|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:29 |
Pierwsze wrażenia.... 1,8 GDI czyli okiem laika |
Autor |
Wiadomość |
Hogg [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2007, 01:16 Pierwsze wrażenia.... 1,8 GDI czyli okiem laika
|
|
|
Witam serdecznie,
w nawiązaniu do mojego pierwszego wątku w kwestii zakupu carismy. Byłem dziś na "jeździe próbnej" świeżo sprowadzonego z Niemiec autka. Niestety-nie dysponuję fotkami, nie miałem aparatu, więc nie mogę się pochwalić. Wersja z silnikiem 1,8 GDI, 1999 rok, 148 tys, książka serwisowa, klima,elektryka,wspomaganie.... żadnych wielkich cudów, ale to, czego w aucie szukałem.
Siedzenia: nie welur i nie skóra, stwierdzę, że chyba "te normalne", ale fajnie wyprofilowane, trzymanie boczne, twarde,sprężyste, nie "wysiedziane". Kierownica:zero luzów, podobnie drążek zmiany biegów. Sprzęgło chodzi leciutko (w mojej renault 19 z 1991 r jak w traktorze, stąd zwracam uwagę na takie rzeczy)
Bardzo dobrze trzyma drogi, żwawy silnik, cisza w kabinie, nic nie tłucze, nie puka, nie stuka... Nooo...prawie nic. Jest to wersja hatchback-trochę skrzypi tylna półka... Można sobie z tym poradzić? Czytałem gdzieś, że to dość częsta przypadłość carismy (???)
W autku sucho, w bagażniku także.
Samochód świeżo przywiózł do Polski (na kołach) szwagier mojego dobrego kolegi-wiem na 100% że nie była bita, ani "picowana".
Ogólnie autko sprawiło na mnie dobre wrażenie...
Jeden z mankamantów (chociaż dla mnie drugorzędny, na I-szym miejscu stawiam kwestie techniczne) to dwie takie bardziej wyblakłe plamy o średnicy 5-6 cm na dachu. Nie wiem jak to opisać...Ale sprzedający mówi, że spokojnie mi to zrobi w taki sposób, że nie będzie po tym śladu.
Cóż jeszcze dodać... Opony w dobrym stanie, podobnie alufelgi. Zimówek niestety nie posiada ta carisma, no ale...
Samochód oglądałem wspólnie z zaprzyjaźnionym mechanikiem, który także nie ma zastrzeżeń co do stanu auta.
Teraz konkrety: cena 12 tys plus 1200 opłat i odwieczne pytanie: czy warto za te pieniążki brać tę carisme?
Aha...może to szczegół, ale info dla estetów: kolorek butelkowy metallik.
Do tej pory szukałem konkretnie renault laguny 98-99, no ale po jeździe tym autem i poczytaniu co nieco o nim zaczynam przychylać się do takiego właśnie auta... Pierwsze z oglądanych przeze mnie aut, które "poczułem"... A oglądałem już kilka w ciągu ostatnich 4-5 miesięcy.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 44 razy Dołączył: 24 Cze 2005 Posty: 2986 Skąd: Marki
|
Wysłany: 02-10-2007, 07:41
|
|
|
Czy to jest nowa wersja czy jeszcze stara bo w 99 był lifting, mi się bardzo podoba nowa buda i za te pieniądze bym się nie zastanawiał.
A ważne : ZAPOMNIJ o GAZIE w GDI tylko paliwko i to nie z każdej stacji.
Ja mam GDI i dla mnie rewelka poza kosztami paliwa, właśnie dzisiaj odniosłem po raz któryś wrażenie że ten samochód a może SILNIK stworzony jest do przyśpieszania i pracy na 3-4 biegu 9olać spalanie )
Ja szykuję sie do zmiany ale w tym roku chyba nie dam rady, ale naprawdę jak nie znajdę Mazdy 6 kolorze czarnym to następnym autem będzie znowu Carisma 2002-04.
Poza głośną praca zawieszenia złego słowa o tym samochodzie nie powiem. |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 02-10-2007, 08:02
|
|
|
Hogg napisał/a: | Wersja z silnikiem 1,8 GDI, 1999 |
przednie lampy miala zintegrowane z kierunkami czy "oddzielne" a wnetrze zegarek miala na zwienczeniu (na gorze) deski rozdzielczej (taki maly wyswietlacz czy duzy )
Jak na rocznik 99 i cena 13000 wydaje mi sie bardzo niska. Nie widze autka, ale obejrzyj ja dokladnie w jakims serwisie czy nie byla bita czy cos w tym stylu. Jak nie to bierz Hogg napisał/a: | żwawy silnik | bardzo dynamiczny, elastyczny i baardzo malo pali(ale musisz sie nauczyc jezdzic zeby malo palil )
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
jawor44 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2007, 09:25
|
|
|
z ta polka to norma jedynie w sedanie nie ma problemu.jak trafisz na zadbany egzemplarz w szczegolnosci silnik to bedziesz bardzo zadowolony.fajnie jak bys wstawil jakies fotki. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 02-10-2007, 09:54
|
|
|
a ma ksiazke serv (wiem wiem ze teraz mozna sobie ja kupic wszedzie ale ciekawe czy sprzedawca ja ma ...a noz prawdziwa)
ciekawi mnie czy byla serwisowana (tzn oleje,plyny wymieniane na biezaco itp...)
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Hogg [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2007, 22:08
|
|
|
Siemanko,
dzięki za odpowiedzi, każdą uważnie czytam i cieszę się że macie chwilkę czasu, żeby poświęcić mi uwagę.
Do studenta: autko jest (niestety a może stety-kasa) w budzie przed liftem. Jeżdżę 17 letnią renówką 19, więc dla mnie i tak poezja;) Co do spalania: nie wiem bo jeszcze nią nie jeździłem..ale czytałem na jakiejś stronce dwie CAłKOWICE rozbieżne opinie: w jednej carisma jest opisana jako niezły kawałek fury, z bardzo oszczędnym silnikiem, w drugim artykule jako paliwożerca tandetnie wykonany. Czytałem to na stronie gazeta.pl w dziale auto...
Robson86 - mimo, że autko sprowadza szwagier mojego bardzo dobrego kolegi, obejrzałem autko bardzo dokładnie. I to nie sam, tylko z "fachmanem" od aut. Stan techniczny bez zastrzeżeń, nie była na 100% bita. Nie wierzę w garbate aniołki, ale cena jest taka trochę niższa, bo to ma być dla mnie auto. Ten gość i tak na tym zarabia, może tym razem trochę mniej ale jednak. Książka serwisowa jest, autko widać było "pod opieką". Ten sprzedawca wogóle specjalizuje się w autach marki mitschubischi, i w zasadzie tylko takie sprowadza. Bierze auta, które zostawiają niemiaszki w rozliczeniu w salonach, kiedy kupują nowe. To nie żaden nygus, sprowadzał już trochę aut na moim terenie i nie było żadnych reklamacji, a wręcz przeciwnie-facet ma dobre rekomendacje.
Robson86 - co to znaczy, że musze się nim nauczyć jeździć, żeby mało palił??? Zdradzisz jakby co Twoją tajemnicę?;)
No i po trzecie... Miło tu u was na forum, więc może zakup carismy będzie sprzyjał do częstszego tuta zaglądania?
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 03-10-2007, 22:40
|
|
|
Hogg napisał/a: | mitschubischi, |
Mitsubishi Hogg napisał/a: | co to znaczy, że musze się nim nauczyć jeździć, żeby mało palił??? Zdradzisz jakby co Twoją tajemnicę?;) | hehe zadna moja tajemnica...po prostu jezdzac normalnie jak kazdym benzyniakiem Twoje GDI bedzie spalalo normalne ilosci benzyny... Hogg napisał/a: | Miło tu u was na forum, więc może zakup carismy będzie sprzyjał do częstszego tuta zaglądania |
cieszymy sie bardzo i tez mamy taka nadzieje
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
Master
Mitsumaniak Mitsubishi Carisma

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8 GDI
Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Wrz 2007 Posty: 120 Skąd: Busko-Zdrój
|
Wysłany: 10-10-2007, 14:49
|
|
|
heh jakby nie to zawieszenie to ten samochod bylby wrecz zajebisty ale kazdy jakos sobie z tym radzi to nie jest duzy problem taki jak np w BMW 3 chyba do 1998r lubi sie tylnia belka urwac |
_________________ Jadę sobie dziurą, aż tu nagle asfalt |
|
|
|
 |
turek61
Mitsumaniak Zgred :)

Auto: Outlander I Turbo
Pomógł: 22 razy Dołączył: 09 Lis 2006 Posty: 1694 Skąd: Szczecin/Police
|
Wysłany: 10-10-2007, 17:44
|
|
|
Cytat: | Hogg napisał/a: | Teraz konkrety: cena 12 tys plus 1200 opłat i odwieczne pytanie: czy warto za te pieniążki brać tę carisme? |
|
Za takie pieniądze bez zastanowienia |
|
|
|
 |
Hogg [Usunięty]
|
Wysłany: 11-10-2007, 20:37
|
|
|