|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Mój pierwszy mitsubishi |
Autor |
Wiadomość |
przemas1988 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2007, 17:19 Mój pierwszy mitsubishi
|
|
|
Witam wszystkich
Od paru dni jestem posiadaczem colta c50 1.3 12 V 1991 r. Pomysł kupna colta zrodził się w zeszłym tygodniu. Szukałem jakiegoś taniego autka. Nagle w piątek na allegro zauważyłem tego właśnie colcika. Była to miłość od pierwszego wejżenia . Zaraz zadzwoniłem się umówić na spotkanie w sprawie kupna. W sobote pojechałem go zobaczyć. Okazał się lepszy niż w opisie. Miał super alufelgi, nowe opony letnie i zimowe oraz radio sony xplode i 8 głośników . Najważniejsze było jednak że miał wymienione wszystkie ważniejsze rzeczy. Tylko wsiąść i jechać. Nawet lekko wgnieciony tylni zdeżak, sporo rys i skrzypiące niesamowicie sprzęgło nie zniechęciły mnie do kupna. Na dodatek cena była dość niska, tylko 4800 zł. Wystarczyło go przerejestrować i mogłem juz w poniedziałek szaleć na drogach.
Do tej pory:
- pozbyłem się problemu ze sprzęgłem
- wymieniłem wszystkie żarówki, bo sporo ich było przepalonych
- troche poprostowałem zderzak
- pozbyłem się rdzy na wycieraczkach
W przyszłości zamierzam:
- przyciemnić szyby
- podwyrzszyć zawieszenie, gdyż jest strasznie niskie z przodu
- wymienić akumulator, bo 65 to nieco za mocna na takie małe autko
- zmienić prawe lusterko, gdyż jest lekko obite i nie ma regulacji
Może kiedyś pomyśle o malowaniu ale póki co rdzy nie ma, a rysy mi nie przeszkadzają.
Postaram się w najbliższym czasie dać zdjęcia mojego colcika |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24280 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-10-2007, 17:22
|
|
|
Witaj.
Gratuluje zakupu. Te Colty - pomimo wielu standardowych wad - to bardzo wdzieczne i solidne auta. Mimo wszystko sugerowalbym wymienic rozrzad - koszt czesci to ok. 70 zl. |
|
|
|
 |
przemas1988 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2007, 17:38
|
|
|
Dzięki za rade ale rozrząd jest chyba wymieniony. Nie jestem jednak pewien na 100% gdyż autko sprzedał mi mąż właścicielki i niezbyt orientował się w wymianach, gdyż wszystkie były przeprowadzane w serwisie mitsubishi. Nawet zapomniał mi powiedzieć że nie ma kluczy do alufelg, ale zkombinowałem takie które do nich pasują. Ogólnie gośc był dość zakręcony. W pewnym momencie polecial kupić papierosy zostawiając mnie z autem, kluczukami i podpisanymi przez jego żone dokumentami. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24280 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 11-10-2007, 17:48
|
|
|
Mimo wszystko nigdy nie wierze w zapewnienia sprzedawcy auta i robie tak, by miec pewnosc, ze jest dobrze. Moja zasada. Tobie tez tak radze. |
|
|
|
 |
maklakus
Mitsumaniak

Auto: 200sx
Pomógł: 6 razy Dołączył: 30 Cze 2006 Posty: 378 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 11-10-2007, 18:13
|
|
|
Witam szanownego kolegę
- ze względu na to że jestem wzrokowcem "jak chyba każdy facet" -> jeśli można, poprosił bym o fotki Twojego misia.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21937 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 11-10-2007, 19:53