|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[CK1A 1.3] Gumy Ttuleje poduszki drążka wzmacniającego |
Autor |
Wiadomość |
Drizzer [Usunięty]
|
Wysłany: 18-10-2007, 23:05 [CK1A 1.3] Gumy Ttuleje poduszki drążka wzmacniającego
|
|
|
Witam
mój misiek chodzi jak pszczółka, chociaż czasami słyszę lekkie stukania z przodu, z tego powodu podjechałem pewnego pięknego słonecznego dnia do stacji kontroli pojazdów i okazało się że zużyły się gumy, tuleje poduszki (jak kto chce tak to zwał )drążka wzmacniającego z przodu, po obejściu wszystkich sklepów w okolicy okazało się że nikt nie posiada w swojej ofercie takiego cuda, nie da rady nawet tego zamówić, wychodzę więc z prośbą, może ktoś wie gdzie takie coś dostane i ile orientacyjnie będzie kosztować wymiana:) z góry dziękuje i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
e-gen
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 11 Gru 2005 Posty: 590 Skąd: Toruń
|
Wysłany: 18-10-2007, 23:28
|
|
|
Prawdopodobnie rozchodzi się o poduszkę wahacza lewego oraz o poduszkę wahacza prawego. |
_________________ Dysponuję skanerem OBDII oraz manomentrem do sprawdzania kompresji - zainteresowanych podpięciem proszę o kontakt na priva |
|
|
|
 |
Drizzer [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2007, 00:14
|
|
|
w każdym sklepie z częściami mówią mi że na jeden przedni wachacz przychodzą dwie tuleje, jednak nikt nie może mi pomóc w znalezieniu poduszek, tuleji do drążka pomocniczego(stabilizatora):( już nie wiem gdzie ich szukać |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-10-2007, 09:50
|
|
|
Przecież gumy stabilizatora znajdziesz w większości sklepów;/
Zadzwoń do Marka Malika-Japaneze - On na pewno będzie miał.
Oto numer
sklep. 042-215-44-02
kom.602-224-584
mejl. japaneze @ tlen.pl (bez przerw w mejlu) |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-10-2007, 22:32
|
|
|
Chyba chodzi o gumy drążka stabilizatora?Czy o tuleje wahacza? |
|
|
|
 |
Drizzer [Usunięty]
|
Wysłany: 25-10-2007, 22:16
|
|
|
dzięki bardzo za pomoc, okazało sie ze to są gumy drążka, szukałem wszędzie , a znalazłem je prawie pod własnym domem:) w sąsiada mechanika:) jak to mówią pod latarnia najciemniej:) mam pytanie, czy ktoś wymieniał już te gumy w swoim miśku? Myślałem że wymiata to będzie prosta sprawa, ale okazało się że jest to dobre kilka godzin roboty, tak mówi mechanik( więcej kasy chce ) wymieniał ktoś, kiedyś takie gumy, czy na prawdę tyle z tym roboty? |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21939 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 25-10-2007, 22:47
|
|
|
Powiem krótko: robota jest delikatnie mówiąc nieciekawa i pracochłonna. 2 godziny napewno. Wsadzić nowe gumy i przykręcić jest ciężko. |
|
|
|
 |
Bastek77 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-10-2007, 21:54
|
|
|
Trzeba opuścić wozek jak i odkrecic stabilizatory celem dostępu do gum, no i pożniej je wsadzić i przykrecic jest sporo zabawy:( oczywiscie kup ori gumki bo robota bedzie na marnr jak wsadzisz JC! |
|
|
|
 |
|
|