Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: zbyszekm2
13-03-2008, 07:29
Shogun jak z apetytem?
Autor Wiadomość
Zacny
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2007, 20:31   Shogun jak z apetytem?

Witam wszystkich pieknie i mam pytanie odnosnie zuzycia paliwa /przegładnąłem posty ale jakos nie widze/. Mam ochote spełnic swe dzieciece marzenia i kupic Shoguna z 92 roku 3 drzwi z silnikiem 2,5 TD, nawet go dzis ogladałem, stan wg mnie b.dobry przebieg 180000 mil, silnik pali zanim dotkne kluczyka-rewelacja!. Własciwie to jezdziłbym nim do pracy ok 20 mil dziennie a w terenie to nie za bardzo bo tu wszystko PRIVATE nie to co w naszm pieknym kraju...Pytanie jest nastepujace ile taki cudak spala na drodze, a własciwie za miastem przy predkosciach ok 50/mil na godzine, zakładajac ze uzywam tylko tylnego napedu? A i jak go sprawdzic na bardzo małym placu , bo tu ze wzgledu na specyficzny system ubezpieczen nie puszcza mnie na droge na test. Kwestie silnika i karoseri to nie ma problemu natomiast nie mam doswiadczenia z napedami a miesjsca jest naprawde mało.Pozdrawiam

zbyszekm2 
Forumowicz

Auto: Pajero 3,2 DiD Long
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-10-2007, 21:41   Re: Shogun jak z apetytem?

Zacny napisał/a:
silnik pali zanim dotkne kluczyka-rewelacja!.

To się nazywa intuicja :D
Pali do 13 l, 180 tyś mil to nie mało, A nie mając doświadczenia z kąd możesz wiedzieć jaki jest jego stan. Oczywiście nie twierdzę, że tak nie jest.

Zacny
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2007, 21:53   

Napisałem ze nie mam doswiadczenia w napedach, no moze dawno dawno UAZ469B cudowne auto zresztą, reszta to pestka, powiem ze te 13 litrów to mnie smuci, myslałem o jakis 9 na 100 km. Skoro Jeep CHeerokie z silnikiem 2,5 TD pali galon na 30 mil, a jest wiekszy hmm. Przebieg jest autentyczny raczej bo oni wpisuja przebiegi w przeglady wie nie ma jak cofnac. Moze mnie jeszcze ktos pocieszy?

P.S. Ogladałem Cheeerokiego który miał 680000 mil na zegarze i silnik tykał jak zegarek i ani dyma...never say never

[ Dodano: 14-10-2007, 20:54 ]
Zacny napisał/a:
Napisałem ze nie mam doswiadczenia w napedach, no moze dawno dawno UAZ469B cudowne auto zresztą, reszta to pestka, powiem ze te 13 litrów to mnie smuci, myslałem o jakis 9 na 100 km. Skoro Jeep CHeerokie z silnikiem 2,5 TD pali galon na 30 mil, a jest wiekszy hmm. Przebieg jest autentyczny raczej bo oni wpisuja przebiegi w przeglady wie nie ma jak cofnac. Moze mnie jeszcze ktos pocieszy?

P.S. Ogladałem Cheeerokiego który miał 680000 mil na zegarze i silnik tykał jak zegarek i ani dyma...never say never

Pomózcie człowiekowi, ktos musi miec przecierz auto z takim silnikiem a od tego równierz zalezy moja decyzja.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 15-10-2007, 09:01   

Witaj,
raczej Zbyszekm2 ma racje. Ja w nowym Sporcie mam 2.5 TD (4D56) i w trasie kiedy jade spokojnie, nie przekaraczam 3000 obrotow to spalanie mam kolo 9l/100km. Oczywiscie trzeba sie postarac bo normalnie to kolo 10l pali a miasto 11 i wiecej. Dodam, ze 13 mi nigdy nie spalil ale ja naprawde nie cisne gazu. Rzeczony Shogun juz swoje przelecial i nie sadze aby palil mniej niz te 12l.

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 16-10-2007, 09:59   

3-drzwiowy, rzeczywisci może palić mniej, do 11 litrów.
Ostatnio zmieniony przez Gene 16-10-2007, 10:40, w całości zmieniany 1 raz  

eskapada
[Usunięty]

Wysłany: 16-10-2007, 10:43   

Zacny napisał/a:

Pomózcie człowiekowi, ktos musi miec przecierz auto z takim silnikiem a od tego równierz zalezy moja decyzja.[/b]

jak to różnica czy auto pali 10 czy 12 8) Jak ktoś się decyduje na zakup starego trupa o wadze prawie 2 ton z motorem pamiętającym połowę lat 80 to powiedz mi na co można liczyć na 8 litrów.Kolejna sprawa rozmiar opon jedni mają Pajero na 235x75R15 inny 265x70R15 Ja mam 33x12,50R15 = 315x70R15 i na tych oponach pali około 15 o stylu jazdy nie wspomnę :D

Na auto Gene nie patrz bo A jest młodsze B ma inna pompę wtryskową. Ja mam takie auto o które pytasz i nigdy nie spaliło mniej niż 10 litrów a często więcej niż 12.

zbyszekm2 
Forumowicz

Wysłany: 16-10-2007, 11:15   

jemu nie chodzi o koszty związane z użytkowaniem, a jedynie martwi się, że często na stację paliw trzeba jechać :D

Zacny
[Usunięty]

Wysłany: 17-10-2007, 22:50   

eskapada dziekuje za wyrazne napisanie tego o czym wiedziałem, bardzo trafna opinia i konkretna pomoc dla mnie. Czasem mam takie kozackie pomysły ale mi przeszło, jest jeszcze pare innych aut których nie miałem :lol:

Odpowiedz do tematu