Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problemy z BLOSEM ! ! !
Autor Wiadomość
Maki21
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2007, 21:15   Problemy z BLOSEM ! ! !

mam problem,jest tak mam eclipsa 2.0 16v i na gazie na wyższych obrotach lubi mi go przydławić gdy wchodzi na obroty, czasami przy 5000 obr a potem idzie dobrze i pod koniec czyli około 7000 obr go dusi. Dławi go czasami przy 4000 obr a czasem przy 5000 obr. Co może być nie tak??? Przeczyściłem go, wyregulowałem i dalej to samo a na benzynce ok. Może miał ktoś podobny problem??? Dzięki!!

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2007, 22:19   

jak przepustnica smiga swobodnie po gwizdku i membrama blosa jest cała to sprawdź filterek gazu i reduktor.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2007, 23:08   

Też bym obstawiał że reduktor nie wyrabia z wydajnością w zasilaniu gazem tego blosa.

gondoljerzy
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 10:17   

Podepnij się woltomierzem cyfrowym lub wskaźnikiem diodowym pod sondę lambda i będziesz widział wyraźnie czy Ci gazu brakuje. Też obstawiam reduktor lub dopływ gazu. Sam niedawno ,,zwalczyłem" ten problem blosa przez wymianę reduktora na BRC AT90 140kW. Czy wcześniej z blosem auto chodziło dobrze, czy masz ten problem od chwili zamontowania blosa?

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2007, 00:19   

Mozliwe ze gwizdek w blosie trzeba rozpilowac.

gondoljerzy
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2007, 00:34   

Ja próbowalem rozpiłowywać w swoim i pomogło jak umarłemu kadzidło. Teraz mam wykrzywioną charakterystykę blosa.

dylson
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2007, 10:40   

Moze za duzo rozpilowales. Zazwyczaj to pomaga.

gondoljerzy
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2007, 11:05   

Parownik nie wyrabiał, a że to był niby duży parownik do silników turbo to go nie podejrzewałem i rozpiłowywałem rowek. Tylko troszkę to pomogło, ale i tak przy każdym głębszym depnięciu w pedał robiła się uboga mieszanka. W pewnym momencie zdałem sobie sprawę, że już fabryczna ,,powierzchnia" szczeliny jest zbliżona do powierzchni przekroju wewnątrz tej rurki i że dalsze rozpiłowywanie nie ma sensu. Zastanawiam się czy w ogóle miało sens? Potaczałem się spokojnie i szukałem dalej: rurka 8mm pod auto, inny filtr gazu, a ostatnio zmieniłem parownik. Wyszło na to że od parownika trzeba było zacząć. Jeśli ktoś chce sprawny Zavoli do silników turbo (tylko nie do Blosa) to właśnie wystawiam na allegro. :mrgreen:

OLO
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 20:33   

Troche z innej beczki .Nie macie problemu z odpalaniem na BLOSIE.Mam gaz 2gen kiedy zgasze auto i nie dlugo chce go ponownie odpalic zawsze musze dodac lekko gazu zeby odpalil inaczej zgasnie (nie wazne jaki czas odpalania ponownie)

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2007, 22:34   

Żadnych! Pali z pół obrotu i obroty trzyma podwyzszone przez pare sek i wraca na jalowe dokladnie tak samo jak na benzynie. Sprawdź mieszanke i szczelność ukladu.

Maki21
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2007, 19:32   

No w moim przypadku to będzie ten parownik nie taki jak trzeba, a czy nie idzie go jakoś przerobić???

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2007, 23:55   

niektórzy próbują zmieniac sprężynke dociskającą zaworek męmbramy, zmienia to jego harakterystyke, ale na jaką to tego nie wie nikt. Metodą prób i blędów mozna probowac ale uwazam to za druciarstwo.

gondoljerzy
[Usunięty]

Wysłany: 27-10-2007, 21:38   

Jak się trafi odpowiednią sprężynkę to już nie będzie druciarstwo. Np w oryginalnych zestawach naprawczych BRC są różne spręzynki odpowiednio do mocy parownika.

Odpowiedz do tematu