Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Problem z ..... pompą paliwa??
Autor Wiadomość
Gucio
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2007, 18:10   Problem z ..... pompą paliwa??

Witam. Od pewnego momentu zacząłem czuć w samochodzie zapach benzyny. Dodatkowo samochód gorzej zapala. Czy jedno może być powiązane z drugim?? Wydaje mi się że może nie dostawać wystarczająco paliwa przy rozruchu, ale jestem laikiem. Zauważyłem też że Galant trochę gorzej przyspiesza. Chciałbym się upewnić przed wizytą u mechanika. Pozdrawiam i dziękuję za odpowiedzi.

waldi-1 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-10-2007, 19:00   

moim zdaniem zapach moze byc przyczyna walniętego oringa na wtryskiwaczu, zapal silnik i zobatrz czy spod któregoś wtrysku niewydobywa sie paliwo, sa dwa oringi jeden na dole wtryskiwacza a nastepny u góry

http://forum.mitsumaniaki...p=968287#968287

marek.b
[Usunięty]

Wysłany: 20-10-2007, 19:45   pompa

problemy z pompa mam za soba i temat raczej troche znam -ni win pompy za zapach benzyny w kabinie raczej sprawdz szczelnosc ukladu paliwowego od zbiornika do konca listwy wstryskiwaczy jezeli masz spadek mocy i problemy z odpalaniem to raczej na tym odcinku jest wyciek(i to pewnie niewielki) na spokojnie obejrzy okolice filtra paliwa i tak po kolei raczej na bank sam znajdziesz wyciek-powodzenia

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 21-10-2007, 22:10   

obstawiam miejsce wyjscia rurki paliwowej z dekla pompy.

Gucio
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 15:29   

Samochód odstawię w środę bo tak mają terminy ale też obstawiam to co Vlad.

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 22-10-2007, 22:28   

mialem ten problem i rozwiązalem go sam jakies dwa tygodnie temu. Jak bys mógł napisz po naprawie ile zarząda warsztat.

Gucio
[Usunięty]

Wysłany: 26-10-2007, 18:08   

Witam ponownie. Tata właśnie dzwonił do mechanika i okazało się że klapki przy zbiorniku paliwa mocujące pompę i pływak?? sam nie wiedział jak to wytłumaczyć, są przegniłe. Mam problem żeby je dostać, może ktoś ma na sprzedaż??
I jeszcze pytanie, czy zbiornik od 4G63 pasuje do E32?? Czy to ten sam zbiornik bo jak nie dostanę tych klapek to nie wiem czy nie zdecyduję się na przeszczep całego zbiornika.
Pozdrawiam

Vlad
[Usunięty]

Wysłany: 27-10-2007, 00:03   

dekiel ci nie mógł przegnic bo jest za gruby, przegniła rurka paliwowa z niego wychodząca. Sprzedają to jako całość z pompa paliwową na szrotach cena raczej nie zachęca. Nie wiem czy bedzie ci sie chcialo z tym dlubac, ale mozna to dosc latwo naprawic za pomoca miedzianej rurki 8mm. Jest tylko jeden problem: odkrecenie tego dekla. U mnie urwala sie tylko jedna naszczescie.

marek.b
[Usunięty]

Wysłany: 27-10-2007, 21:31   wyciek

spokojnie i bez nerwow po co ci browar jk chcesz jedno piwo -dekiel to mogl zardzewiec mechanikowi-odkrec dekiel (ja przed ta opracja moczylem sroby w koli-moze dziwne ale dziala)teraz jest tyle odedzewiaczy ze napewno cos znajdziesz potem niech ktos najlepiej na mosiadz wlutuje miedziana rurke jak kolega powyzej pisal laczysz calosc zakrecasz dekiel i maszyna smiga -na pewno sie uda -podstawa to spokoj nawet najwiekszy peoblem po czasie jest blachostka-powodzenia

Gucio
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2007, 15:14   

OK dzięki Panowie. Jutro popatrzymy z tatą dokładnie jak to jest i w razie czego przejdziemy do działania, bo samochód narazie odebraliśmy.
Dzięki i pozdrawiam.

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2007, 20:01   :)

Wiesz.
Wetnę się troszkę w Wasz temat. Słuchaj ja ostatnio miałem taka przygodę... eh... paskudną... jeździłem na gazie.. samochód chodził jak złotko... przełączyłem na benzynę... KAPLICA GASŁ... myślałem ze filtr paliwa, albo co gorsza pompa paliwa lub coś z komputerem... zaglądałem pod maskę, ale nie jestem mechanikiem nic nie zaówarzyłem... pojechałem do mechanika... i ??? powiedzial ze pompa. a ja do niego stwierdza Pan nie zaglądając pod maskę ? wiec zajrzał dla świetego spokoju i to było święte ! Zobaczył ze obejma z filtra powietrza mi sie zsunęła i misiek zasysal dzikie powietrze - zobacz może masz to samo :] koszt naprawy dalem mu 20zl bo gdybym wymienił pompe zapłaciłbym ok 300zl i tak by nic nie dało - wiec sprawdz wloty do filtra powietrza :]
POZDRAWIAM

Gucio
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2007, 20:02   

Ale tu chodzi głównie o ten zapach benzyny z tyłu.

slonio88
[Usunięty]

Wysłany: 28-10-2007, 20:11   

wiem wiem, ale chciałem sie wypowiedzieć o takiej pierdółce. diabeł często tkwi w szczegółach...

Odpowiedz do tematu