Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy dla poczatkujacego.
Autor Wiadomość
jacck L200
[Usunięty]

Wysłany: 15-10-2007, 20:23   Pomocy dla poczatkujacego.

Panowie szukam pomocy u Was bo gdzie moge sie dowiedziec konkretniej na temat L200 jak nie tutaj!!!
Tak mi sie podoba to autko ze mysle powaznie o zakupe, to postanowione!Szukam cos okolo 2000 roku, 2,5 TDI, czterodzwiowego a najlepiej wersji "magnum".
Mam kilka pytan co do napedow a dokladniej o blokady mostow przedniego i tylnego, czy wystepowaly? Slyszalem o mechaniznmie samoblokujacym os tylna w 65 %.Rozumie o co chodzi ale to w nowych modelach ma wystepowac, bylo w starszym z ok 2000 roku?
Oczywiscie co najlepiej wymienic jak sie kupi takie autko? Pewnie rozrzad, jest tam lancuszek czy pasek i jakie sa koszty?
Pomozcie a bede wdzieczny!
Jacek

[ Dodano: 15-10-2007, 20:25 ]
Doradzcie czy warte jest to autko cos?
http://www.motoallegro.pl...ciel_ideal.html
Zderzak mi nie pasuje do nadkoli???
Starszy model zderzaka?
Pewnie sie rozbil?
Pozdrawiam.

Januszl200 
Forumowicz
Januszl200

Auto: Mitsubishi L200
Wysłany: 16-10-2007, 07:50   

Wóz ładny. Ważne by miał książke obsługi. W zderzaku brakuje małych części przy nadkolach. Pewnie coś z nim było.
:?

miczon 
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-10-2007, 08:10   

jacck L200, Witaj!
Jezeli chodzi o napędy, to przejżyj proszę ten temat: http://www.mitsubishi-gra...pic.php?t=16785
Wprawdzie dotyczy rocznika 98 ale w 2000 jest jeszcze ta sama skrzynia. To powinno wyjaśnić Twoje wątpliwości.
W zależności od modelu, możesz mieć 2H+4H+4L i/lub r/d lock - czyli blokadę tylnego mostu. O przodzie nie słyszałem.
jacck L200 napisał/a:
Slyszalem o mechaniznmie samoblokujacym os tylna w 65 %

Hmm... a czy tak właśnie nie działa reduktor (4L), z tym, że na obu osiach? Ale niech się wypowiedzą bardziej doświadczeni... :wink:
jacck L200 napisał/a:
Doradzcie czy warte jest to autko cos?

Faktycznie, coś nie tak z tym zdzerzakiem :) Brakuje plastikowych nakładek przedłużających listwę nadkolową. Ale to nie problem. Natomiast zdjęcie silnika potwierdza, że jest to motor bez elektronicznego wtrysku i tu pojawia się pytanie, czy aby ta moc 116KM nie jest zawyżona :?
Ogólnie autko wygląda na zadbane i przebieg też spoko ale cena już nie powala...
Osobiście radziłbym Ci rozejżeć się za czymś po 2001 roku - do zdobycia za te same pieniądze.

eskapada
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 10:05   Re: Pomocy dla poczatkujacego.

jacck L200 napisał/a:
Panowie szukam pomocy u Was bo gdzie moge sie dowiedziec konkretniej na temat L200 jak nie tutaj!!!
.

A całym szacunkiem dla Tego forum i jego użytkowników ale jesteś lekko w mylnym błędzie. Zajrzyj na forum rajdy 4x4 / dział Mitsubishi :wink:

Przede wszystkim jest bardzo duża różnica miedzy L200 do 2001 a L200 po 2001. I nie chodzi mi tylko i wyłącznie o face lifting auta ale to co najważniejsze została zmodyfikowana pompa wtryskowa i auto zyskało naście koni mechanicznych więcej oraz zastosowano system przeniesienia napędu Easy Select zastępując lekko zmodyfikowany archaizm pamiętający Mitsubishi Pajero LO40.

L200 nie miało nigdy przedniej blokady tylnego mostu. Często zdarzają się modele z pełna tylną blokada lub LSD to jest to co chyba masz na myśli pisząc o czymś co w 65 % blokuje coś. Przednią blokadę można zamontować firmy ARB za jedyne 3950 zł plus kompresor za około 1000 zł :D

L200 na Europę miało motor 4D56 – taki sam jak Pajero I jak Pajero II jak Pajero Sport Galloper i parę innych tak wiec jest tam pasek rozrządu koszty na poziomie 800 zł z wraz z rolkami i paskiem od wałków balansowych w głowicy. Zmierzam do tego że czy znajdziesz info o motorze do L200 czy innych modeli M koszty zawsze bedą identyczne....

Jak planujesz L200 i przygodę z off roadem to wiedz że L200 to wdzięczne auto w terenie mało awaryjne ale tuning off road to czasami podwojenie wartości auta :D

Powodzenia

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 16-10-2007, 10:25   

jacck L200 napisał/a:
Pomozcie a bede wdzieczny!
Jacek

Jutro napisze wiecej o przodzie ale wydaje mi sie, ze jest wstawiony ze starszej generacji albo jakis przerabiany.
Co do mocy 115 KM to sie zgadza. Nowe silniki 4D56 maja taka moc bez modyfikacji. Powtarzam, nowsze a to jest wersja starsza.
jacck L200 napisał/a:
Osobiście radziłbym Ci rozejżeć się za czymś po 2001 roku - do zdobycia za te same pieniądze.

nic dodac, nic ujac
prawie to samo ale... robi roznice

[ Dodano: 16-10-2007, 10:38 ]
Eskapada, to na zdjeciu to wersja tuz przed "okraglakiem" wiec koszt takiego moze byc wiekszy. Co do podanych informacji dokladnie tak jest. :thumbleft:

miczon 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-10-2007, 11:00   

Cytat:
Natomiast zdjęcie silnika potwierdza, że jest to motor bez elektronicznego wtrysku i tu pojawia się pytanie, czy aby ta moc 116KM nie jest zawyżona

Tzn: Wersja bez elektronicznie sterowanej pompy wtryskowej, montowana przed 2001r. Moc nominalna 100KM (75KW).

[ Dodano: 16-10-2007, 11:02 ]
Gene napisał/a:
jacck L200 napisał/a:

Przecież ja to napisałem :evil: :wink:

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 16-10-2007, 11:21   

cos sie z maszynka od cytatow stalo :| To napisal Miczon kiedys Mizon... zadowolniony? :wink:

eskapada
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 13:00   

Jestem pewien na 100 % że auto było bite z przodu. Zderzak jest od auta bez oryginalnych plastikowych poszerzeń z rocznika do 2001.Wlot powietrza srebrny niklowany plastik jest podcinany do auta po 2001

Moim zdaniem ta oferta to hoojna z grzybnią 8)

miczon 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-10-2007, 14:04   

eskapada napisał/a:
Zderzak jest od auta bez oryginalnych plastikowych poszerzeń z rocznika do 2001.Wlot powietrza srebrny niklowany plastik jest podcinany do auta po 2001

Fakt, wlot powietrza z auta po 2001 ale ze zderzakiem jest podobnie - to też model po 2001 albo były te same... Tak w każdym razie wygląda jak w aucie z 2002 z okładki insrukcji:

Ja w roczniku 2003 mam jeszcze inny zderzak i atrapę... :roll: Dokładnie takie same jak na zdjęciu od Gene, tyle że bez halogenów i... tego czegoś z rurką :mrgreen:

jacck L200
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 20:50   DZIEKUJE!

Panowie dziekuje za wyczerpujace informacje! Jestem wdzieczny ponewaz zaczynam"budowac" wiedze o modelu L200.
Co do autka do ktorego podalem link widze ze opinie raczej negatywne...
Szukam na niemieckich i polskich stronach czegos dla siebie a moze ktos doradzi gdzie mozna cos wartego polecenia zobaczyc?
Mam jeszcze pytanie do kolegi GENY-iego poniewaz posiada Pajero Sport a mojej rodzinie podoba sie wlasnie ten model, jak sie nim jezdzi?Moj wybor to L200 ale rodzina niech tez ma cos do powiedzenia....
Pozdrawiam!

[ Dodano: 16-10-2007, 20:52 ]
Poprawiam bo sie pomylilem: kolegi GENE!!!

piotr_nowy
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 21:12   

Witam !
Znalazłem coś takiego :
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3603694

:?: :?:

Co myślicie o tym ogłoszeniu ?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 16-10-2007, 21:20   

eskapada napisał/a:
A całym szacunkiem dla Tego forum i jego użytkowników ale jesteś lekko w mylnym błędzie. Zajrzyj na forum rajdy 4x4 / dział Mitsubishi

Bylem, widziałem, imponujące. :shock:

Ale jako, że to forum Mitsubishi dla użytkowników Mitsubishi staramy się, żeby i tu można było znaleźć potrzebne informacje. :D

Pozdrawiam

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

miczon 
Mitsumaniak

Wysłany: 17-10-2007, 08:01   

piotr_nowy napisał/a:
Witam !
Znalazłem coś takiego :
http://otomoto.pl/index.p...how&id=C3603694

:shock: :shock: :shock:
Nie możliwe :!: :!: Samochód nowy, nie używany za 52 800,00 z cłem :?: :?:
To o jakieś 40 000,00 taniej niż najtańszy model w salonie.... Rozumiem 10-15% taniej u brokera ale nie 45%. Takich okazji nie ma... Ale jak ktoś chce sprawdzić to jest numer tel. skopiowany z ogłoszenia:
Cytat:
sosnowiec (woj. śląskie),
tel.: +48 508 950999

Sam jestem ciekaw, czego się dowiecie :wink:

[ Dodano: 17-10-2007, 08:08 ]
No i faktycznie... :oops:
Znalazłem to autko:
http://home.mobile.de/SID...111111262420403
Nie wiem jakim cudem ale jest za psie pieniądze....

[ Dodano: 17-10-2007, 08:14 ]
A spójżcie, za ile jest Hami:
http://home.mobile.de/cgi...2&partnerHead=1

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 17-10-2007, 08:50   

Jacck L200, Sport to prawie L200. Duzo juz o tym aucie napisalem. Moje doznania i subiektywne opinie sa do przeczytania w dziale o Pajero. Jest tam tez opisana bardzo podobna sytuacja rodzinna.
Dlatego jest Sport a nie Eleczka. Dla zwyklego uzytkownika paka zwyczajnie jest... jak lokata.
http://www.mitsubishi-gra...p?p=88263#88263

piotrek25
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2007, 10:00   

:shock: :shock: :shock:
Nie możliwe :!: :!: Samochód nowy, nie używany za 52 800,00 z cłem :?: :?:
To o jakieś 40 000,00 taniej niż najtańszy model w salonie.... Rozumiem 10-15% taniej u brokera ale nie 45%. Takich okazji nie ma...

a może to jest auto z USA???

Odpowiedz do tematu