|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: zbyszekm2 24-03-2008, 11:17 |
Pajero DiD 2002 long. CHCE KUPIĆ, na co patrzyć |
Autor |
Wiadomość |
jarek-arch [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2007, 12:05 Pajero DiD 2002 long. CHCE KUPIĆ, na co patrzyć
|
|
|
mam zamiar kupic Pajero did long 2002 z przebiegiem ponoć 170 000, mam pytanie czy jak pojade do jakiegoś serwisu to mi sie wepną i szczerze powiedzą o przebiegu i ewentualnych usterkach.??????????????????????? samochodzik byl sprowadzony rok temu i jezdzi aktualnie po naszych drogach. Potrzebuje autka w teren na polowanka i zdecydowalem sie na pajeraka. chce sie dowiedziec jeszce co sie powinno wymieniac przy takim przebiegu, co powinno być już wymienione i co moze sie popsuć w niedalekiej przyszłości????????????????????????????????????????????????. Aha w tych samochadach faktycznie nie robi sie rozrządów, lancuch przecierz tez moze kiedys powiedziec DOŚĆ. |
|
|
|
 |
Nygus [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2007, 12:16
|
|
|
Jeżeli to Automat, to musisz uważać na skrzynię biegów. Sprawdź czy nie kopci przy wciśnięciu gazu do deski podczas jazdy(gwałtownie przyśpiesz). Ogólnie to w takim samochodzie może być dużo usterek. |
|
|
|
 |
jarek-arch [Usunięty]
|
Wysłany: 14-10-2007, 12:29
|
|
|
skrzynia jest manualna nie chce innej bo mialem pajero z 93' w automacie i w terenie sie nie sprawdza, chodzi o to ze kiedys mialem pajero 2000 did i bylem bardzo zadowolony dopuki nie skasowalem, ale mam znajomych ktorzy maja takie autka i wiem ze albo trafi sie dobry modelik albo felerny i bedzie sie sypac wszystko pokolei. jak sprawdzic czy to ten dobry poprzednim razem nawet nie sprawdzalem auta i kupilem prawie ze przez telefon bez jazdy probnej i naprawde jezdzilem 1,5 roku i nic nie dokladalem.
[ Dodano: 14-10-2007, 12:34 ]
a i jeszcze czy da sie na kompie w serwisie sprawdzic przebieg |
|
|
|
 |
wojtekkkkk
Forumowicz
Auto: pajero 3.2
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Paź 2007 Posty: 106 Skąd: lublin
|
Wysłany: 14-10-2007, 15:10
|
|
|
przyłącze sie do tematu,bo też chciałem kupić tylko 3-drzwiowy,rozważam też automat,pozostałe wymagania identyczne.Serwis juz odwiedzałem i wiem że faktycznego przebiegu nie sa w stanie ustalić,ale podobno jest możliwość ze sterownika ASB. Również będę wdzięczny za opinie o tym samochodzie bo rozważam też toyote LC |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-10-2007, 10:54
|
|
|
Co mozna jeszcze powiedziec o tym samochodzie. Praktycznie moze piardnac wszystko. Nie jestes w stanie sprawdzic jak i co z elektronika. Z tego co wiem dosyc szybko sypia sie lozyska z przodu. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
wojtekkkkk
Forumowicz
Auto: pajero 3.2
Pomógł: 3 razy Dołączył: 13 Paź 2007 Posty: 106 Skąd: lublin
|
Wysłany: 17-10-2007, 07:52
|
|
|
Czy może ktoś powiedzieć na temat trwałości automatycznej skrzyni biegów,lub czy zdarzają się awarie |
|
|
|
 |
zbyszekm2
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Pomógł: 211 razy Dołączył: 26 Sty 2007 Posty: 4635 Skąd: Bytów
|
Wysłany: 17-10-2007, 08:06
|
|
|
wojtekkkkk napisał/a: | Czy może ktoś powiedzieć na temat trwałości automatycznej skrzyni biegów,lub czy zdarzają się awarie |
każda skrzynia jest trwała i pracuje bezawaryjnie, jesli się o nią dba.
W automacie najważniejszy jest olej i właściwy i jego częsta wymiana. W instrukcji jest napisane, że wymana co 45000, ale ja po awarii w mojej pajerce wymieniał bede co 15000 km, czyli razem z olejem w silniku, znam wiele osób co właśnie tak robią i pajerka hula i hula.
Pamiętać trzeba o wymianie filtra w skrzyni, wymienia się go co drugą wymianę oleju w skrzyni. czyli w/g instrukcji co 90 tyś km.
Ale nie przyjemnośc jazdy w tiptonicu jest tego warte. |
_________________ pajero Long, 3,2 DiD, najlepsze:)
 |
|
|
|
 |
|
|