|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Tuba w samochodzie |
Autor |
Wiadomość |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2007, 15:51 [ALL] Tuba w samochodzie
|
|
|
Witam po raz kolejny użytkowników tego otóż wspaniałego auta . Mam pytanie. Kupiłem sobie tubkę i wzmacniacz. Jedyny problem jaki powstał to dostanie się do środka kabiny od silnika, czyli jak pewnie się domyślacie podłączenie od akumulatora do wzmacniacza grubego dość kabelka. Którędy się dostawaliście do swoich colcików tak aby kabelek od akumulatorka wszedł do środka kabiny? Pozdrawiam
PS. Tylko nie piszcie że tuba to głupota |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 23-10-2007, 16:16, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
leser [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2007, 16:06 Re: Tuba w samochodzie
|
|
|
Sparco84 napisał/a: | Witam po raz kolejny użytkowników tego otóż wspaniałego auta . Mam pytanie. Kupiłem sobie tubkę i wzmacniacz. Jedyny problem jaki powstał to dostanie się do środka kabiny od silnika, czyli jak pewnie się domyślacie podłączenie od akumulatora do wzmacniacza grubego dość kabelka. Którędy się dostawaliście do swoich colcików tak aby kabelek od akumulatorka wszedł do środka kabiny? Pozdrawiam
PS. Tylko nie piszcie że tuba to głupota |
Hehe tuba to straszna głupota, skrzynia byłaby całkiem na miejscu
Zanim położysz kable przeczytaj dokładnie to:
CAR AUDIO FAQ
A miejsce jak w każdym aucie, szukasz jakiejś zaślepki gumowej, dziurawisz ją tak żeby przeprowadzic kabel i tyle, ważne żeby na krawędziach była guma nie blacha bo wtedy mogłoby poprzecinać izolację. |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21948 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 23-10-2007, 16:24
|
|
|
Sparco84 napisał/a: | Jedyny problem jaki powstał to dostanie się do środka kabiny od silnika | Żaden problem. Mniej więcej pod zbiorniczkiem płynu do spryskiwaczy jest specjalna gumowa zaślepka. Możesz ją wyjąć (choć nie musisz), przebijasz ją śrubokrętem lub nożykiem, przekładasz kabel, otwierasz drzwi pasażera i kladąc się przed fotelem zaglądasz pod deskę rozdzielczą. Ujrzysz wtedy w/w kabelek i jedziesz z nim dalej...
Proste, prawda? |
|
|
|
 |
Sparco84 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2007, 17:09
|
|
|
Tzn. źle się wyraziłem , nie mam tuby, a skrzynie, hehe. Dzięki za info. Poszukam sobie takowej gumeczki . Pozdrawiam |
|
|
|
 |
davido19pce [Usunięty]
|
Wysłany: 23-10-2007, 17:11
|
|
|
dokladnie to jest to miejsce co podal Hugo, |
|
|
|
 |
pelson_hk
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer 1.6 GLXi (93
|
Wysłany: 30-10-2007, 11:59
|
|
|
jezeli mowa o tubach, to mam pytanie do Was, a mianowicie kupilem sobie takie cos: http://www.allegro.pl/ite...t_380_watt.html przyszlo wczoraj i: nie dostalem zadnych kabli, instrukcja obslugi napisana jest przez jakiegos analfabete (brak polskich znakow i bledy ort.) wiec mam do Was prosbe, moglibyscie powiedziec mi jakie kable mam kupic i jak mam to podlaczyc?? lub czy moge podlaczyc sama tube bez wzmachola, zeby jakos normalnie grala?? wczoraj dla proby podlaczylem ja pod wyjscie dla glosnikow i powyzej 20 skali glosnosci zaczelo cos pierdziec i tyle, radio mam Kenwooda KDC-W3037AY, prosze o pomoc. |
_________________ http://pelson-hk.fotosik.pl/
 |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2007, 12:30
|
|
|
pelson_hk napisał/a: | jezeli mowa o tubach, to mam pytanie do Was, a mianowicie kupilem sobie takie cos: http://www.allegro.pl/ite...t_380_watt.html przyszlo wczoraj i: nie dostalem zadnych kabli, instrukcja obslugi napisana jest przez jakiegos analfabete (brak polskich znakow i bledy ort.) wiec mam do Was prosbe, moglibyscie powiedziec mi jakie kable mam kupic i jak mam to podlaczyc?? lub czy moge podlaczyc sama tube bez wzmachola, zeby jakos normalnie grala?? wczoraj dla proby podlaczylem ja pod wyjscie dla glosnikow i powyzej 20 skali glosnosci zaczelo cos pierdziec i tyle, radio mam Kenwooda KDC-W3037AY, prosze o pomoc. |
Zdaje się, że wtopiłeś kolego 100 parę zetów, bo to radyjko, jakie posiadasz nie ma zdaje się wyjścia na wzmacniacz, a podłączenie tego wynalazku : tuby pod samo radio to shit... Wniosek:
1. sprzedac to zo kupiłeś i grać na samym radiu
2. sprzedać radio i to co kupiłeś, a zakupić radio z wyjściem na zewnętrzny wzmacniacz oraz dokupić normalny wzmacniacz i suba w skrzyni, a nie w walcu... |
|
|
|
 |
pelson_hk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 31-10-2007, 10:36
|
|
|
nie dobrze, dalem sie zrobic w h**a
Gattsu ja mam z tylu kostki, jak sadzisz nie da sie czegos wykombinowac?? |
 |
|
|
|
 |
Gattsu [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2007, 19:06
|
|
|
Pisze się przez "ch..." Kostki w radiu z tyłu? Nie , nie da się tak po prostu. Trzeba by radio rozebrać i wyprowadzić kabelki bezpośrednio, ale nie wiem, czy jest sens... Uważam, że nie. Szkoda zachodu , poważnie. Decyzja Twoja albo moja wersja 1., albo wersja 2. ... Czemu nie zapytałeś wcześniej przed kupnem... |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 31-10-2007, 23:32
|
|
|
pelson_hk, przedewszystkim to pozbadz sie tego magicznego zestawu ze wzgledu na to, ze potrafi nie wiele wiecej niz twoje radio i standardowe glosniki
Jezeli chcesz cokolwiek sensownego zrobic z dolem, na oddzielnym basie, to musisz liczyc 400-500PLN minimum. Jesli chcesz mniej na to kasy przeznaczyc to nawet nie zagracaj sobie bagaznika i nie rob roboty pt. ciagniecie kabli tylko kup lepsze zestaw glosnikow w drzwi + ew. jakies wygluszenie. Bedziesz bardziej zadowolony niz z jakiego kolwiek zestawu (wzmak+skrzynia) do 400PLN. |
|
|
|
 |
pelson_hk
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-11-2007, 09:18
|
|
|
ok dzieki wielkie w takim razie bede musial pozbyc sie tego sprzetu i zakupie glosniki!! pozdrowki |
 |
|
|
|
 |
Simones [Usunięty]
|
Wysłany: 01-11-2007, 19:26
|
|
|
Tylko, zebys nie musial znowu ich sprzedawac, to zanim wybierzesz jakies to zapytaj sie ludzi jakie i/lub poczytaj troche tematy o wyborze glosnikow w dziale CarAudio. Szukajka chyba nie jest Ci obca |
|
|
|
 |
Chili [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2007, 06:34
|
|
|
A wzmacniacz można podłączyć do radia bez problemu, nawet jeśli nie ma wyjścia, trzeba zakupić tylko coś takiego Adapter umożliwiający wyposażenie radia w 2 x RCA tkzw.chinch
http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=265761457
i po kłopocie. Podłączałem tak wzmaka w Chryslerze i nie było problemu |
|
|
|
 |
kikan
Forumowicz

Auto: carisma 99r 1.8 gdi exe
|
Wysłany: 13-11-2007, 22:31
|
|
|
tanie i dobre glosniki to phono car yellow,do kupisz do tego maty,wygluszysz drzwi i bez zadnych adapterow za 200zl sprzet bedzie cykac jak nalezy |
|
 |
mitutoyo [Usunięty]
|
Wysłany: 14-11-2007, 00:54
|
|
|
Poprzedni wlasciciel mial takie phono cary zamontowane w półce pod wzmacniaczem,posluchalem,gralo nawet niezle,przy sprzedazy wyjął wzmacniacz i podlaczylem te same glosniki pod radiem,no nie to samo.Jednak nawet takie z wyglądu niewymagające głośniki to za dużo na te 22W rms (lub jak wedle innych producentów 14W rms), pamietajcie ze 50W na kanal to moc szczytowa.Doczego zmierzam-niestety do napędzenia przeciętnych 16-ek potrzebny jest wzmacniacz.Druga rzecz to poza tymi phono carami potrzebne są jakies syki i zakupienie zestawu za 20 PLN tylko pozostawi grymas niezadowolenia na Twojej twarzy. Obiektywnie rzecz biorąc to zestaw przednich glosników,aby dawal ksztynę satysfakcji musi pochłonąc jakis budżet. |
|
|
|
 |
|
|