|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[E52A 1.8] Jak zdjąć korbkę od podnoszenia i opuszczania szy |
Autor |
Wiadomość |
Jonny156
Forumowicz

Auto: Galant EA2W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 28-10-2007, 17:58 [E52A 1.8] Jak zdjąć korbkę od podnoszenia i opuszczania szy
|
|
|
Witam.
Mam taki problem jak w temacie.
Zabrałem się za przyciemnianie szyb, udało już mi się przyciemnić tylnią (z 3 Pasków, wygląda super, nie widać łączeń), natomiast dalej praca się wstrzymała ponieważ nie mogę zdjąć korbki od podnoszenia i opuszczania szyb, a bez tego nie mogę zdjąć tapicerki żeby móc wyjąć szybę.
Wcześniej miałem Lancera z elektrycznymi szybami i było to o wiele łatwiejsze
Bardzo proszę o pomoc! |
|
|
|
 |
JaGrab3
Mitsumaniak Piotrek - ORACLE fan

Auto: Sig 2.0T,Frotka 3.2, Astra2
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 28 razy Dołączył: 03 Paź 2006 Posty: 930 Skąd: Crackoof
|
Wysłany: 29-10-2007, 07:42
|
|
|
Pewnie masz tak samo jak w cari. Tam jest zawleczka sprezynujaca. Odciagasz korbkę od drzwi tyle ile możesz, tak zeby zobaczyc tą zawleczkę. Obracasz korbką tak, by góra zawleczki była dla ciebie dostępna, następnie cienkim srubokrętem wyciagasz zawleczkę do góry. Raz ci sie uda i bedziesz juz wiedzial jak o sie robi |
_________________ --------------------------------------------------
est: Signum 2.0Turbo , Astra "GSI"
byuo:126p,LADA2103,CIFF-Żaba,Cari 1.6,Gal 2.0 Sport Edition,FROTKA 3.2 V6 Limited Edition
---------------------------------------------------
Pomoc dla Kamilka
---------------------------------------------------
 |
|
|
|
 |
sapa1000 [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2007, 23:50
|
|
|
Drugim sposobem choć podobnym do sposobu kolegi JaGrab3 jest zrobienie tego odwrotnie czyli ustawiasz korbę tak żebyś widział od góry oba końce nieszczęsnej zawleczki i jednym śrubokrętem blokujesz możliwość przesuwania się z jednej strony a z drugiej popychasz drugi koniec.
Proste tylko wymaga praktyki zresztą jak wszystko |
|
|
|
 |
Jonny156
Forumowicz

Auto: Galant EA2W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-11-2007, 17:03
|