|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Rajdy WRC |
Autor |
Wiadomość |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 21-05-2005, 17:33 Rajdy WRC
|
|
|
co myslicie o zalodze Mitsubishi, czy maja jakas szanse na wygrana??kto jest Waszym faworytem, jak myslicie kto zdobedzie tytul mistrza swiata kierowcow a kto producentow ?
przypominam teamy i ich kierowcow
Mitsubishi
Gian-Luigi Galli
Gilles Panizzi
Harri Rovanpera
Peugot :
Marcus Gronholm
Markko Martin
Subaru :
Petter Solberg
Stephane Sarrazin
Chris Atkinson
Citroen :
Francois Duval
Sebastien Loeb
Ford :
Toni Gademeister
Roman Kresta
Skoda :
Armin Schwarz
Jani Paasonen
Najbardziej 3 mam kciuki za Marcusa Gronholma i za jego team Peugot, bo teoretycznie maja silny sklad tylko cos narazie im nie wychodzi, co do Mitsubishi uwazam ze trzeba poczekac jeszcze ze 2 - 3 sezony i beda mogli walczyc o podium, podobno po tym sezonie maja sie wycofac z rajdow peugot citroen slyszeliscie moze cos o tym ???
pozdr |
|
|
|
 |
polsaler
moderator mitsumaniak tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
|
Wysłany: 21-05-2005, 18:47
|
|
|
Rafciu fajnie że interesujesz sie WRC !!!!!!
Niestety ale w temacie Mitsubishi to nie mam pocieszających wieści zarówno samochód jak i kierowcy odstaja znacznie od obecnej czołówki Mistrzostw Świata !!
Gilles - jego era już minęła ( kiedyś król asfaltów )
Harri - zupełny brak formy ( od dawna )
GIGI - jedyny na którego liczyłbym ( ale jeszcze nie teraz )
Sam samochód dopiero od tegorocznego rajdu Mexico został wypozażony w aktywne dyfry i ciągle jest w fazie rozwoju . (Może za rok - dwa )
Na tytuł Mistrza szanse ma właściwie Loeb i Peter ( sądząc po ich formie ) chociaż ja osobiście wole Petera to jednak to co robi Sebastian każe mi myśleć o nim jak o mistrzu świata 2005 . Jeśli chodzi o samochody to nie wiem bo Citroen poza Sebem ma Duvala , który na razie tylko "dzwoni" i mało zbiera punktów . Może Peugeot może Subru ?! ( sprawa otwarta )
Jeśli chodzi o wycofanie się koncernu PSA z rajdów to niestety jest to święta prawda ( Citroen porzucił projekt budowy C4 WRC ) Ja osobiście mam jednak nadzieje że chociaż Peugeot pozostanie w cyklu WRC ( w sumie to niedawno zbudowali nowego WuRCa |
_________________ LUBLIN RULEZ !!!!
GG - 10191984
KOHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L.U.K.S. SQUAD
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-05-2005, 21:41
|
|
|
widze ze nie tylko ja interesuje sie rajdami wrc , widze ze podobne upodobania moje marzenie to miec kiedys radowa evo VI a najlepszy kierowca wszech czasow to wg mnie Tommi Makinnen ktory z tego co pamietam 6 krotnie byl mistrzem swiata, jezeli sie myle to prosze mnie poprawic, lecz niestety Tommi juz nie jezdzi chociaz kiedys raz pilotowal trase
ciekawe czy jeszcze ktos oprocz nas interesuje sie rajdami wrc, ogolnie interesuje sie rajdami w polsce i na swiece, i chcialbym by w szczecinie scigaly sie samochody grupy N bo niestety/albo stety tylko takie moga brac udzial w polskich rajdach.
Polsaler najbardziej bym chcial by Gronholm zostal mistrzem swiata, lecz widzac jego pecha, ktory przesladuje go juz 2 rok to .... ale Peter to rowniez swietny czlowiek a jeszcze lepszy kierowca, jak on sie cieszy z wygranych to powala na kolana, przynajmniej mnie.
szkoda ze grupa PSA wycofuje sie z rajdow ale ostatnio widzialem ze citroen zbudowal wrc na bazie C3 coupe wiec moze jednak cos powalcza ? przekonamy sie w nastepnym sezonie. a co do kierowcow i teamow jeszcze moze z 2 sezony temu znalem na pamiec jaki kierowca w jakim samochodzie, teraz bede musial to nadrobic bo troszke sie namieszalo .
pozdr. i zapraszam wszystkich interesujacych sie rajdami nie tylko wrc do zabrania glosu. pozdrawiam
ps. co do kierowcow to prawda prawdziwych gwiazd juz nie ma takich jak wlasnie
Tommi Makinnen . Colin McRay ktory niestety juz sie wypalil, przechodzadz przez Gillesa ktory pamietam dwa sezony temu tak samo jak Saintz swietowali swoje zwyciestwa, szkoda mi tez Armina Schwartza ktory jednak mial swoje 5 minut ale jego panowanie tez juz wygaslo mozna by tak wymieniac i wymieniac, nie ma tez juz z nami Janusza Kuliga ['] ktorego chyba nigdy nie zapomne, wkoncu idoli sie nie zapomina . |
|
|
|
 |
Jackie
Mitsumaniak Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
|
Wysłany: 21-05-2005, 22:47
|
|
|
No widać, że się młode pokolenie wzięło za sporty motorowe - a Zasady to już kolega nie ujął?? Jeden z najlepszych kierowców wszechczasów, nawet Gigi Galli podczas rozmowy powiedział, że z Polaków zna Papieża, Zasadę (z dobrą wymową ) i Welense (CZYT. Wałęsę ) A tak serio, Zasada jest klasą samą dla siebie - przypominam, że w swoich czasach zrobił karierę porównywalną z Makinnenem. Jak dla mnie to Bóg kierownicy a bez "Prędkości bezpiecznej" - pewnie już bym nie żył....
pozdrawiam |
_________________ Jackie
Evolution never ends...
http://wybieramaso.pl/ |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

|
Wysłany: 21-05-2005, 23:41
|
|
|
Jackie nie mlode pokolenie wzielo sie tylko juz dawno sie interesowalo, zanim wstapilem do mkp czy do mitsumaniakow juz od kilku lat interesuje sie wszelkiego rodzaju rajdami, niestety moge je ogladac tylko w tv bo tutaj u nas w szczecinie nic sie nie dzieje...
a co do Zasady to slyszalem o nim, zeby nie bylo ze nie w koncowce jezdzil fordem sierra z tego co wiem.
pozdr.
Jackie to widze ze mamy kolejnego fana sportow lekko extremalnych
ciesze sie ze mam z wami o czym pogadac i ze tez interesuja was takie tematy jak mnie nie tylko mitsu |
|
|
|
 |
polsaler
moderator mitsumaniak tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
|
Wysłany: 23-05-2005, 09:36
|
|
|
Rafał - Tommy M. Był mistrzem świata 4 razy
a Citroen faktycznie zbudował auto WRC ale na bazie C4 niestety był to tylko concept car nad którym prace zostały juz zakończone (niestety)
foto -
Co do Marcusa zgadzam się że jest jednym z najlepszych i najszybszych kierowców ale ostatnio popełnia zbyt dużo błędów . Jego auto też pozostawia dużo do myślenia
Co do obecności gwiazd w dzisejszych rajdach to uważam że właśnie Petrer i Seb są gwiazdami największego formatu .
Co do Carlosa S. To już niebawem znów zobaczymy go w rajdówce !!!!!!!!! |
_________________ LUBLIN RULEZ !!!!
GG - 10191984
KOHAM WAS !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
L.U.K.S. SQUAD
 |
|
|
|
 |
|
|