Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
c50 colt silnik 1.5 nie moge odpalic, slychac tylko tykanie
Autor Wiadomość
m1xer
[Usunięty]

Wysłany: 07-10-2007, 21:48   c50 colt silnik 1.5 nie moge odpalic, slychac tylko tykanie

dokladnie to slychac jakby robilo sie zwarcie pod srodkowa popelniczka probowalem tam siegnac i wyczulem podczas przekrecania zaplonu cos w niej tyka czasem az bardzo mocno i nie mozna odpalic co to moze byc?

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2007, 22:08   

prawdopodobnie przekaźnik, manual w dłoń i szukać

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 07-10-2007, 22:20   

ECU ma pewnie nie zmienione kondensatory, które teraz wylały, narobiły bałaganu i ECU pstryka sobie losowo przekaźnikiem pompy (włącza/wyłącza)

m1xer
[Usunięty]

Wysłany: 08-10-2007, 08:41   

gdzie mozna zdobyc taki pzekaznik? a i czasem odpala

[ Dodano: 08-10-2007, 17:25 ]
czasem przy przekreceniu stacyjki slychac jakby robilo sie zwarcie w kopulce

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Wysłany: 09-10-2007, 01:07   

Wymień kondensatoru w ECU (sterowniku silnika) - jest nad prawą nogą pasażera po boku.
Jeszcze nie słyszałem o usterce przekaźnika w tych autach

bumerek
[Usunięty]

Wysłany: 18-10-2007, 17:52   

Moze wcisnij sprzegło i wtedy przekrec stacyjkę ja mam tak w swoim misku wersja USA (jezeli nie wcisne sprzegła to nie odpale

bb
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 19:08   

Podobny problem ale kondy w ecu wymienione jakies z 8 miesiecy temu, pompa paliwa dziala, paliwo podaje, prad jest na swiecach, slychac jakis przekaznik pod maska ale nie odpala. Tzn moze by odpalil ale jeszcze sie nie zdazy rozbujac i gasnie po 1-2 sekundach. Brak reakcji na gaz.

[ Dodano: 24-10-2007, 19:25 ]
Jeszcze dodam ze po wpieciu sie do obd nie ma nic kompletnie, nic sie nie swieci.

[ Dodano: 24-10-2007, 19:25 ]
I to ze samochod stal miesiac nie uzywany (remont blach, lakier etc.) odpalany pare razy zeby go przestawic i nagle z dnia na dzien nie pali.

program666
[Usunięty]

Wysłany: 29-10-2007, 00:02   http://www.mitsubishi-grafix.pl/forum2/viewtopic.php?t=16814

miałem ten sam problem do momentu wymiany akumulatora słychać było cykanie kręcił ale nie odpalał albo zaraz gasł teraz mam akumulatorek bosha o troche wiekszej pojemności 65ah i wsadzony nowy alternator też o podwyższonych parametrach tzn napiecie odciecia ładowania nie 14,0-14,2 zależnie od wersji tylko 14,4 teraz niema mrozu zeby nie odpalił za pierwszym gura drugim razem.
Życze powodzenia mam nadzieje ze opisany przypadek był taki sam jak mój. :lol:

Odpowiedz do tematu