|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jak wykurzyc lisa? |
Autor |
Wiadomość |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Kraj/Country: Polska
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 15-10-2007, 16:56 Jak wykurzyc lisa?
|
|
|
Wczoraj pod moim domem znalazl sie lis. Prawdopodobnie chcial zapolowac na kota sasiadow, ktory przychodzi do mnie na sniadanie lub kolacje. Szkoda mi kiciusia, bo myszy lapie i taki cholernie mily jest.
Druga mozliwosc, to wscieklizna, bo ktory lis podchodzi do czlowieka na 3 metry?
Macie jakis sposob - sprawdzony - na odstraszanie lisow? Moze wiatrowka? |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

Auto: VW Touran 1.6 03'
|
Wysłany: 15-10-2007, 17:26
|
|
|
powieś plakaty PiS'u ale nie dawaj plakatów kaczek bo się więcej zleci
wiatrówka może byc dobrym rozwiązaniem pod warunkiem że umiesz celnie strzelać... dobry pies szczepiony pwściekliźnie chyba by uchronił kurki |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 15-10-2007, 17:52
|
|
|
maxwell61 napisał/a: | dobry pies szczepiony pwściekliźnie chyba by uchronił kurki |
z kurkami, to nie kumam
psa nie zamierzam miec - nie lubie miec zasr....go podworka
wole cos nieobslugowego (nie trzeba dawac zrec, pilnowac, sprzatac, wychodzic i martwic sie, gdzie go zostawic, gdy wyjezdzam na miesiac) - stad pomysl o wiatrowce
a sa jakies srodki chemiczne - co to sie posypuje wokol domu i sam zapach odstrasza? |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 15-10-2007, 18:05
|
|
|
strzelba i po gadzie
ostatnio jadac z kolega, przejechalibysmy takiego jednego gada wyskoczyl nam na droge, i zadowolony z siebie, to sa samobojcy jacys |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

|
Wysłany: 15-10-2007, 22:12
|
|
|
nie słyszałem jeszcze aby jakikolwiek lis złapał kota!!!! chyba że upierzony i gdacze wiec jeśli już to może się przyczaić na kurki... widze następujące wyjście: zatrudnić mysliwego - dla niego frajda... dokładnie się ogrodzić z wkopaną siatką w ziemię... lub podrzucić coś z trutką...ponoć są detergenty odstraszające, ale na ile to odstraszy to nie wiem...trzeba poprostu wyrwać chwasta |
_________________ CARISMA 1.6 16V - sold
VW Touran 1.6 FSi
www.garagestories.pl
 |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
|
Wysłany: 15-10-2007, 22:27
|
|
|
Ja postawilbym tabliczke z napisem "Tanie czaplki z lisa, 2m za rogiem" |
_________________ odszkodowania.pl serwis z bezpłatną wiedzą i poradami w zakresie samodzielnego uzyskania odszkodowania |
Ostatnio zmieniony przez arekp 15-10-2007, 23:34, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 23:11 Re: Jak wykurzyc lisa?
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Wczoraj pod moim domem znalazl sie lis. Prawdopodobnie chcial zapolowac na kota sasiadow, ktory przychodzi do mnie na sniadanie lub kolacje. Szkoda mi kiciusia, bo myszy lapie i taki cholernie mily jest.
Druga mozliwosc, to wscieklizna, bo ktory lis podchodzi do czlowieka na 3 metry?
Macie jakis sposob - sprawdzony - na odstraszanie lisow? Moze wiatrowka? |
Lis podszedl do Ciebie, czy pod Twoj dom? Jesli do Ciebie podszedl, to dzwon do jakis sluzb weterynaryjnych. Jesli pod dom, a na Twoj widok zwial, to dosc normalne.
Lis nie zapoluje na kota.
Obecnie wscieklizna u lisow nie jest juz czesta.
Pzdrw. |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 15-10-2007, 23:30
|
|
|
Krzyżak może przywiódł go do Ciebie zapach tego magicznego napoju rumuńskiego |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 16-10-2007, 08:37
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | Macie jakis sposob - sprawdzony - na odstraszanie lisow? | Myślę że wystarczy prowokacja CBA i będzie po nim .
U mnie od 2 lat jest wysyp lisów. do tego stopnia że gdy padła mi lampka w rowerze to się z jednym prawie zderzyłem
One raczej szukają łatwego jedzonka. Zobaczą że u Ciebie nic nie ma to pójdą do kogo innego. Uważaj, bo mogą przegrzebywać śmieci i zrobić Ci taki burdel na podwórku, że cały dzień będziesz sprzątał |
|
 |
CichyTom [Usunięty]
|
Wysłany: 16-10-2007, 09:13
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | maxwell61 napisał/a: | dobry pies szczepiony pwściekliźnie chyba by uchronił kurki |
z kurkami, to nie kumam
|
może maxwell61 ma po prostu obsesję na punkcie drobiu wszelakiego i widzi go nawet tam gdzie go nie ma
Jako przyjaciel zwierząt wszystkich wiatrówkę odradzam, a jeśli już to lepiej zastrzel kota - w sumie na jedno wyjdzie a pewnie łatwiej go będzie podejść
cns80 napisał/a: | do tego stopnia że gdy padła mi lampka w rowerze to się z jednym prawie zderzyłem |
to jeszcze nie doszedłeś do tego że ta lampka to nie przypadek tylko lisia 5 kolumna zamach szykowała?
cns80 napisał/a: | Uważaj, bo mogą przegrzebywać śmieci i zrobić Ci taki burdel na podwórku, że cały dzień będziesz sprzątał |
Krzyżak, nie wiedziałem, że masz tyle śmieci na podwórku do rozgrzebywania co cns80
[ Dodano: 16-10-2007, 09:21 ]
Krzyzak napisał/a: | a sa jakies srodki chemiczne - co to sie posypuje wokol domu i sam zapach odstrasza? |
na psy i koty na 100% są, ale taki który działałby wybiórczo na lisy, to nie słyszałem |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
Wysłany: 16-10-2007, 10:55
|
|
|
Chyba najlepiej bedzie mu podrzucic jakies padło naszpikowane trutką (moze strychnina moze to co na szczury tylko duza ilość).
W sumie do końca nie wiem czy lis pokusi sie na jakies mięśko nieżywe.
Pogadac z jakims myśliwym tzreba, rozwiazanie jakieś sie znajdzie.
Zartujac politycznie: LIS i tak upadł, po wyboracz odejda w niebyt wiec niemasz co sie przejmować . |
_________________ wspieramrozwoj.pl
sprawdzpodatki.pl
naszhandel.pl
kupujepolskieprodukty.pl |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
|
Wysłany: 16-10-2007, 11:34
|
|
|
CichyTom napisał/a: | Jako przyjaciel zwierząt wszystkich wiatrówkę odradzam, a jeśli już to lepiej zastrzel kota - w sumie na jedno wyjdzie a pewnie łatwiej go będzie podejść | Brutus
CichyTom napisał/a: | to nie przypadek tylko lisia 5 kolumna zamach szykowała? | Pewnie są z układu ?
CichyTom napisał/a: | Krzyżak, nie wiedziałem, że masz tyle śmieci na podwórku do rozgrzebywania co cns80 | Sorki. Zapomniałem że nie wszyscy mieszkają na wysyPiSku
gulgulq napisał/a: | Chyba najlepiej bedzie mu podrzucic jakies padło naszpikowane trutką | Coś mi się nie zdaje żeby lisek to zjadł. A kotem może. I będzie nieszczęście |
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
|
Wysłany: 16-10-2007, 14:31
|
|
|
zadzwon do służb weterynaryjnych, i powiedz, że masz podejżenia, że może być wściekły, to zaraz go zabiorą... |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 16-10-2007, 17:13
|
|
|
wczoraj bylem u Kunty pozyczyc wiatrowke i jak go odwozilem, to przez droge przechodzil lis - fajnie , wielkie osiedle, pelno ludzi i obcy zapiernicza
Robercie - lis podchodzil do domu, ode mnie uciekal - szczegolnie, jak go postraszylem
ale po kilku minutach wrocil i usiadl 3m obok - dopiero kot (ktory zaczal byc nagle czujny) uswiadomil mi, ze znow jest na dzialce
slyszalem, ze lisy potrafia na kota zapolowac (gdzies na jakims forum wczoraj wyczytalem)
smieci na szczescie nie mam - a jesli juz, to takie niejadalne (gruz, drewno)
wiatrowke woze w aucie - moze sie przyda
dzieki za rady
wscieklizna jest teraz rzadsza, bo wlasnie z samolotow jakies zarcie nafaszerowane szczepionkami zrzucaja nad lasami - no i to tez powod gwaltownego wzrostu populacji tych zwierzat |
|
|
|
 |
maxwell61
Mitsumaniak (****><****)

|
Wysłany: 16-10-2007, 20:48
|
|