Stukanie w prawym kole E88A |
Autor |
Wiadomość |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 29-10-2007, 19:17 Stukanie w prawym kole E88A
|
|
|
Witam wszystkich !! Temat znany aczkolwiek często powraca. Jak wiadomo zawieszenie w naszych Galantach jest wielo wahaczowe, dzięki temu dość skomplikowane i podatne na uszkodzenia na naszych "miejskich bezdrożach" w związku z tym mam do Was pytanie : Wymieniłem wahacz górny i dolny, końcówki, sworznie, stabilizatory w prawym kole (pasażer)
i niestety ciągle na dużych dziurach mi coś nieprzyjemnie puka... Wiem że prawe koło narażone jest na szybsze zużycie niż lewe ale jeśli mam wszystko nowe no za wyjątkiem amortyzatora, który na teście miał jakieś 60% to gdzie leży przyczyna niepokojących stuków ? |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 30-10-2007, 19:07
|
|
|
Sprawdź jeszcze gumu na drążku stabilizatora (u mnie to tak nieprzyjemnie stukało) oraz poduchy amortyzatora na górze. Może one już zdychają... |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
allias [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2007, 19:34
|
|
|
Bardzo czesto padaja tulejki na stabilizatorze, te ktore sa przykrecone do ramy. Mala szczelina pomiedzy stabilizatorem i guma daje stuk-puk na wybojach... |
|
|
|
 |
MadMax [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2007, 23:55
|
|
|
Gumy już wymieniłem mitsu_pl ale poduchy amortyzatora na górze to może być to - dzięki za podpowiedz tulejki też sprawdzę allias dzięki za podpowiedz. Czy tylne koła się już skręcają mitsu_pl bo pamiętam że miałeś taki problem ? |
|
|
|
 |
mitsu_pl
Forumowicz

Auto: Subaru Forester
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 14 Lip 2007 Posty: 1301 Skąd: Grajewo
|
Wysłany: 31-10-2007, 09:02
|
|
|
Na zimno wszytsko gra, dopiero gdy silnik sie rozgrzeje pojawiają sie jakieś kłopoty z układem. Już nie mam sił więc dałem za wygraną. I tak jest dużo lepiej niż było Pozdrawiam! |
_________________ Subaru Forester SF FL - 2000r.
Subaru Forester SF - 1999r.
Subaru Outback BI - 2005r.
Mitsubishi Galant E88A 2.5 TT |
|
|
|
 |
|