Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EAxA] Sedan otwieranie bagaznika
Autor Wiadomość
M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 29-10-2007, 17:07   [EAxA] Sedan otwieranie bagaznika

Chcialem sie zapytac czy ma ktos z was klamke w klapie bagaznika? chodzi mi o otwieranie reczne przy otwarym samochodzie bo meczy mnie latanie do srodka za kadzym razem jak cos chce wlozyc lub wyjac z kufra, albo z kluczykiem ;/
Ostatnio zmieniony przez robertdg 25-12-2009, 17:32, w całości zmieniany 2 razy  

steve69 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant EA3A `01
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 29-10-2007, 18:22   Klamka w sedanie

Witaj.
Na początek muszę się zorientować w sytuacji, bo z oznaczenia Twojego modelu EA5W wynika jasno , że jest to kombi (W-wagon), a pytasz o sedana. Jeśli chodzi o sedana, to nie ma żadnej klamki, jest tylko zamek na kluczyk, natomiast nie wiem jak jest w kombi.
Pozdrawiam
steve69

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 29-10-2007, 19:13   

hyh no tak ;) moj blad chodzi o sedana a wybralem sobie opcje w temacie bo tak mi sie zdawalo ze to sedan bedzie :P kiedys znalazlem tutaj dokladna rozpiske tych oznaczen a potem juz nie moglem.
juz zmienilem chyba teraz dobrze :)

a moze wiesz czy ktos takie cos zakladal w sedanie wlasnie, bo kombi mnie nie interesuje. da sie to przerobic? i jaka cena wtedy.

steve69 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant EA3A `01
Wysłany: 29-10-2007, 23:18   

Przykro mi, ale nic na ten temat nie słyszałem. Osobiście jakoś nie przeszkadza mi brak klamki, zawsze jak nie dźwigienka to kluczyk i jakoś sobie daję radę.
pozdrawiam :)
steve69

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2007, 17:26   

A ja przyznaje, ze troche to uciazliwe i to nie tylko ze wzgledu wygody, ale szkoda lakieru. U mnie to miejsce gdzie wklada sie kluczyk jest dosc obdrapane i takie juz bylo jak go kupilem. Nie trudno o to szczegolnie w tym okresie kiedy jest niemal ciagle ciemno. Gdyby byla taka mozliwosc i w rozsadnej cenie z checia zalozylbym klamke.

M4mooT
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2007, 18:11   

no u mnie nie jest obdrapane ale i tak wygodniej z klamka. dzownilem do ASO i powiedzieli ze nie robili tak seryjnie wiec oni tez nie zrobia. wiec lipa :P a dziwne bo jest zaslepka jakby byla klamka tam i taki przelacznik mam przy zamku LOCK/UNLOCK chyba tak sa te napisy. to wiem ze mialoby sens wlasnie przy klamce a tak to nie wiem co to zmienia.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2007, 18:22   

ten przelacznik zablokowuje mozliwosc otwarcia, teraz nie pamietam kluczykiem albo dzwigienka, jedno z dwojga. raczej by sie nie przydal. to w kombi jest jakas klamka? jak tak to gdzie?

swinks_UK 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Evo 8 FQ300
Kraj/Country: UK
Wysłany: 30-10-2007, 21:13   

Klamek chyba nie ma w ogóle w Galach EAxx. Też mnie to wk****a, ale da się z tym żyć.
Za to na pocieszenie dodam, że takiego rozwiązania zazdrościł mi sąsiad (Anglik) zaraz po kupnie, bo on pracuje na co dzień w City i tam dojeżdża. Mówił, że niemal codziennie jakieś londyńskie cwaniaki wyciągają (kradną) graty z bagażników autek stojących na światłach lub w korku. Podchodzą od tyłu, szybko klamka, klapa do góry i z jakimś fantem w nogi. W City często są to laptopy :D .

ex-Galant EA3A (2.4 GDI)
ex-Galant EC5A (VR4 Type-S) - moc 340 HP oraz moment 443 Nm
Historia moich Misiów
Lancer Evo 8 FQ300 - 408 HP oraz moment 510 Nm

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 30-10-2007, 22:06   

SOB! ciesze sie ze tam nie zyje, nie zebym Ci nie zazdroscil 8) bo ma swoje plusy UK.

BOT: kup sobie zwykly silownik do otwierania bagaznika, w sedanie przy podswietlaniu rejestracji (obok) sa dwa panele w ktorych zainstalujesz elektroniczny switch jakikolwiek czy czytnik lini papilarnych. teraz bedziesz elektronicznie otwieral zamek, jedynie pozostanie ci blokada silownika na zamknietym aucie, ale podpowiem: to tylko 1 kabelek* ze sterownika drzwi kierowcy , ktory podepniesz smialo na niewykozystana linie wycieraczki tylniej i nie musisz nic ciagnac. koszt calkowity nie wiem 80PLN no i nie trzeba nic szpecic ani wiercic.

*nie pamietam ale SGND na locked chyba, cylinderek zdaje sie to wymusza tak ze nie klopocz sie weryfikacja ze schematami po prostu sprawdz i wrzuc tu koniecznie diode na przekaznik.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 31-10-2007, 13:49   

PLPynton napisał/a:
zainstalujesz elektroniczny switch

w Pugu 307 jest tak zrobione, nie ma klamki tylko jakis czujnik dotykowy, jak ktos ma dostep to mozna zerknac.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 09-11-2007, 17:05   

Simones napisał/a:
w Pugu 307 jest tak zrobione, nie ma klamki tylko jakis czujnik dotykowy
tak samo otwiera się klapa bagażnika w Mondeo ;)

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 25-12-2009, 17:31   

Dla zainteresowanych instrukcja montazu automatycznego otwarcia tylnej klapy w sedanie za pomoca pilota, oczywiście istnieje możliwość rozbudowy tego rozwiązania do wersji wagon/kombi kwestia wprowadzenia kabli w klape bagaznika i montazu elektrozamka, instrukcja po niemiecku, ale tłumacz google moze bez problemu pomoc, pomimo tego ze jest laicki, wszystko fajnie zobrazowane
Otwarcie tylnej klapy za pomocą pilota
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

sipex 
Forumowicz
sipex

Auto: mitsubishi pajero pinin 1.8
Wysłany: 14-12-2010, 11:57   

robertdg,

gdzie taki zestaw mozna nabyc?

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 14-12-2010, 13:16   

Np. tu:
http://moto.allegro.pl/na...1355633300.html

mar111cin 
Forumowicz

Auto: galant 2.5 V6 '03
Wysłany: 14-12-2010, 13:25   

tak jak na to patrze, to nie prościej by było zamontować ten silnik w okolicy fotela kierowcy, żeby ciągał za cięgno do otwierania bagażnika?

Odpowiedz do tematu