|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zamknięty przez: Chooper 22-10-2007, 17:41 |
Na kogo zagłosujemy ?? |
Na kogo będziesz głosował ? |
PO |
|
41% |
[ 44 ] |
PiS |
|
14% |
[ 15 ] |
LiD |
|
20% |
[ 22 ] |
LPR |
|
0% |
[ 0 ] |
Selfdefence ;) |
|
0% |
[ 1 ] |
UPR |
|
8% |
[ 9 ] |
Ruch Autonomia Dla Pomorza |
|
0% |
[ 1 ] |
PSL |
|
3% |
[ 4 ] |
nie głosuje |
|
6% |
[ 7 ] |
inne partie |
|
1% |
[ 2 ] |
|
Głosowań: 92 |
Wszystkich Głosów: 105 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
sruba
m3m&mitsumaniak football is a drug
Auto: Toyota Auris II TS
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 22-10-2007, 00:35
|
|
|
stanik napisał/a: | a była w historii Polski po 89 roku taka partia polityczna, która wygrała wybory dwa razy z rzędu? |
nie było.
ale też chyba nasza scena polityczna się polaryzuje, bo nie było etż parlamentu, w którym byłyby tylko 4 partie. |
|
 |
szczeslaw
moderator Łamacz przepisow KRD

Auto: Carisma 1.6 99r
|
Wysłany: 22-10-2007, 00:47
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | No i mogą bez jakiegokolwiek oglądania się na cokolwiek zmienić Konstytucję i co im się żywnie podoba. |
Ale to nie ma żadnego znaczenia
Teraz podpiszą "traktat reformujący", tworzący super państwo UE i naszą konstytucją będzie sobie można tyłek podetrzeć
stanik napisał/a: | Szkoda że PO nie ma totalnej większości, bo wtedy można by ich za 4 lata rozliczyć dokładnie punkt po punkcie. |
Hehehehehehe.
PO można rozliczyć już teraz - przez ostatnie tygodnie z parlamencie, sprzeciw wobec PiSu był tak duży, że PO mogła przeprowadzić WSZYSTKO, gdyby tylko chciała (nawet LPRowi udało się przeprowadzić podwójną ulgę podatkową). Mogła zaproponować np. obniżkę podatków - zrobiła to? Nie. To chyba jasno pokazuje do czego oni dążą. Na pewno nie do realizacji swoich postulatów, a chyba tylko do koryta... |
_________________ gg: 3254156
Carisma 1.6 99r.
 |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
Auto: Avensis 1.8VVTi , 11r. Premium
|
Wysłany: 22-10-2007, 07:20
|
|
|
Chciałem podziękować wszystkim którzy głosowali i nie ważne na którą opcję.
Powiem tyle:
WYGRALIŚMY
Nie mam zamiaru pisać o rozliczaniu kolejnej partii, ludzie czy nic do was nie dotarło, nie wiem czy któryś z was oglądał wypowiedzi polityków po ogłoszeniu wyników ale JA widziałem stado które mówiło jednym głosem poza jednym PSEM który był wściekły i leciał mu piana z pyska, nawet nie zdobył sie na to żeby pogratulować zwycięzcy tak jak się należy.
ŚŁOMA ZAWSZE z butów wystaje, dla mnie ten człowiek jest obrazą dla ludzi którzy posiadają tytułu naukowe ale całe szczęście teraz będzie troche z boku |
_________________ Avensis 1.8 T27 11r. 147KM Premium |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 07:23
|
|
|
i wyniki sie troszku zmieniają z ta euforią poczekał bym do środy
PO uzyskało według ciągle nieoficjalnych danych ma 194 mandaty,
PiS - 173 mandaty.
LiD - 12,94 proc. głosów i 49 mandatów.
PSL - 9,78 proc. i 41 mandatów.
Samoobrona - 1,73 proc. poparcia.
LPR - 1,29 proc. poparcia.
PPP - 1,09 proc.
Partia Kobiet - 0,19 proc.
no Donald to teraz dawaj czadu PO i LiD
[ Dodano: 22-10-2007, 08:24 ]
Student napisał/a: | Chciałem podziękować wszystkim którzy głosowali i nie ważne na którą opcję.
Powiem tyle:
WYGRALIŚMY
Nie mam zamiaru pisać o rozliczaniu kolejnej partii, ludzie czy nic do was nie dotarło, nie wiem czy któryś z was oglądał wypowiedzi polityków po ogłoszeniu wyników ale JA widziałem stado które mówiło jednym głosem poza jednym PSEM który był wściekły i leciał mu piana z pyska, nawet nie zdobył sie na to żeby pogratulować zwycięzcy tak jak się należy.
ŚŁOMA ZAWSZE z butów wystaje, dla mnie ten człowiek jest obrazą dla ludzi którzy posiadają tytułu naukowe ale całe szczęście teraz będzie troche z boku |
ja przegrałem wiec z łaski swojej nie do jednego wora jak mozna
ps:
jest szansa na Nocną zmianę II (Donald to pojętny uczeń ) - role sie zmienią lub nie i tak jak wtedy Pawlak zostanie premierem tylko gdzie jest Kwachu na filipinach |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-10-2007, 07:59
|
|
|
Ale Ja nie wrzucam nikogo do jednego wora, JA gratuluję wszystkim którzy poszli do urn i cieszę się z nieoficjalnych wyników.
Marzy mi sie chwila kiedy "..człowiek będzie sie cieszył z tego że jego sąsiad ma ładny dom , samochód i żonę no może to ostatnie to dla wszystkich ..."
poprostu dosyć mam zawiści i ścigania bogatych.
Taką zawiść obserwuję w starszym pokoleniu i w Panu K.
Kiedy w końcu dojrzejemy do takich przemian i jako naród zrobimy to co zawsze w Zrywach Narodowych się udaje a w życiu jednostek nie. |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 08:07
|
|
|
Student napisał/a: |
Marzy mi sie chwila kiedy "..człowiek będzie sie cieszył z tego że jego sąsiad ma ładny dom , samochód i żonę no może to ostatnie to dla wszystkich ..."
poprostu dosyć mam zawiści i ścigania bogatych.
. |
ci z Pruszkowa też są bogaci, to co ich nie ścigać
zazwyczaj ci 'bogaci" byli blisko koryta o czerwonym zabarwieniu ale nic im nie grozi, oni zawsze razem |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-10-2007, 08:43
|
|
|
A czy przez te dwa lata zarekwirowano jakiś majątek tym z Pruszkowa mimo że powołano policję skarbową, dano im uprawnienia i wyposażenie takie że Policja może tylko pomarzyć.
NIE
A pokazanie kilku afer o wątpliwym tle kryminalno politycznym nie usprawiedliwia wszystkich obietnic jakie złożył PiS.
JA głosowałem nie na obietnice bo w to nie wierzę żadnej partii tylko na kulturę i szanowanie człowieka, na wiarę w to że razem możemy dużo zrobić a nie na to „”będziemy rozliczać z każdej obietnicy , będziemy twardą opozycją” normalnie tonie w każdym słowie.
A nie mógł powiedzieć „ Gratulujemy wygranej ......pomożemy zbudować nową Polskę, lepszą administrację , warunki dla małej przedsiębiorczości i dalej będziemy realizować nasz plan i oczyszczać politykę z układów...” od razu inaczej GO widzą i piszą ale nie stary komuch musiał z siebie wyrzucić o układach, spiskach.
Dla mnie ten człowiek jest ideologicznym i moralnym zerem.
Więc Gumas nie narzekaj tylko wspieraj to co obecnie zachodzi w świadomości młodych Polaków a nie Mocheru .
Jak kogoś uraziłem to PRZEPRASZAM ale musiałem. |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 08:45
|
|
|
Student napisał/a: |
Dla mnie ten człowiek jest ideologicznym i moralnym zerem.
. |
a dla mnie Donald jest takim ZEREM
rozumiem ze ty przez 2 lata wspierałeś i pomagałeś |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 22-10-2007, 09:41
|
|
|
1 - Cieszę się, że wygrała PO
2 - Dobrze, że komuchy uciułały tak stosunkowo niewielką ilość głosów, mam nadzieję, ze, przez kolejne 4 lata nie odegrają żadnej istotnej roli w rządzeniu.
3 - Extra, że coś takiego jak LPR i Samoobrona znikną z parlamentu (przynajmniej na jakiś czas)
4 - Ciesze się z dużej (jak na Polskę) frekwencji.
5 - Mam nadzieję, że PO nie zawiedzie Polaków i będą na tyle dobrze rządzić, że wygrają kolejne wybory .. za 4 lata
6 - Mam nadzieję ... że społeczeństwo nie oczekuje od PO, że w przyszłym roku minimalna pensja to będzie 4 tys zł netto, że każdy dostanie nowego Merce.... tfu ... Mitsubishi i nowe mieszkanie po ślubie, że do roku 2012 będziemy mieli 30 super stadionów i 100 tys kilometrów autostrad ...
gumas_72 napisał/a: | no Donald to teraz dawaj czadu PO i LiD |
O NIE !!!! Komuchy muszą zniknąć totalnie z Polski. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 09:43
|
|
|
akbi napisał/a: |
6 - Mam nadzieję ... że społeczeństwo nie oczekuje od PO, że w przyszłym roku minimalna pensja to będzie 4 tys zł netto, że każdy dostanie nowego Merce.... tfu ... Mitsubishi i nowe mieszkanie po ślubie, że do roku 2012 będziemy mieli 30 super stadionów i 100 tys kilometrów autostrad ...
|
DZIESIĘĆ ZOBOWIĄZAŃ PO
Polska zasługuje na cud gospodarczy
1. Przyspieszymy i wykorzystamy wzrost gospodarczy
2. Radykalnie podniesiemy płace dla budżetówki, zwiększymy emerytury i renty
3. Wybudujemy nowoczesną sieć autostrad, dróg ekspresowych, mostów i obwodnic
4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ
5. Uprościmy podatki – wprowadzimy podatek liniowy z ulgą prorodzinną, zlikwidujemy ponad 200 opłat urzędowych
6. Przyspieszymy budowę stadionów na Euro 2012
7. Szybko wypełnimy naszą misję w Iraku
8. Sprawimy, że Polacy z emigracji będą chcieli wracać do domu i inwestować w Polsce
9. Podniesiemy poziom edukacji i upowszechnimy Internet
10. Podejmiemy rzeczywistą walkę z korupcją.
Donald Tusk
http://www.platforma.org/...platformy-.html
mówisz i masz |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 10:06
|
|
|
gumas_72 napisał/a: | i wyniki sie troszku zmieniają z ta euforią poczekał bym do środy
PiS - 173 mandaty.
|
Czemu? Ja szedlem do wyborow nie liczac na cud dobrego Donalda a tylko po to by zapedzic Kaczora do nory tak samo jak w 92 roku. Fakt, szkoda ze nie wpadl w nore tak gleboko aby z niej nie wylazl, ale i tak jestem zdumiony moca NIE dla Kaczora.
Z tego powodu chyba moglbym byc juz euèforyczny, ale to krotka chwila euforii by byla...
gumas_72 napisał/a: |
no Donald to teraz dawaj czadu PO i LiD
|
No i co by sie zlego stalo? Nie rozumiem, czemu nie? W sumie programowo LiD jest znacznie mniej 'lewy' od PiSu...
Fakt, ze LiDowi przydaloby sie wyp... z partii kilku panow, ale to juz nie moj problem.
gumas_72 napisał/a: |
jest szansa na Nocną zmianę II (Donald to pojętny uczeń ) - role sie zmienią lub nie i tak jak wtedy Pawlak zostanie premierem tylko gdzie jest Kwachu na filipinach |
Realnym prezydentem zostanie Jarek, a tgo co ten gosc wyczynia to ...
Co zas 10 punktowej deklaracji Donalda i PO, coz, ja tego nie bede rozliczal, mimo ze na niego zaglosowalemp. Nie po to glosowalem by realizowal swoj program, tylko po to by Kaczynski juz nie wylazl na powierzchnie. Rozliczal go bede sobie prywatnie wtedy gdy pozwoli Kaczorowi na wzlot.
Pzdrw. |
|
|
|
 |
Student
Mitsumaniak
|
Wysłany: 22-10-2007, 11:20
|
|
|
Mniejsza o większość, zobaczymy jak będzie ale dziwi mnie ta nienawiść do LiD.
Dla mnie PO może robić koalicję z LiD i PSL razem aby być przeciwko PiS, ważne aby nie było przepychanek stołkowych, dyktafonów itp.
Większość z 10 tych punktów nakręcane jest już przez lata, PiS z tego korzystał w kampanii i PO też będzie mam tylko nadzieje że ktoś się ocknie i nie wybudują Stadionu Narodowego w środku Warszawy tylko wyniosą go gdzieś 20km. od miasta.
Co do walki z korupcją to jeżeli społeczeństwo uwierzy w uczciwość POLICJI i egzekfowanie prawa to sami zrobimy więcej niż CBA i CBŚ razem wzięci. |
|
|
|
 |
gumas_72 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 11:23
|
|
|
Robert Bryl napisał/a: | gumas_72 napisał/a: | i wyniki sie troszku zmieniają z ta euforią poczekał bym do środy
PiS - 173 mandaty.
|
Czemu? Ja szedlem do wyborow nie liczac na cud dobrego Donalda a tylko po to by zapedzic Kaczora do nory tak samo jak w 92 roku. Fakt, szkoda ze nie wpadl w nore tak gleboko aby z niej nie wylazl, ale i tak jestem zdumiony moca NIE dla Kaczora.
Z tego powodu chyba moglbym byc juz euèforyczny, ale to krotka chwila euforii by byla...
|
i to jest prawdziwy elektorat PO-wszystko na NIE
miałem nie spytać ale spytam -co było złego w 92? wiem wiem do dupy czerwonym chcieli sie dostać ale i tak czerwone pajaki za 4 lata przestaną istnieć |
|
|
|
 |
Robert Bryl [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 11:28
|
|
|
Student napisał/a: | Mniejsza o większość, zobaczymy jak będzie ale dziwi mnie ta nienawiść do LiD. |
Dziwi Cie? Dla mnie PiS to taki lekko brunatny socjalizm. Oni i ich wyborcy zawsze nienawidzili czerwonych
Pzdrw. |
|
|
|
 |
|
|