[Cari 1.6] wyciek... |
Autor |
Wiadomość |
maciejowy
Nowy Forumowicz maciejowy
Auto: Mitsubishi Carisma 1.6
Kraj/Country: Ireland
|
Wysłany: 08-10-2007, 20:51 [Cari 1.6] wyciek...
|
|
|
Ello!
Po pierwsze witam i pozdrawiam wszystkich Mitsumaniakow! Od jakiegos tygodnia jestem posiadaczem Carismy 1.6 z 2000r. i jak narazie plywam mam jednak problem z wyciekiem (see foto) czy zdarzalo wam sie cos takiego? Wyglada jakby z okolic paska rozrzadu... dodam, ze wilgotne jest caly czas, ale asfaltu nie brudzi... Dzieki za pomoc! pzdr
 |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 12 Lip 2006 Posty: 1729 Skąd: wrocław/wołów
|
Wysłany: 08-10-2007, 21:29
|
|
|
JUTRO ZOBACZE U SIEBIE, BO W OKOLICACH PASKA KLINOWEGO JEST ZAWSZE MOKRO, ALE NIE KOJARZĘ CZY TO W TYM SAMYM MIEJSCU CO U CIEBIE NA FOTCE...pozdrawiam |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
maciejowy
|
Wysłany: 08-10-2007, 23:23
|
|
|
Dzieki stary, zastanawiam sie czy to wogole czyms grozi i ewentualnie jak dlugo mozna z tym jezdzic. W sumie jesli chodzi o wydatki to poza ubezpieczeniem bardziej myslalem o nowych oponach, najchetniej na alusach ale jesli trzeba to zrobic... pzdr |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
Pomógł: 27 razy Dołączył: 16 Kwi 2006 Posty: 6448 Skąd: Rzeszów/Ropczyce
|
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2007, 14:15
|
|
|
od góry to normalne, że się troszkę pocą...
a u Ciebie hmm
przede wszystkim zobacz czy olej nie dostaje sie na pasek rozrządu,
bo jeżeli tak ryzyko pęknięcia paska wtedy a zarazaem kosztownego remontu jest spore
natomiast jeżeli daleko od rozrzadu, nie kapie, a ubytki od wymiany do wymiany nieznaczne to można przeboleć, niestety na foto niewiele widać |
|
|
|
 |
maciejowy
|
Wysłany: 09-10-2007, 14:19
|
|
|
wlasnie problem w tym, ze nie wiem czy wogole byl robiony :/ autko ma przejechane ok. 90 kkm tuz przed kupnem w komisie byl sprawdzany rozrzad i powiedzieli, ze narazie jest dobry i nie wymaga robienia wiec nie beda robic... niestety nie mam jak dowiedziec sie od poprzedniego wlasciciela co i kiedy robil (zreszta nie wiadomo czy by mi powiedzial jak naprawde bylo). Dlatego pytam was co to moze byc zanim sie udam gdzies do serwisu.. pzdr |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Pomógł: 21 razy Dołączył: 16 Maj 2005 Posty: 2784 Skąd: jestem z miasta
|
Wysłany: 09-10-2007, 18:50
|
|
|
Jedz do warsztatu i wymien rozrzad, to dobra praktyka po kupnie samochodu a przy okazji niech Ci sprawdza skad sie poci. |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 09-10-2007, 19:06
|
|
|
A mnie się widzi że rozrząd nie był robiony i kit ci wcisnęli a to co widać to pewnie spod uszczelniaczy na wałkach lub na wale idzie i wypadało by zrobić rozrząd wraz z tymi simmeringami. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
maciejowy
|
Wysłany: 09-10-2007, 19:39
|
|
|
tak wlasnie chyba zrobie, w sumie liczylem sie z tym ze po kupnie uzywanego auta trzeba bedzie zrobic rozrzad. Dzieki i pozdrawiam! |
|
|
|
 |
|