|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Jaki to aparat? |
Autor |
Wiadomość |
Optic
Mitsumaniak 00693/KMM :)

Auto: Gal EA2A A/T K-tronik Prestige
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 149 Skąd: bardziej na południe
|
Wysłany: 18-10-2007, 23:59 Jaki to aparat?
|
|
|
Witam Mitsumaniakow,
troche mnie tu nie bylo, odkad moj Misiek zaliczyl solidny pad i od polowy lipca stal na kanale.
W czasie naprawy szukalem czesci tu i tam, i dostalem aparat zaplonowy, ktory mial byc do silnika 4G13, ale do mojego nie pasuje (1992).
Prosba zatem do tych, ktorzy juz niejedno widzieli:
Czy uda sie komus z Was zidentyfikowac ten aparat? Naklejka z oznaczeniem odpadla chyba w niepamietnych czasach...
Oto fotki:
Jest przy nim jedna wtyczka z 3 stykami (nie liczac sensora). Jest tez do niego przykrecone cos, co wyglada jak zawor EGR (?). Modulu nie widzialem, bo nie rozbieralem tego aparatu.
Czy ktos ma jakis pomysl?
Pozdrawiam, |
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 19-10-2007, 00:25
|
|
|
Jakaś wydumka ten aparat. Sterowanie wyprzedzeniem zapłonu z tego co widać jeszcze na podciśnieniach.
Jak masz '92 w starej kaście z fajnym zderzakiem i białymi kierunkami, to szukaj aparatu z Colta/Lancera 1.3 92-95 |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 19-10-2007, 08:26
|
|
|
Ten aparat jest do gaźnikowca. Optic najpierw zdiagnozuj moduł w swoim aparacie, tutaj masz opis: http://www.mitsubishi-gra...opic.php?t=7179 Ostatnio miałem podobny problem padł moduł, naprawa kosztowała 220PLN, gdyż nowy jest niedostępny w sprzedaży. Dla spokoju wymieniłem też cewkę, nowa u Japaneze kosztuje około 120PLN. Dzięki opisowi Bursta cała operacja z przesyłką, naprawą, montażem trwała kilka dni. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 19-10-2007, 08:40
|
|
|
Colt/Lancer 1.3 12v gaźnik |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Optic
Mitsumaniak 00693/KMM :)

Auto: Gal EA2A A/T K-tronik Prestige
Pomógł: 1 raz Dołączył: 26 Mar 2007 Posty: 149 Skąd: bardziej na południe
|
Wysłany: 19-10-2007, 10:53
|
|
|
Dzieki, Panowie, za szybka odpowiedz.
Pozwolcie, ze krotko odpowiem w jednym poscie:
josie, mam dokladnie ten model (przejsciowka z tymi zajefajnymi bialymi kierunkami ). Dokladne oznaczenie aparatu, ktory mi pasuje znam, bo mam zdemontowany jeszcze jeden ori, z czytelna tabliczka. Ten aparat dostalem, od kogos komu sie wydawalo, ze bedzie pasowal. Teraz musze sie go pozbyc...
wichura1, dzieki za podpowiedz. Wiem, ze mam modul z cewka, wtyk na 6 pinow i optyczna synchr. i tylko taki bedzie pasowal. Juz zdazylem sie skapnac, ze cholernie trudno tai aparat dostac, a jak juz sie znajdzie to za >300zl. Jest na Allegro taki gosc, ktory naprawia aparaty w dwa dni za 220zl i daje gwarancje(niezaleznie jak powazny jest pad). Trzeba szukac Mariusza Dalewskiego, Zielona Gora - osobiscie polecam.
Bartek, dzieki wielkie za trafna diagnoze!
Pozdrawiam, |
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 19-10-2007, 12:01
|
|
|
Moim zdaniem on w ogóle nie jest z silnika Mitsubishi. Skąd to wiesz jeśli nie ma naklejki? |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
|
|