Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: roch_27
21-08-2007, 08:26
[EAxx] Piszczące wycieraczki / Mechanizm wycieraczek
Autor Wiadomość
bobekm
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2005, 13:36   [EAxx] Piszczące wycieraczki / Mechanizm wycieraczek

Przed wczoraj byla deszczowa pogoda, wycieraczki chodzily dosc czesto, ale chodzily bardzo cicho, wczoraj mialem trase do Szczecina, pozniej zaczal padac snieg i deszcz i jedna wycieraczka a dokladniej raczej szyba po stronie kierowcy, gdy wycieraczka przejezdza to jest okropny dzwiek tak jakby nozem styropian ciac, albo po swiezo umytym talerzy palcem przejechac:/ nie wiem co jest grane:/ wycieraczki maja niecaly tydzien bo niedawno zmienialem. Poprzedniego dnia wszystko ok, a na drugi dzien takie dzwieki, zamienialem miejscami wycieraczki, nie pomaga:( nie wiem co robic, to jest tak w......y dzwiek ze nawet podglasnianie radia nie pomaga, moze to przez plyn do spryskiwaczy tak sie dzieje?? albo przez sol?? mial ktos tak juz?? I tak jest tylko od strony kierowcy:/ Jak ktos ma jakis pomysl to prosze.
Ostatnio zmieniony przez BigTomala 06-02-2013, 20:31, w całości zmieniany 3 razy  

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2005, 15:11   

;/ dziwne. ale sprobuj dokladnie wymyc szybe jakims dziadem do okien, potem wyglaskaj
ja miekkim papierem toaletowym - dobrze wchlania - powinno byc lepiej.

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2005, 15:12   

a wycieraczki - gumę - przetrzyj najpierw miękką szmatką, potem nawilż tą szmatkę (ale nawilż - bez przesady) spirytusem salicylowym i przejedź po włosie wycieraczki.
powinno pomóc

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-12-2005, 17:31   

my mielismy tak z wycieraczka tylniej szyby, strasznie "harczala" dokladnie tak jak by przejechalo sie palcem po talerzu, pomogla wymiana na nowa, ale jezeli Ty wymieniles je tydzien temu to nie wiem co sie moze dziac, szkoda ze nie spiknelismy sie jakos co by sie poznac na life skoro w sz-n byles.

pozdrawiam

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2005, 17:38   

swoją drogą, jakie wycieraczki kupiłeś?
ja sobie przeszczepiłem valeo z drugiego gieteja i jestem pod wrażeniem. poprzednio miałem bosche i inne złomy i były wszystkie po jednych pieniądzach. a teraz ;] fajnie

piorek
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2005, 18:13   

Dobre sa w JC Katowice za ok 30-40zl sztuka (firmy nie pamietam). Te z mocowaniem bocznym "japonskim"

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 17-12-2005, 22:14   

polecam wycieraczki champion
70zl komplet. Mysle ze warto! Sa naprawde EXTRA!

bobekm
[Usunięty]

Wysłany: 17-12-2005, 22:49   

To jednak nie wycieraczki, podnioslem je do gory i wlaczylem, co sie okazalo dalej piszczy, jakis mechanizm w podszybiu chyba potrzebuje zeby go nasmarowac, mam wycieraczki bosha, bardzo dobrze sie sprawdzaja. Rafal, bylem w szczecinie, szkoda ze sie nie zgadalismy:( maly spocik by sie zrobilo. Jutro wezme WD-40 i przesmaruje wszystko.

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 18-12-2005, 18:02   

Jakby jakiś spocik to ja chętnie sie przyłącze poglądał bym takiego Czarnego szatana (podobają mi sie strasznie te GALE) no i może by Ktoś pozwolił wsiąść do środka. Pozdro dla Wszystkich.

[ Dodano: 05-12-18, 23:09 ]
Pooglądałem obrazki wszystko piękne, miodzio, super kolor itd itp jedyne skromne ale to pupa nie jest to sedan z płetewką ( wymarzony) Pozdro
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Pomogła: 1 raz
Wysłany: 24-12-2005, 19:59   

Polecam wycieraczki Bosha, ale warto skombinować tzw. warsztatowe.
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 27-12-2005, 18:29   

To ja mam odmienne zdanie o Boshu :? Skaczą po szybie, jak żyd po pustym sklepie, a jakość wycierania pozostawia wiele do życzenia...

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 27-12-2005, 19:09   

Bosh zdecydowanie odpada. To juz lepiej kupic takie ze stacji za 12zl komplet.
I dalej uwazam, ze warto przeplacic za Championy.

piotras 
Forumowicz

Auto: Nissan Pathfinder LE 2,5 dCi
Wysłany: 27-12-2005, 22:14   

Miałem takie same piski w colcie. Trzeba rozebrać wycieraczki (wyjąć cały mechanizm) i przesmarować. Inaczej sie wyrobią i bedą do wymiany a to sporo kosztuje. Smarowanie trzeba przeprowadzić wewnątrz tego mechanizmu - zdjąć taką zawleczke zabezpieczającą (trudno ja zauważyć ale jest) i wybić ten trzpień na którym mocuje sie ramie wycieraczki bo to własnie na nim brakuje smaru.

Nissan Pathfinder 2,5 dCi po lekkim sofcie 210,8 KM - 467,4 Nm

bobekm
[Usunięty]

Wysłany: 31-12-2005, 12:45   

Piotras mial racje, rozebralem podszybie, dostalem sie do mechanizmu i nasmarowalem, jak reka odjal:) a to wszystko po tym jak kupilem plyn do spryskiwaczy na orlenie:/

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 31-01-2006, 18:00   

bobekm napisał/a:
To jednak nie wycieraczki, podnioslem je do gory i wlaczylem, co sie okazalo dalej piszczy, jakis mechanizm w podszybiu chyba potrzebuje zeby go nasmarowac, mam wycieraczki bosha, bardzo dobrze sie sprawdzaja. Rafal, bylem w szczecinie, szkoda ze sie nie zgadalismy:( maly spocik by sie zrobilo. Jutro wezme WD-40 i przesmaruje wszystko.

ten sam problem pojawił się u mnie :? jakie było moje zdziwienie, że to nie wycieraczki :o

ale dobrze, że jest nasze wspaniałe forum :arrow: problem zdiagnozowany i wszystko OK :P

edit; dopiero przy dużych przymrozkach mechanizm wycieraczek dał o sobie znać

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

Odpowiedz do tematu