sportowy układ dolotowy |
Autor |
Wiadomość |
setko [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2006, 20:45 sportowy układ dolotowy
|
|
|
Ciekaw jestem czy ma ktoś z was w sigmie...
sportowy układ dolotowy, bo jestem ciekaw jakie misia ma osiągi z
z takim dolotem. |
|
|
|
 |
TommiCrazy
Forumowicz VR-4 LIFE
Auto: UKOCHANE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 7 razy Dołączył: 07 Cze 2005 Posty: 902 Skąd: Alderley Edge UK
|
Wysłany: 25-08-2006, 23:59
|
|
|
napewno sá to wyniki zauwazalne na stoprze elektronowym
chyba niedobre miejsce na takie pytanie, maglowane chyba bylo wszedzie o ukladach dolotowych i ich domniemanych i rzeczywistych walorach |
_________________ Galant E38A GLSI 4x4
Starion Turbo widebody 2.0T
GTO MK3- 3.0V6 Twin Turbo
Outlander 2.0 PHEV 5HS
 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-08-2006, 07:18 Re: sportowy układ dolotowy
|
|
|
setko napisał/a: | Ciekaw jestem czy ma ktoś z was w sigmie...
sportowy układ dolotowy, bo jestem ciekaw jakie misia ma osiągi z
z takim dolotem. |
Dolot z 3000GT powinien pasować - to w końcu te same silniki. Wypolerować (upierdliwe) i może bedzie lepiej.
Ale mała uwaga ode mnie - Mitsu rzadko wypuszczało niedopracowane doloty. Więcej można w nich popsuć "power rurą" niż poprawić. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
kordiank2
Mitsumaniak MojTytułJestZaDługi
Auto: eclipse 4G
Pomógł: 9 razy Dołączył: 11 Maj 2005 Posty: 704 Skąd: Boćki - podlaskie
|
Wysłany: 28-08-2006, 13:21
|
|
|
poza tym po zmianie dolotu dobrze byłoby jeszcze powalczyć trochę z jednostką sterującą... |
_________________ taka prawda i lepiej naucz się w zgodzie z nią żyć - zapamiętaj: jest jak jest, nie jak powinno być
DZIEŁA na SZTUKI |
|
|
|
 |
setko [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2006, 13:54
|
|
|
kordiank2 napisał/a: | dobrze byłoby jeszcze powalczyć trochę z jednostką sterującą... |
zgadzam sie tyko tu już jest potrzebny dobry spec z chamownia a z pozatym to wydaje mi się...że 205 KM to już jest silnik podkręcony tak mocno iż zapas mocy jest niewielki. |
|
|
|
 |
zbyszek05
Forumowicz balcer
Auto: mitsubishi sigma 3.0 v6 24 M/T
Pomógł: 15 razy Dołączył: 04 Cze 2007 Posty: 1236 Skąd: Zambrow
|
Wysłany: 13-10-2007, 20:34
|
|
|
a ja się nie zgodzę bo w 3.0 czy to w 24 cz 12 zaworowej jednostce to jest jakieś 70 % mocy jaką fabryka zaoferowała.i tak 205 KM myślę że udałoby się wykręcić na 255 po założeniu polerowanego dolotu i wylotu , zmiana wałeczków rozrządu też by dużo dała bo zmienił by się moment obrotowy...można spolerować zaworki i gniazda zaworowe ,zmienić średnice otworów dolotowych,wylotowych no i komp. delikatna zmiana charakterystyki ... tylko czy warto? za taką kasę co to będzie kosztować to można obsadzic twinturbo od 3000gt i działac dalej wzmacniając całą konstrukcę...przecież w hondach 1.6 litra osiągnięto 160KM/silnik V-TI/bez turbo co jest ciekawe bo te silniki mało palą i sa w miarę zywotne...no ale to tylko moje zdanie.pozdro |
_________________ 6g72 - DOHC - sprzedana - ale rozgladam się za następną Obecnie Yaris 1.5 VVT-i turbosport 150KM
 |
|
|
|
 |
|