|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 11-02-2007, 01:24 |
Space Wagon |
Autor |
Wiadomość |
Murdzi [Usunięty]
|
Wysłany: 08-10-2006, 21:36
|
|
|
Witam panowie. Planuję zakup Space Wagona '98 w dieselku i chciałbym zasięgnąć porady. Przede wszystkim co to za diesele były w nich montowane i jak się ogólnie sprawują? Jak się trzymają blachy i jak ogólnie bezawaryjność tych aut? Polecacie czy raczej odradzacie? Proszę, odpowiedzcie, tylko pilnie...
P.S. Jeżeli macie jakieś dane techniczne Space Wagona [ta dłuższa wersja] to bardzo bym prosił. |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2006, 09:30
|
|
|
ja to chyba za bardzo nie pomoge bo w modelach z 98 są już inne silniki niż w moim. Ale ogólnie to wszystkie silniki mitsu są dobre |
|
|
|
 |
Murdzi [Usunięty]
|
Wysłany: 09-10-2006, 13:37
|
|
|
Tzn. w jakim sensie inne? Czym się różnią? Mocą czy czym? Ile koni ma standardowa twoja wersja a ile '98? Bo ten "mój" to ma być III generacja, z nowym ryjkiem i lampami...
P.S. KLIKNIJ, ŻEBY ZOBACZYĆ |
|
|
|
 |
DarekCz [Usunięty]
|
Wysłany: 10-10-2006, 09:44
|
|
|
patrząć na to zdjęcie komory silnika to wyglada jak mój, a mój ma 90 KM ale niema elektornicznego wtrysku jak jest w tametgo opisie i mój nie ma komputera (i bardzo dobrze bo nie ma sie co psuć). Widze różnice że turbine ma w innym miejscu i kolektor ssący troche inny kształt i jakby większej średnicy. Zrobie zdjęcia to jutro zobaczysz jak jest w moim.
[ Dodano: 11-10-2006, 11:40 ]
tak wygląda umnie silnik
to możesz sobie teraz porównać |
|
|
|
 |
tomekd [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2006, 22:53
|
|
|
Witam
Kupiłem kilka dni temu Space Wagon'a rocznik 2001. Samochód ma nawigacje ale mam tylko płyte z mapami Włoch i Szwajcarii. Istnieją mapy Polski do tego auta? Ewentualnie gdzie je zdobyć?
Z góry dzięki za pomoc. |
|
|
|
 |
space_wagon90 [Usunięty]
|
Wysłany: 28-10-2006, 13:30
|
|
|
Ja mam Msthubishi Space Wagon z 1990r (jaeszcze kańciak) silnik podajże że ponad 100 km. Wersja EXE. Elektryczne szyby, lusterka. Obroty szleją bo silnik krokowy raozawlony.Ma bardzo dobre fotele z przodu.Ogólna ocena 4 |
|
|
|
 |
nagi86 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2006, 22:16
|
|
|
Witam szukam skrzyni biegow do Space Wagon automat z reduktorem i napendem na tyl.
Jesli by ktos cosik wiedzial prosze o kontakt na : nagi86@interia.pl |
|
|
|
 |
wawrzyniec [Usunięty]
|
Wysłany: 28-03-2007, 14:27
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich Mitsumaniaków. Zainteresowany zmianą auta na większy, po błądzeniu wokół różnych modeli kombi wypatrzyłem na lokalnej giełdzie MSW. No i stało się. Żona zachwycona, autko dobrze się prezentuje, a przede wszystkim spełnia nasze wymagania co do przestrzeni. Pies zajmie wraz z bagażami miejsce z tyłu, a mimo 40 kg wagi i odpowiednich dla labradora rozmiarów będzie się czuł dobrze. Żoneczka ze spodziewanym niebawem dzidziusiem rozłoży się wygodnie w środku. Zapowiada się dobrze, jednak jest pewien problem. I na pierwszy rzut - w pierwszym poście - pytanie.
Zanim zdecydujemy się na zakup - chcielibyśmy auto przetestować. Na giełdzie w Gliwicach udało nam się dorwać tylko dwa egzemplarze - jeden z Płocka, drugi z Wrocławia. Ten wrocławski niestety nie stawił się na spotkanie, a z drugim nie zdążyliśmy się umówić. Może ktoś z okolicznych Mitsumaniaków natknął się gdzieś na Śląsku na jakiś atrakcyjny model, który można byłoby przetestować. Szukamy czegoś min.1999r. z silnikiem 2.4 GDI. Ze względu na zaawansowany brzuszek mojej lepszej połowy nie możemy udać się na drugi koniec Polski. Stąd prośba jw. No i pytanie. W dwóch modelach MSW widziałem dwa różne rodzaje jeżeli chodzi o drugi rząd siedzeń. Model z 1999r. miał kanapę "jednoelementową", model z 2001/2002 - dwa osobne fotele. Czy ktoś wie jak to wyglądało jeżeli chodzi o ten niby nieistotny szczegół? Pytam nie bez kozery. Psisko ma jeździć z tyłu i nie spacerować po całym pojeździe, a osobne fotele tego nie gwarantują, bo między nimi jest znaczna przerwa. No i z dzieckiem wygodniej na "pełnej" kanapie. Takie oto dylematy neofity w dziedzinie MSW. Jeżeli ktoś może pomóc - będę niezmiernie zobowiązany. |
|
|
|
 |
chudesq [Usunięty]
|
Wysłany: 19-04-2007, 00:08
|
|
|
Witam.
Odnosnie siedzen chcialem napomknac.
Zgadza sie modele z 1999 roku mialy kanape z tylu ,czyli 7-osobowa wersja to byla.Ja posiadam wersje 6 osobowa ,czyli 3 rzedy po 2.Wygodna sprawa jesli chodzi o dzieci bo sobie nawzajem nie przeszkadzaja .Jesli chodzi o psa - w podlodze sa specjalne uchwyty do zabezpieczenia transportowanych rzeczy (oczywiscie pies to nie przedmiot) i mozna by go tam podpiac delikatnie ,co by spokojnie siedzial . KWESTIA GUSTU.
Pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez chudesq 22-04-2007, 10:55, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
wawrzyniec [Usunięty]
|
Wysłany: 22-04-2007, 01:35
|
|
|
dziękuję i cały czas czekam na kolejne informacje.... |
|
|
|
 |
szfystack [Usunięty]
|
Wysłany: 24-04-2007, 09:10
|
|
|
Witam, wczoraj nabyłem właśnie SPACE WAGONA tylko, że w staaaaaarej budzie.. jeszcze kanciak.
Chciałbym się dowiedzieć czy jeszcze użytkownicy tego modelu na forum są?? Jaką moc ma silniczek 4G63 w tym modelu?
czy ktoś ma jakąś książeczkę opisującą autko??? |
|
|
|
 |
chudesq [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2007, 21:21
|
|
|
Zadnych nowosci??? Hey bo temat zaginie !!!!
Dobra ,zagadam ...wczoraj kupilem swiece ,bo pomyslalem ze chyba juz czas .... kurde drogie byly 110 Euro ,ale ponoc na 90 tys - wytrzymale bestie sa.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
|
|