2007, 14:33
|
|
|
Rozrusznik, kable WN, swiece
Mi na wilgotnym powietrzu telepal sie jak byl odpalony i mial dziure w przyspieszeniu.
Swieca byla lewa. |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 27-07-2007, 18:35
|
|
|
racuch, nie wiem co było częściej poruszane od tematu szarpania autem??? po wpisaniu szarapie jestem tego masa
napisz kiedy wymieniałeś to co napisał wegiel, |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
racuch [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2007, 22:28
|
|
|
no niestety po wymianie swiec nic nie pomoglo a tak pozatym z tego co wiem to w GDI nie ma kabli WN wiec szukamy dalej, a moze to cos z cewka? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 25-09-2007, 22:37
|
|
|
Po co kombinować? Jedź do ASO, podepnij się pod MUT-II i niech porobią testy to szybciej trafią na to co siadło - chyba warto zapłacić stówkę za ta przyjemność. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Bastek [Usunięty]
|
Wysłany: 25-09-2007, 22:40
|
|
|
Fajkocewką. |
|
|
|
 |
krzysiek_base [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 18:59
|
|
|
witam mam podobny problem problemy z odpalaniem ,i szarpie , byłem aso okazało się przepustnica (ok wyczyscili ) sonda nie działa (też wymieniłem ) i padł zagrzał się w dłuższej trasie 650km i zgasł nie odpalił .wymieniłem świece kable nie wiele to pomogło , zapala ale nie zawsze obroty falują 0d o -do 1500 obr i gasnie ,ustawiłem wiecej powietrza na przepustnicy i troche podniosłem mu obroty od 200 -2000obr tak faluje ,kupiłem dziś filtr paliwa też wymienie zobaczymy co sie stanie ,macie jeszcze jakies pomysły |
|
|
|
 |
Yodek [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2007, 17:33
|
|
|
ja walczę z tym samym u siebie, czyszczenie przepustnicy, nowe świece ... w końcu pojechałem do warsztatu gdzie robią miśki - diagnoza ... pompa wysokiego ciśnienia ;/
tylko nie mogę dostać tego nigdzie |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
|
|
|
 |
Yodek [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2007, 21:19
|
|
|
z tym jeszcze nie, dzięki za info
zaraz wyślę zapytanko |
|
|
|
 |
racuch [Usunięty]
|
Wysłany: 19-11-2007, 15:43
|
|
|
u mnie to okazało sie ze był problem z fajkocewka po wymianie jednej wszystko wróciło do normy. |
|
|
|
 |
|