Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
sportowy układ dolotowy
Autor Wiadomość
setko
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2006, 20:45   sportowy układ dolotowy

Ciekaw jestem czy ma ktoś z was w sigmie...
sportowy układ dolotowy, bo jestem ciekaw jakie misia ma osiągi z
z takim dolotem. :D

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-08-2006, 23:59   

napewno sá to wyniki zauwazalne na stoprze elektronowym

chyba niedobre miejsce na takie pytanie, maglowane chyba bylo wszedzie o ukladach dolotowych i ich domniemanych i rzeczywistych walorach
Outlander 2.0 PHEV 5HS

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 26-08-2006, 07:18   Re: sportowy układ dolotowy

setko napisał/a:
Ciekaw jestem czy ma ktoś z was w sigmie...
sportowy układ dolotowy, bo jestem ciekaw jakie misia ma osiągi z
z takim dolotem. :D

Dolot z 3000GT powinien pasować - to w końcu te same silniki. Wypolerować (upierdliwe) i może bedzie lepiej.

Ale mała uwaga ode mnie - Mitsu rzadko wypuszczało niedopracowane doloty. Więcej można w nich popsuć "power rurą" niż poprawić.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

kordiank2 
Mitsumaniak
MojTytułJestZaDługi

Auto: eclipse 4G
Wysłany: 28-08-2006, 13:21   

poza tym po zmianie dolotu dobrze byłoby jeszcze powalczyć trochę z jednostką sterującą... :shock:

DZIEŁA na SZTUKI

setko
[Usunięty]

Wysłany: 28-08-2006, 13:54   

kordiank2 napisał/a:
dobrze byłoby jeszcze powalczyć trochę z jednostką sterującą...

zgadzam sie tyko tu już jest potrzebny dobry spec z chamownia a z pozatym to wydaje mi się...że 205 KM to już jest silnik podkręcony tak mocno iż zapas mocy jest niewielki.

zbyszek05 
Forumowicz
balcer

Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Wysłany: 13-10-2007, 20:34   

a ja się nie zgodzę bo w 3.0 czy to w 24 cz 12 zaworowej jednostce to jest jakieś 70 % mocy jaką fabryka zaoferowała.i tak 205 KM myślę że udałoby się wykręcić na 255 po założeniu polerowanego dolotu i wylotu , zmiana wałeczków rozrządu też by dużo dała bo zmienił by się moment obrotowy...można spolerować zaworki i gniazda zaworowe ,zmienić średnice otworów dolotowych,wylotowych no i komp. delikatna zmiana charakterystyki ... tylko czy warto? za taką kasę co to będzie kosztować to można obsadzic twinturbo od 3000gt i działac dalej wzmacniając całą konstrukcę...przecież w hondach 1.6 litra osiągnięto 160KM/silnik V-TI/bez turbo co jest ciekawe bo te silniki mało palą i sa w miarę zywotne...no ale to tylko moje zdanie.pozdro

Odpowiedz do tematu